1. فروزن: فیلم Frozen به نامهای منجمد، یخزده و سرزمین یخبندان در ایران شناخته میشود. این فیلم محصول سال 2013 کمپانی دیزنی است و توانست تحسین منتقدان و دو جایزه اسکار را به دست بیاورد. البته عنوان مهمتر این فیلم، پرفروشترین فیلم انیمیشنی تاریخ است. فیلم فروزن از رمانی به نوشته هانس کریستین اندرسن اقتباس شده است. پادشاهی آرندل در این فیلم را در عالم واقعیت میتوان در سرزمین آرلند نروژ پیدا کرد. جایی که علاوه بر طبیعت بکر و زیبا، یک میراث جهانی سازمان یونسکو نیز هست.
2. 1984: رمان 1984 نوشته جورج اورول، از سرزمینی به نام اوراسیا نام میبرد که در آن، همه مردم تحت کنترل دولت هستند. فارغ از اینکه با دوربینهای مداربسته شهری امروز، همه نقاط جهان به این ویژگی مبتلا شدهاند و سرزمین اوراسیا اصولا یک سرزمین خیالی بود، باید گفت برای دیدن سرزمینی مشابه آنچه اورول توصیف کرده باید به روسیه بروید. البته اگر ماشین زمان داشتید و میتوانستید 25 سال هم به عقب بروید و اتحاد جماهیر شوروی را درک کنید، بهتر بود.
3. ماجراجوییهایی تنتن: اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که کودکی خود را با کتابهای کمیک تنتن سر کردید و دوست دارید بدانید سرزمین بوردوریا کجاست؛ باید عزم سفر کنید تا به کوهستانهای بالکان در شرق اروپا بروید. این کوهها از صربستان تا بلغارستان کشیده شده و هرژه نویسنده معروف این کتابها، ظاهرا با الهام از آنها موقعیت مکانی تنتن را خلق کرده است.
4. کدبانوهای وامانده: داستان سریالی خانوادگی که در یکی دو سال اخیر توانسته توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان را به خود جلب کند در محلهای به نام فیرویو اتفاق میافتد. محلهای که به خاطر ساختار جالب و زیبای ساختمانهای آن با باغچههای مرتب جلوی هر ساختمان، حسرت هر بینندهای را به همراه دارد. در عالم واقعیت این سرزمین در ایالت ایلیونز ایالت متحده و در شهر گالزبرگ پیدا میشود.
5. دزدان دریایی کارائیب: قصه این فیلم سینمایی که در زمان خود توانست توجه بسیاری از بینندگان و منتقدان را به خود جلب کند؛ در جزیرهای به نام ایزلا دومورتا، پی گرفته میشود. این جزیره در عالم واقعیت در همان دریای کارائیب و حدود سرزمین کشور هائیتی قرار گرفته است.
6. هری پاتر: شاید شما هم از زمره افرادی باشید که دوست داشتید یکی از دانشآموزان مدرسه هوگوارت بودید؛ مدرسهای که هری پاتر، قهرمان تینیجرهای انتهای دهه 60 و ابتدای دهه 70 ایران، در آن مشغول تحصیل بود. اگر میخواهید سرزمین افسانهای هری پاتر را در عالم واقعیت ببینید باید به روستای گلنکو در اسکاتلند بروید.
7. پارک ژوراسیک: گفته میشود که استیون اسپیلبرگ، کارگردان معروف آمریکایی برای ساختن این فیلم سینمایی از جزیره کاوایی در هاوایی استفاده کرده است. البته ظاهرا در ژوراسیک 2 و 3 از دیگر جزایر این کشور نیز بهرهگیری شده است. جالب است بدانید که فیلم آواتار ساخته جیمز کمرون نیز در جزیره کاوایی ساخته شده است.
8. بازی تاج و تخت: سریال Games of thrones که افراد زیادی را پای تلویزیونها میخکوب کرده در سرزمین مالت فیلمبرداری شده است. شهر مدینا در مالت، که شهری متعلق به قرون وسطی است، لوکیشن اصلی فیلمبرداری این فیلم است و اگر میخواهید بیشتر در حس و حال این سریال قرار بگیرید باید به این کشور اروپایی سفر کنید.
9. گمشده: سریال Lost قاعدتا نباید یک لوکیشن مشخص داشته باشد (اساس سریال بر مبنای گم شدن است) اما میدانیم که این سریال نیز در یکی از جزایر هاوایی به نام اُآهو فیلمبرداری شده است.
10. آپ: بالا، نام انیمیشنی از کمپانی پیکسار است که به دلیل داستان عاطفی و روان خود و البته استفاده مناسب از تکنیکهای بصری، مورد توجه علاقهمندان انیمیشن و سینما قرار گرفت. این فیلم در سرزمینی که آبشاری به نام پارادایس دارد، اتفاق میافتد. آبشار پارادایس به آبشار آنجل در ونزوئلا اشاره دارد که بلندترین آبشار جهان است و 979 متر ارتفاع دارد. (اگر از شنیدن اینکه نیاگارا بلندترین آبشار جهان نیست تعجب کردید؛ باید بدانید که معروف بودن آبشار نیاگارا به خاطر عرض آن است نه ارتفاع)
11. جنگ ستارگان: شاید جالب باشد بدانید که سریال جنگ ستارگان در یک کشور آفریقایی فیلمبرداری شده است. جزیره جربا در تونس به عنوان لوکیشن موس ایزلی که یک مکان فضایی بود، انتخاب شد و فیلم در این جزیره ساخته شده است.
12. دزد بزرگ اتومبیل: به عنوان آخرین محل باید از بازی معروف جی.تی.ای. یاد کنیم. یک بازی مبتنی بر اتومبیل و البته درگیری که در شهرهای سانفرانسیسکو، لسآنجلس و لاس وگاس آمریکا صورت میگیرد. البته ظاهرا لوکیشن اصلی همین شهر لاس وگاس است که در ایالت نوادا در آمریکا قرار دارد. (ضمیمه چمدان)
مصطفی مسجدیآرانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با حجتالاسلام مصباحی مقدم دکتر پیغامی و دکتر صمصامی مطرح شد