در این پرونده دست روی زوج هایی گذاشتیم که اولاً بیشتر از پنج پروژه کنار هم کار کرده باشند، سپس صرفاً همکاری شان محدود به تلویزیون نباشد، نسبت فامیلی با هم نداشته باشند و نهایتاً هر دو طرف، چهره های شناخته شده ای برای مخاطبان به نظر بیایند. با در نظر گرفتن این نکات، برخی از زوج های موفق، ناگزیر از پرونده حذف می شوند. بنابراین همکاری مشترک مهران مدیری با سیامک انصاری و پیمان قاسم خانی، مسعود رسام و بیژن بیرنگ، مرضیه برومند با هنگامه مفید و امیرحسین صدیق و سعید جلالی و امیر کاظمی پور به دلیل این که بیشتر فعالیت های شان تلویزیونی بوده، از این جدول خارج می شوند.
شروع همکاری: مهرجویی وقتی «هامون» را می ساخت کلی فیلم تحسین شده پشت سرش می دید. شکیبایی اما هنوز به شکل گسترده کشف نشده بود و با شاه نقشی به نام حمید هامون به مخاطبان معرفی شد. بعد از آن هم مهرجویی و هم شکیبایی مسیر موفقیت شان را گاهی مشترک و گاهی مجزا ادامه دادند اما این نام هامون است که بر پیشانی هر دو نقش بسته. «بانو»، «سارا»، «پری»، «دختر دایی گمشده» و «میکس» دیگر همکاری این دو بود؛ همه یک طرف هامون یک طرف.
اوج همکاری و موفقیت: به گواه منتقدان حتی دیگر بازی های درخشان زنده یاد شکیبایی ذیل جایگاه هامون قرار می گیرد.
وضعیت کنونی: مهرجویی بعد از «میکس» سودای همکاری با شکیبایی داشت. این همکاری شکل نگرفت تا او تنها در فراقش یک نوشته معروف بنویسد: شش فیلم با او ساختم و شش بار شاهد فوران شور و حال و حس و هنر و مهربانی اش بودم و چه سخت است تحمل این اندیشه که بار هفتمی در کار نخواهد بود. خسرو روحت شاد.
شروع همکاری: ابراهیم حاتمی کیا قبل از «آژانس شیشه ای» خودش را ثابت کرده بود، پرویز پرستویی نیز حکایت «آژانس...» اما برای هر دو چیز دیگری است. این فیلم شناسنامه حاتمی کیا شده و حاج کاظم برند پرستویی. همکاری این کارگردان - بازیگر بعد از آن در فیلم های «روبان قرمز»، «موج مرده» و «به نام پدر» تکرار شد اما همه در سایه «آژانس شیشه ای» بود حتی اگر بدانیم پرستویی در فیلم آخر سیمرغ گرفت.
اوج همکاری و موفقیت: اولین همکاری بهترین همکاری پرستویی - حاتمی کیا است و خیلی خوش خیالی است اگر تصور کنیم خاطره «آژانس شیشه ای» برای آن ها تکرار شود.
وضعیت کنونی: بعد از «به نام پدر» شایعه اختلاف این دو به گوش رسید اما حاتمی کیا با تکرار جمله معروف که «پرستویی جلد من است» نشان داد دلخوری میان شان وجود ندارد. حتی پرستویی انتخاب اولش برای نقش چمران بود ولی این بازیگر به خاطر اختلاف با مهدی کریمی (تهیه کننده چ) پیشنهاد حاتمی کیا را رد کرد.
شروع همکاری: برای همکاری زوج ایرج طهماسب و حمید جبلی، در واقع نمی شود شروع خاصی معین کرد. این دو در دانشگاه همکلاسی بودند و همان زمان در تئاترهای مختلف دانشجویی و غیر دانشجویی همکاری داشتند. با این حال اما شاید بتوان شروع همکاری رسمی آن ها در تلویزیون را پروژه «مدرسه موش ها» در اوایل دهه ۶۰ دانست.
اوج همکاری و موفقیت: اوج همکاری و موفقیت شان را باید از زمان تولید برنامه «صندوق پست» و متولد شدن شخصیت محبوب کلاه قرمزی دانست؛ محبوبیتی که همین حالا هم بعد از گذشت بیش از ۲۰ سال، همچنان در اوج است. نکته قابل توجه اینجاست که از اوایل دهه ۷۰ تا الان، در تمام فیلم ها و مجموعه هایی که هر کدام از این دو نفر تولید کرده اند، نفر دیگر حضور داشته.
وضعیت کنونی: سال گذشته بعد از چند سال، فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و بچه ننه» را به سینما آوردند و مجموعه های کلاه قرمزی هم از سال ۹۰، هر سال در ایام نوروز روی آنتن است.
شروع همکاری: اولین همکاری مشترک آن ها در «مرسدس» شکل گرفت. البته کیمیایی ابتدا قصد داشت نقش اصلی این فیلم را مثل دو کار قبلی اش به فریبرز عرب نیا بسپارد اما به توافق مالی نرسیدند. کیمیایی به دنبال گزینه دیگری بود تا این که بازی فروتن را در اپیزود «تماشاخانه» سریال «سرنخ» دید و تصمیم گرفت نقش را به او بسپارد.
اوج همکاری و موفقیت: اوج همکاری موفق این دو را می شود همان «مرسدس» دانست. با این که فروتن قبل از آن در چند فیلم بازی کرده بود اما با «مرسدس» شناخته شد. بعد از آن کیمیایی نقش اصلی فیلم «فریاد» را هم به او داد؛ فیلمی که به دلیل درجه کیفی ج، در سینماهای خوب اکران نشد و چندان به چشم نیامد. فروتن بعد از آن در «اعتراض» و «سربازهای جمعه»، نقشی فرعی را بازی کرد و برای فیلم «حکم» هم با کیمیایی به توافق نرسید تا این که کیمیایی دوباره برای «محاکمه در خیابان» از او دعوت به همکاری کرد.
وضعیت کنونی: سال گذشته، کیمیایی «متروپل» را با همکاری فروتن ساخت و بعد از سال ها نقش اصلی فیلمش را به او سپرد.
شروع همکاری: همکاری شریفی نیا با میرباقری از سریال «امام علی(ع)» شکل گرفت و پس از آن سراغ «آدم برفی» رفتند. شریفی نیا در هر دو کار مسئولیت انتخاب بازیگران را نیز بر عهده داشت و نقشش در همکاری با میرباقری بیش از یک بازیگر بود و البته هست. او در «معصومیت از دست رفته» باز هم مسئول انتخاب بازیگران بود که به خاطر مسائل فرامتنی نامش در تیتراژ نیامد.
این اتفاق در «مختارنامه» هم تکرار شد با این تفاوت که این بار جزو بازیگران بود. رابطه آن ها به قدری گرم است که در «یلدا» که میرباقری نقش مشاور کارگردان را بر عهده داشت باز هم شریفی نیا حضور داشت. «مسافر ری» دیگر همکاری این دو است.
اوج همکاری و موفقیت: سریال «امام علی(ع)»
وضعیت کنونی: میرباقری طبق معمول قرار بود از شریفی نیا در قامت بازیگر و انتخاب بازیگر «شاهگوش» استفاده کند اما به دلایلی که ربطی به این دو ندارد، همکاری شان شکل نگرفت.
شروع همکاری: کمال تبریزی و حبیب رضایی از سال ۱۳۸۲ همکاری شان را با یکدیگر استارت زدند، آن هم با پروژه جنجالی «مارمولک». موفقیت رضایی در مقام بازیگردان و انتخاب بازیگر در دو پروژه «من ترانه ۱۵ سال دارم» و «ارتفاع پست» موجب شد تا کمال تبریزی برای فیلم «مارمولک» از او دعوت کند تا به عنوان بازیگردان و انتخاب بازیگر با این فیلم همکاری کند. این همکاری از سال ۸۲ تا به امروز ادامه داشته است.
اوج همکاری و موفقیت: با توجه به درخشش فوق العاده پرویز پرستویی در فیلم «مارمولک» و کاندیدا شدن او برای بازی در این فیلم در جشنواره بیست و دوم و همچنین تصاحب سیمرغ بلورین توسط رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس» باید این دو فیلم را به عنوان نقاط اوج همکاری این دو محسوب کرد. البته فیلم «پاداش» و انتخاب هوشمندانه حسن معجونی برای نقش اول این فیلم را هم باید جزو کارهای موفق این دو به حساب آورد.
وضعیت کنونی: کمال تبریزی این روزها بدون حضور حبیب رضایی بازیگران سریال جدیدش با عنوان «ابله» را انتخاب کرد. (هفت صبح)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر