ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی امروز ظهر در نشست خبری خود پس از پایان جلسه هیات وزیران با اشاره به تسهیلات پرداختی گفت: بر اساس بسته سیاست خروج از رکود پیش بینی میشد که نظام بانکی در طول سال جاری، 280 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند که از این مقدار نیز تا پایان مرداد حدود 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه 25 درصد از تسهیلات نظام بانکی می تواند در بخش مسکن و ساختمان باشد، افزود: عملکرد این بخش به دلیل عدم وجود ابزارهای مناسب تنها حدود 12.5 تا 13 درصد از این مقدار تسهیلات ارائه شده بود که با تصمیم جدید دولت می تواند این خلاء که در گذشته وجود داشته، پر شود.
رییس کل بانک مرکزی درباره تسهیلات تامین مسکن گفت: 9 درصد یارانه این تسهیلات را دولت پرداخت می کند و مابقی نیز توسط استفادهکننده تسهیلات پرداخت خواهد شد، همچنین در بعد ودیعه مسکن نیز، 10 درصد تسهیلات گیرنده پرداخت می کند و مابقی را نیز دولت پرداخت خواهد کرد.
سیف در مورد کارمزدهایی که از سوی خدمات الکترونیک بکار گرفته می شود، اشاره کرد و افزود: این کارمزدهایی که در خدمات الکترونیک بکار گرفته می شود، اجتنابناپذیر است، زیرا آن سیستمها و زیرساختهایی که به روز بشوند و استمرار پیدا کنند، کاربران ناگزیر باید هزینه استفاده از این خدمات را پرداخت کنند، اما بر اساس بحثی که در دولت انجام شد، تصمیم گرفته شد که ما مباحث و مطالب مورد نظر را در جلسه شورای پول و اعتبار مطرح کنیم که تصمیم نهایی اتخاذ و عملیاتی می شود. بنابراین تاکنون گرفتن کارمزد منتفی نشده است.
رییس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به این سوال که فعالان اقتصادی اعتقاد دارند که دولت نقدینگی را کنترل کرده است، گفت: عملکرد نشان می دهد این گونه نیست؛ چراکه رشد نقدینگی نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است، لذا حفظ رشد معقول نقدینگی با هدایت آن توانستهایم هم کاهش نرخ تورم و هم خروج از رکود داشته باشیم.
وی همچنین در مورد تشکیکهای آماری گفت: آمارهای بانک مرکزی به صورت علمی و دقیق عرضه میشود و تا زمانی که این کارشناسان مرکز آمار بانک مرکزی مطمئن نشوند این آمار را مطرح نمیکنند و در آینده هم با همین وسواس این آمارها اداره خواهد شد.
جریمه تاخیر از نظر شرعی حرام است و بانک ها برای جریمه دیرکرد وجه التزام دارند که بدهکاران در صورت تاخیر در بازپرداخت مشمول وجه التزام میشوند؛ چراکه اگر این مکانیزم نباشد مطالبات معوق در نظام بانکی سر به فلک می رسد. |
سیف همچنین در خصوص نوسانات نرخ ارز گفت: ما وضعیت باثباتی در بازار ارز داشتیم، متوسط نرخ ارز 7.5 درصد کاهش و دامنه نوسانات نرخ ارز نیز 57.5 درصد کاهش داشته که نسبت به گذشته بازار باثباتی داشتهایم.
رییس کل بانک مرکزی همچنین در خصوص تجدیدنظر در نرخ سود بانکی افزود: این تجدیدنظر در دستور جلسه شورای پول و اعتبار وجود دارد و نرخها نیز تحت تاثیر کاهش تورم، کاهش خواهد یافت البته نرخها نباید به صورت دستوری باشد و شرایط اقتصادی باید نرخ را تعیین کند.
سیف همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما به همراه وزیر مسکن نامه ای را به رییس جمهور در مورد خروج بازار مسکن از رکود نوشته اید، نتیجه آن نامه چه شد، گفت: تصمیم امروز هیات دولت در راستای همان نامه است ما از رییس جمهور تقاضا کرده بودیم که جدا از نظام بانکی که با نرخ های معمول در ارتباط با مسکن احساس تکلیف می کند، برای برخی اقشار ضعیف و کم درآمد باید به صورت یارانه مبالغی در نظر گرفته شود که همانطور که ملاحظه کردید باید در نظر گرفته شود و جناب آقای دکتر نوبخت لطف کردند و انشاءالله در بودجه سنواتی آتی این مبالغ دیده می شود.
آمارهای بانک مرکزی به صورت علمی و دقیق عرضه میشود و تا زمانی که این کارشناسان مرکز آمار بانک مرکزی مطمئن نشوند این آمار را مطرح نمیکنند |
وی همچنین در مورد تعلل بانک مرکزی در پیمان های پولی دو جانبه توضیح داد: پیمانهای پولی دو جانبه چیز جدیدی نیست از آن زمانی که شوروی سابق وجود داشت یکی از مدل های ارتباطات بانکی بانک مرکزی با کشورهای بلوک شرق در آن زمان همین بود و الان هم وجود دارد، اما در یک زمان خاص فقط قابل استفاده است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به فضای پیمان های پولی دو جانبه افزود: این فضا در صورتی بوجود می آید که تعادل تجاری و از بین دو کشور وجود داشته باشد تا بتواند از طریق حساب مشترکی که در دو طرف ایجاد می شود، حساب تسویه شود و اگر یک کشور فقط صادرات داشته باشد و کشور دیگر فقط پول پرداخت کند حساب دو جانبه معنا و مفهومی ندارد.
سیف همچنین با اشاره به نوسانات نرخ ارز و وضعیت دلار گفت: امروز آرامش در بازار ارز وجود دارد و اگر یک مقداری نرخ ها گران شده بخاطر تقویت دلار است و باز با توجه به تحولات آینده به نظر می آید، کاهش قیمت ارز هم وجود داشته باشد.
وی همچنین در مورد اقدامات دولت برای لغو تحریم بانک مرکزی گفت: فعلا پیگیری های حقوقی در این خصوص ادامه دارد.
رییس کل بانک مرکزی همچنین در مورد واریز قسط سوم دارایی های بلوکه شده ایران گفت: ظرف امروز و فردا قسط سوم واریز می شود و قسط چهارم را هم دستورش را دادیم که واریز شود و مسیر طبیعی خودش را طی می کند.
سیف همچنین در خصوص جریمه دیرکرد که مورد سوال خبرنگاری بود، گفت: جریمه تاخیر از نظر شرعی حرام است و بانک ها برای جریمه دیرکرد وجه التزام دارند که بدهکاران در صورت تاخیر در بازپرداخت مشمول وجه التزام میشوند؛ چراکه اگر این مکانیزم نباشد مطالبات معوق در نظام بانکی سر به فلک می رسد.
وی افزود: اخیرا بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار این وجه التزام 6 درصد شده است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اجلاس بانک جهانی و صندوق بین المللی پول گفت: این اجلاس در سال دوبار برگزار می شود و محلی است برای انتقال تجربیات و استفاده از تجربیات دیگر کشورها و معمولا در طول یک هفته انجام می شود.
سیف افزود: بر اساس برنامه تیم اعزامی افرادی مشخص می شود و به این اجلاس می رود و من 36 ساعت در آنجا بودم و همکاران دیگر بخاطر دیگر جلسات آنجا ماندند و شب گذشته برگشتند.
وی با اشاره به دستاوردهای این اجلاس گفت: یکی از دستاوردهای این سفر انعکاس دستاوردهای ایران در یکسال گذشته بود که باعث تحسین مسئولین صندوق بین المللی پول و بانک جهانی شد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بسته سیاست خروج از رکود اظهار داشت: بر اساس این بسته که به مجلس ارائه شده است پیشبینی شده نظام بانکی در طول سال 93، 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند و از این تسهیلات ما تا آخر مرداد به صورت دقیق 113 هزار میلیارد تومان پرداخت کرده ایم و 33 درصد از این تسهیلات در بخش صنعت و معدن اختصاص یافته است.
سیف با اشاره به رشد 4.6 درصدی کشور در سه ماهه اول سال افزود: اقدام نظام بانکی کشور در این نرخ رشد مثبت اقتصادی موثر بوده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب