نیلی احمدآبادی در صحن علنی مجلس:

تا امروز خطوط قرمز ترسیم شده را زیر پا نگذاشته و نخواهیم گذاشت

وزیر پیشنهادی گفت: تا به امروز هیچ یک از همکاران و خود من چه در گذشته و تا به امروز خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشتند و نخواهند گذاشت.
کد خبر: ۷۳۲۹۷۳
تا امروز خطوط قرمز ترسیم شده را زیر پا نگذاشته و نخواهیم گذاشت

محمد نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم امروز چهارشنبه در سخنانی در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه‌های خود، پس از تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و گرامیداشت مقام شهیدان و خاصه شهدای دانشگاهی، گفت: از حسن نظر رئیس محترم جمهوری برای معرفی خودم به عنوان وزیر پیشنهادی تشکر می‌کنم.

وی افزود: متاسفم مدت محدودی را دراختیار داشتم که خدمت نمایندگان برسم ولی خوشبختم که با روی گشاده و با دقت نظر نمایندگان محترم روبرو شدم و توانستم برنامه‌های خودم را تقدیم کنم و نقطه نظرات و دغدغه های عزیزان را هم بشنوم. همواره معتقد بودم که مجلس در راس امور است و در این یک هفته، بیش از پیش بر این نکته واقف شدم.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: دقت و حساسیت نمایندگان برای اداره امور کشور، من را بیشتر به اهمیت این جمله امام واقف کرد. من وزیر پیشنهادی وزارتخانه‌ای هستم که بیش از 4 میلیون دانشجو و جمع کثیری از اساتید و متفکران و متخصصان کشور تحت پوشش این وزارتخانه هستند. یعنی یکی از بزرگترین سرمایه‌های کشور تحت پوشش این وزارتخانه است.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: یکی از متولیان اصلی اجرای سیاست‌های کلی علم و فناوری، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری وزارت علوم است.

وی افزود: آنچه خالق اصلی ثروت است و قدرت اصلی کشورها را می‌سازد، دانش و علم است و این گفتمان مقام معظم رهبری و دیدگاه ایشان به خوبی نشان می‌دهد که کشور باید در چه جهتی گام بردارد و این یکی از وظایف اصلی وزارت علوم است.

وی، تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را از جمله وظایف دیگر وزارت علوم برشمرد و گفت: تحقق نقشه جامع علمی کشور و سند اسلامی دانشگاه‌ها و ارتقای علوم انسانی به عنوان یک راهبرد محوری در توسعه کشور و مشارکت در توسعه و حل مسائل کشور، از جمله وظایف این وزارتخانه کلیدی است اما تحقق این وظایف منوط به اجرای شرایط زیر است.

"جلوگیری از غوغاسالاری و سیاست بازی در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه‌ها نباید باشگاه سیاسی جریان‌ها اعم از چپ و راست باشند، ایجاد فضای با نشاط علمی، شاداب و پرانگیزه در محیط‌های دانشگاهی، اعتماد به فرهیختگان، نخبگان دانشگاهی و بهره‌گیری از توانمندی آنها و مشارکت آنها در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و توسعه کشور و تعادل میان نیازهای جامعه و رشته های تحصیلی، ارتقای دانشگاه‌ها از دانشگاه های نسل اول و دوم به دانشگاه های کارآفرین، سازوکار فعلی اداره دانشگاه ها تحقق مطالبات مقام معظم رهبری را بسیار مشکل ساخته است."

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: علی‌رغم نیروی بسیار ارزشمند دانشجویان و اساتید مبرز در دانشگاه‌ها، تحول در سازوکار و اداره دانشگاه‌ها ضروری است. جهت‌گیری دانشگاه‌ها باید در جهت تربیت نیروهای کارآفرین و دانشگاه کارآفرین باشد لذا تحول اساسی در این بخش مورد نیاز است. در این جهت نگاه یکپارچه و هماهنگ در سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های آموزشی و پژوهشی و مالی و اداری و فرهنگی و فناوری از ضروریات است. توجه جدی به موضوع کیفیت در دانشگاه‌ها و گذر از کمیت گرایی، توجه جدی به اقتصاد آموزش عالی و توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، ارتباط جدی و موثر بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌ها اعم از دولتی و خصوصی همیشه مورد انتقاد بوده است. علیرغم ارتباط موثری که بین دانشگاه‌ها و این دستگاه ها شکل گرفته، ولی هنوز فاصله زیادی تا ایجاد یک رابطه موثر و منطقی وجود دارد.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه من شخصاً سال‌ها در این موضوع بررسی و کار انجام دادم و تجربه نسبتا مفیدی در این زمینه دارم، افزود: شاید دانشکده فنی دانشگاه تهران که دو دوره مسئولیت آن را داشتم را بتوانیم به عنوان الگویی در این زمینه بررسی و پیشنهاد کنم. به گمان من، توجه به سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که بتواند نیاز مشترک دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها را محقق سازد از جمله اولویت‌هایی است که باید در دستور کار وزیر علوم قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: نکته دیگری که بسیار مورد توجه است، توسعه متوازن آموزش عالی یا همان عدالت در توسعه آموزش عالی است. توجه به مناطق محروم در آموزش عالی به عنوان زیرساخت اصلی توسعه از موضوعات مورد نظر و توجه است که من حتما در صورت توفیق کسب رای نمایندگان، انجام خواهم داد.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: اما نمایندگان محترم، یک شرط دیگر برای تحقق برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری لازم است و آن اینکه این وزارتخانه صاحب وزیر شود لذا امیدوارم که با نظر مساعد نمایندگان، این نقص هم به هر روشی که صلاح می‌دانند برطرف شود.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: اما اجازه دهید به نکاتی که درباره برنامه‌ها، مدیریت و شخص من ذکر شد، پاسخ‌هایی را در حد وقتی که برای من در نظر گرفته شده است، خدمت‌تان عرض کنم. به گزارش تسنیم، وی افزود: اولین نکته درباره توان مدیریتی من است که جناب آقای دکتر نادران از همکاران ما در دانشگاه تهران هستند و به خوبی در این چهار ماه، حتما مدیریت من را تحت نظر داشتند؛ اداره دانشگاه تهران با آن وسعت و حساسیت‌ها بدون یک سابقه مدیریتی لازم، امکان‌پذیر نیست و دوستان مستحضرند که بیشترین مشکل در مدیریت معمولا در همان شروع کار رخ می‌دهد.

وی در ادامه اظهار داشت: دانشکده فنی دانشگاه تهران به لحاظ وسعت، عده و عُده، از بسیاری از دانشگاه های کشور بزرگتر است، دارای شعب مختلف در حتی شمال کشور است. بیش از 8 هزار دانشجو و بیش از 300 عضو هیئت علمی در دانشکده فنی دانشگاه تهران مشغول به کار و تحصیل هستند. مدیری که برای دو دوره و بر اساس نظر اعضای هیئت علمی انتخاب می‌شود، نمی‌تواند دارای ضعف مدیریتی خاصی باشد.

"رئیس دانشگاه تهران که با نظر بیش از 2100 هیئت علمی به این منصب به وزیر علوم پیشنهاد می شود، نمی‌تواند سابقه مدیریتی ضعیفی داشته باشد. نکته دیگری که عزیزان فرمودند، درباره اردوی آشنایی دانشجویان در پردیس کرج بود. من خدمت آقای اکبریان هم عرض کردم، اگر خلافی بر خلاف آنچه که مجوز داشته شده باشد، صورت گرفته باشد، حتما دانشگاه برخورد می کرد و خواهد کرد."

وزیر پیشنهادی علوم گفت: جناب آقای اکبریان هیچ سندی را من درباره مواردی که ذکر کردند، ندیدم. از ایشان هم خواهش کردم هر سندی دارند در اختیار من قرار دهند و تا به امروز هیچ سندی ندیدم. تنها چیزی که دارم به عنوان سند، گزارش مکتوب معاون فرهنگی دانشگاه تهران است که بسیاری از عزیزان ایشان را می شناسند و رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: گزارش مکتوب این عزیزان وجود دارد و در سایت دانشگاه تهران هم موجود است. هیچ‌گونه تخطی از مجوز داده شده، صورت نگرفته و مراسم در کمال آرامش و برابر مقررات برگزار شده است.بله، عزای عمومی بوده و به همین دلیل مراسم در شروع با ادای احترام به حضرت آیت الله مهدوی کنی شروع شده است؛ با قرائت فاتحه برای ایشان شروع شده و هیچ‌گونه موضوعی که خلاف شرع مقدس و قوانین دانشگاه باشد، صورت نگرفته است. این گزارش مکتوب و مستند است.

وی افزود: اگر چیزی خلاف این هست، به من ارائه کنند وظیفه دارم برابر مقررات حتما اقدام کنم. ولی من به دانشجویان و اساتید و مدیران دانشگاه اعتماد و ایمان دارم که هرگز برخلاف مصالح کشور و مصالح انقلاب و خطوط قرمز ترسیم شده از طرف رهبر معظم انقلاب عمل نخواهند کرد. اصل آنها حفظ نظام و خدمت در دانشگاه است.

وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه درباره نامه 88 عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران صحبت کردند، اولا شما عزیزان زمان و مکان را در نظر بگیرید، گفت: در سال 88 دوبار به دانشگاه تهاجم شد که مورد تقبیح مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. در 16 آذر به دانشکده فنی دانشگاه تهران به شکل بسیار بدی تهاجم شد و تاثیر بسیار منفی در روحیه جوانان و دانشجویان داشت.

"متاسفانه کسانی که پیشرفت مملکت را نمی‌خواهند و بر خلاف مصالح کشور قدم برمی‌دارند و از دشمنان کشور هستند، همواره می‌خواهند به جوانان القا کنند که ملجا و پناهگاه شما در خارج از مرزهای کشور است، این نامه به جوانان نشان داد آنکه باید به او پناه برده و شکایت برد و آن که نقش پدرانه برای آنها دارد، رهبر معظم انقلاب است، در این نامه به هیچ کس تعدی نشده بلکه فقط بیان آنچه که بر دانشگاه رفته، ذکر شده است و اگر دوستانی که در آن زمان در دانشگاه بودند مراجعه کنند، ملاحظه می‌کنند که تاثیر بسیار جدی بر روحیه جوانان داشت و مانع جداشدن این سرمایه‌های انقلاب از کشور و انقلاب شد."

نیلی احمدآبادی اضافه کرد: این نامه یک فضای آرامی را در دانشگاه به دنبال داشت، نکته دیگر به امضاکنندگان این 88 نفر نگاه کنید، وابسته به هیچ جریان سیاسی نیستند و هیچ خط سیاسی را در این امضاکنندگان نمی بینیند. همه این افراد از اساتید برجسته هستند، هیچگونه شائبه سیاسی در این بین نیست.

وی افزود: گفته شده که من از جمع کنندگان و تهیه کننده این نامه بودم، خیر، من یکی از امضاکنندگان بودم. نه تهیه کننده بودم و نه جمع کننده امضا.همینطور که عرض کردم، اقدامی بسیار موثر و مفید در جهت مصالح انقلاب بود. درباره اردوهای مختلط صحبت کردند؛ دوستان عزیز، احتمالا این اردو که می‌گویند زمانی است که من مسئول دانشکده فنی بودم، اصلا مجوز اردوهای خارج کشور به عهده رئیس پردریس فنی نیست. به عهده رئیس دانشگاه است؛ اگر آنگونه که می‌گویند اتفاق افتاده باشد، مجوزش را دانشکده فنی صادر نکرده است.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: درباره شورای انقلاب فرهنگی هم که نمایندگان ناطق توضیح فرمودند. ولی حتما اگر به متوسط معرفی سرپرستان دانشگاه به شورای انقلاب فرهنگی توجه فرموده باشید، معمولا یک دوره چند ماهه لازم است. به گزارش تسنیم، وی افزود: آنگونه که من شنیدم این تقاضای خود شورای انقلاب فرهنگی است که فرصتی داده شود تا مدیر، سرپرست، عملکرد خود را به شورا نشان دهد و شورا بتواند تصمیم بگیرد. اگر نیاز به این زمان نبود که از همان آغاز حکم ریاست را برای سرپرست صادر می‌کردند.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: بدیهی است که دانشگاه تهران با آن وسعت و حساسیتی که به آن هست، اعضای محترم شورا نیاز دارند تا عملکرد مدیر را مورد بررسی قرار دهند و بر اساس آن تصمیم بگیرند. من هم مشمول این موضوع مستثنی نبودم. قانون اجازه می‌دهد که تا 6 ماه سرپرست مسئولیت اداره دانشگاه را داشته باشد. اگر چه درباره ادامه آن بعد از 6 ماه خاموش است ولی 6 ماه قطعی است.

وی افزود: از زمانی که مسئولیت سرپرستی دانشگاه را گرفتم بیش از 4 ماه نمی‌گذرد لذا مسیر منطقی و روال متداول طی شده است. اما یکی از نمایندگان محترم فرمودند برای ما بیش از آنکه بیان مطلب مهم باشد، عملکرد مهم است. اتفاقا می‌خواهم به همین نکته دوستان را توجه دهم. من هشت سال در دفاع مقدس با شروع و پایان جنگ در خدمت این کشور و انقلاب بودم. از بورسیه تحصیلی که به من داده شد، به منظور شرکت در دفاع مقدس صرف‌نظر کردم و به این افتخار می‌کنم.

وزیر پیشنهادی علوم گفت: عملکرد هشت ساله من در این مدت به خوبی بیانگر دیدگاه‌ها و نظریات من است. من هفت سال مسئولیت پردیس دانشکده‌های فنی را داشتم. خیلی ساده است، دانشکده فنی که هست، اعضای هیئت علمی هم که هستند، دانشجویان هم که هستند، گزارش‌های متعددی هم که درباره عملکرد من هست و می‌شود رفت و سراغ گرفت.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: در بیان منتقدان محترم موضوع خاصی درباره ضعف عملکردم ندیدم که بخواهم پاسخ دهم. گرچه می‌توانم بگویم تحولات زیادی در این حوزه شکل گرفت. من یک مدیر اجرای صرف نیستم و اگر نتوانم تحولی در حوزه مدیریت خودم ایجاد کنم، هرگز مسئولیتی نمی‌پذیرم . آموزش عالی نیازمند تحول است و به روال موجود آن انتظارات برآورده نمی شود.

وی تصریح کرد: کافی است به گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه در همین دانشکده فنی مراجعه کرده و عملکرد را ملاحظه کنید و همین طور درباره دانشگاه تهران
که البته مدت محدود بود.اما درباره اینکه همکاران من مرتبط با فتنه بودند؛ تا به امروز هیچ یک از همکاران و خود من چه در گذشته و تا به امروز خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشتند و نخواهند گذاشت. یک مورد را شما پیدا نمی‌کنید که همکاران من یا خود من خارج از این چارچوب در زمان مسئولیت‌شان این اتفاق افتاده باشد و خطوط قرمز نظام را زیر پا گذاشته باشند.

وزیر پیشنهادی علوم در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: همکارانی که در دانشگاه تهران انتخاب کردم، اولا حداقل تغییرات رخ داده و فقط کسانی تغییر کردند که مدت مسئولیت‌شان تمام شده غیر از یک یا دو مورد. درباره مدیران فعلی هم می‌توانید بررسی کنید؛ همه در چارچوب انقلاب و منویات رهبری عمل کردند و انشاءالله خواهند کرد.

نیلی احمدآبادی اظهار داشت: اما سخن پایانی من، با توجه به اتمام وقت؛ نمایندگان محترم، اگر افتخار خدمت در سمت وزارت نصیبم شد، که خدا را شاکرم و اگر مصلحت دیگری شما اندیشیدید، باز خدا را شاکرم که همه امور در دستان با اراده اوست و تنها او می‌داند که خیر و صلاح ما در چیست. و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد.(تسنیم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها