با رای قاطع نمایندگان مجلس

کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب شد

کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
کد خبر: ۷۲۵۶۲۷
کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را مورد بررسی قرار دادند.

وکلای ملت پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان کلیات این طرح ،با 156 رای موافق، 23 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در صحن این طرح را مصوب کردند.

براساس این طرح مجلس ،ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با افزایش اعضای آن، تقویت شده و مسئول صدور مصوباتی در زمینه انجام این فریضه الهی‌ا خواهد بود.

در این طرح وظیفه لسانی امر به معروف و نهی از منکر بر عهده همه مردم گذاشته شده اما وظیفه اقدام عملی در این زمینه از وظایف حکومت برشمرده شده است.

نمایندگان پس از تصویب کلیات در جلسات آینده جزئیات این طرح را مورد بررسی قرار خواهند داد.

نظرات موافقان کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، یک عضو هیئت رئیسه و نماینده مردم ملایر به عنوان موافقان کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در صحن مجلس سخنرانی کردند.

حجت‌الاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان و رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح مذکور به عنوان نخستین موافق این طرح طی سخنانی اظهار داشت: در آیات قرآن و روایات بر موضوع امر به معروف و نهی از منکر تاکید شده و اهمیت این موضوع براساس آیات و روایات و سیره نبوی و علوی بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر، قوام هر حکومتی است و اگر این موضوع در جامعه مورد غفلت قرار گیرد، انسان‌های شرور و ظالم در جامعه مسلط می‌شوند لذا ضرورت این واجب الهی برای صیانت از جامعه است.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه فرهنگ مهمتر از اقتصاد و صنعت است، تصریح کرد: یکی از اساسی‌ترین مسائل فرهنگی بحث امر به معروف و نهی از منکر است و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.

سالک برهمین اساس خاطرنشان کرد: پس از گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی کمیسیون قضایی و فرهنگی مجلس نهم همت کردند و چنین طرحی را آماده کردند و این طرح در جهت تقویت ستادی است که به دستور مقام معظم رهبری برای احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شده است.

در ادامه محمد دهقان نقندر نماینده مردم طرقبه و عضو هیئت رئیسه مجلس در سخنانی با عنوان موافق دیگر کلیات این طرح اظهار داشت: براساس قانون اساسی دولت وظیفه دارد در راستای ایجاد فضای مساعد برای رشد فضایل اخلاقی و مبارزه با مظاهر فساد و بی‌اخلاقی اقدام کند. همچنین قانون اساسی در اصل هشتم بر نظارت همگانی تاکید کرده و مقرر کرده که مردم نسبت به مردم، مردم نسبت به مسئولین و مسئولین نسبت به مردم نظارت داشته باشند.

وی ادامه داد: این موارد در قانون اساسی ما بوده و هست و در این طرح نیز در واقع همین موارد مورد تاکید قرار گرفته است و اینکه چرا تاکنون این قانون اساسی اجرا نشده به دلیل خلأهایی بوده که از نظر اجتماعی وجود داشته و شاید یکی از علل کوتاهی در این زمینه این بوده که شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی این امر بوده است و مجلس به همین دلیل کوتاهی‌هایی داشته است.

این عضو هیئت رئیسه با تاکید بر اینکه نباید در یک کشور اسلامی دچار افراط و تفریط شویم، گفت: در این مجلس طرحی ارائه شد که پس از آن کمیسیون قضایی و فرهنگی مجلس با تشکیل یک کمیسیون مشترک جلساتی را به صورت فشرده برگزار کردند و این طرح را مورد بررسی قرار دادند و حدود و ظهور امر به معروف و نهی از منکر در چارچوب شرع مشخص کردند.

دهقان افزود: در این طرح بر نظارت همگانی مردم نسبت مردم تاکید کردیم و امر به معروف در مرتبه زبانی و نوشتاری را وظیفه همه مردم دانستیم اما مرتبه عملی آن از وظایف حکومت است.

همچنین احمد آریایی‌نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس نیز در سخنانی به عنوان موافق دیگر این طرح تاکید کرد: منکرات زیادی که در جامعه وجود دارد، به دلیل نادیده گرفتن دستورات اسلامی است.

وی افزود: وضعیت فعلی کشور به گونه‌ای است که آمران به معروف و ناهیان از منکر مظلوم هستند و باید با تصویب چنین قوانینی راه را برای حمایت از آمرین به معروف باز کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به سخنان برخی از مخالفین این طرح گفت: هر کشوری قوانین مربوط به خود را دارد و ما هم وقتی به کشورهای دیگر می‌رویم به قوانین آنها احترام می‌گذاریم. همچنان که فرهنگ اولی بر اقتصاد است و باید ببینیم که ما به دنبال اقتصاد گردشگری هستیم یا اشاعه فرهنگ اسلامی؟

نظرات مخالف طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

در این جلسه کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف اول کلیات این طرح طی سخنانی اظهار داشت: مجلس باید قداست چهره رحمانی اسلام را حفظ کند و سعی کند در بحث امر به معروف و نهی از منکر چهره رحمانی اسلام خدشه نبیند.

وی افزود: با این طرح مجلس ستاد موجود احیای امر به معروف و نهی از منکر به هم می‌خورد و این موضوع با اصل 57 قانون اساسی منافات دارد.

همچنین حسین گروسی نماینده مردم شهریار در مجلس نیز به عنوان مخالف دیگر این طرح اظهار داشت: احساس می‌شود مطالعه عمیقی در این طرح صورت نگرفته و فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه امر به معروف و نهی از منکر ایجاب می‌کند که کار عمیق‌تری در این زمینه صورت گیرد.

برخی از مواد این طرح را مغایر با اصل 75 قانون اساسی برشمرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر تنها با بحث لسانی حل نمی‌شود و خدماتی مانند اشتغال و توجه به پتانسیل‌های کشور در بحث امر به معروف و نهی از منکر باید اصل قرار گیرد.

این نماینده مجلس همچنین گفت: برخی از موادی که در این طرح مطرح شده به نوعی دخالت در کار و وظایف دیگر ارگان‌ها مانند نیروی انتظامی و قوه قضائیه است بنابراین اگر این طرح به کمیسیون برگردد و بررسی بیشتری شود می‌تواند موثرتر واقع شود.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به عنوان نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت و طی سخنانی اظهار داشت: این طرح اشکالاتی دارد و ساختاری را برای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تعریف کرده که اعضای این ستاد به 17 نفر افزایش می‌یابند که 6 نفر از آنها وزرا هستند و 11 نفر نیز مقامات دیگر از جمله فرمانده بسیج، امام جمعه تهران و برخی مقامات دیگر هستند.

وی افزود: براساس این طرح، اگر مصوبات این ستاد انجام نشود تخلف صورت گرفته و زندان و مجازات در پی دارد. همچنین در این طرح پیش‌بینی شده اقداماتی مانند صدور مجوز برای برگزاری تجمعات باید توسط این ستاد صادر شود که با این وضع مشخص نیست که مسئولیت وزارت کشور چه می‌شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین گفت: در حال حاضر وزارت کشور باید مجوز چنین اقداماتی را صادر کند اما اگر این موضوع به تصویب برسد، اگر مشکل امنیتی پیش بیاید باید به چه کسی رجوع کرد و چه کسی پاسخگو است.

وی افزود:«همچنین در این طرح اختیار وزارت کشور برای دادن مجوز ایجاد نهادها و سازمان‌های مردم‌نهاد از این وزارتخانه گرفته شده و به ستاد امر به معروف و نهی از منکر داده شده است که این موضوع اشکالاتی را به همراه خواهد داشت».

حجت‌الاسلام انصاری برهمین اساس گفت: بهتر است این طرح به کمیسیون برگردد تا ایرادات آن رفع شود.

دولت در تصویب طرح حمایت از آمران به معروف مردانه به مجلس کمک کند

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از آمران و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی در این جلسه و در جریان بررسی کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر طی سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و بحث امر به معروف و نهی از منکر جزء ضروریات دین ما است. اما هنوز حتی یک سنگی به عنوان امر به معروف و نهی از منکر بنا نکرده‌ایم.

وی با اشاره به برخی ایرادات که مخالفین این طرح مطرح کردند، گفت: کسی نمی‌گوید که این طرح وحی منزل است و باید همینگونه به تصویب برسد بلکه می‌توان ایرادات آن را اصلاح کرد. اما مهم این است که کمیسیون فرهنگی گام اول را در این زمینه برداشت و پس از آن با کمیسیون قضایی یک کمیسیون مشترک تشکیل داد و با برگزاری جلساتی با یکدیگر این طرح را مورد بررسی قرار دادند. حتی اعضای این کمیسیون مشترک در مواقع تعطیلی مجلس هم جلسه گذاشته است.

این نماینده مجلس با اشاره به سخنان انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور که نسبت به واگذاری برخی اختیارات وزارت کشور به ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این طرح انتقاد داشت، گفت: اینکه می‌گویند با تنفیذ این اختیارات وضعیت امنیتی کشور به هم می‌ریزد، حرف درستی نیست. چرا باید هرج و مرج شود؟ در حالی که مسئول بسیج و مسئولین نیروی انتظامی در این ستاد حضور دارند و ما در این طرح تمهیدات بسیار دقیقی را برای این موضوع لحاظ کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی با تاکید بر اینکه این طرح براساس اصل هشتم قانون اساسی است، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این سال‌ها اقدامات زیادی در زمینه امر به معروف ونهی از منکر انجام داده اما هنوز کار اجرایی جدی صورت نگرفته بنابراین باید فکری کرد تا حمایت جدی از آمران به معروف صورت بگیرد.

وی برهمین اساس تاکید کرد: از دولت می‌خواهم که به صورت مردانه به جای نقدهای آبکی در این زمینه به مجلس کمک کند.(تسنیم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها