بدترین دوره کاری یک کارگردان در تئاتر شهر

کارگردان نمایش «مرگ فروشنده» از روزهای تمرین نمایش‌اش در تئاترشهر به عنوان بدترین دوره کاری‌اش یاد کرد و گفت: هیچ‌وقت این‌قدر احساس بی‌کسی و بی‌مدیری نکرده بودیم.
کد خبر: ۷۳۶۰۸۳

به گزارش جام‌جم، نشست خبری تئاتر «مرگ فروشنده» در حالی روز گذشته با حضور نادر برهانی‌مرند کارگردان و حمیدرضا آذرنگ، داریوش موفق، محمودرضا رحیمی، رحیم نوروزی و حمیدرضا نعیمی بازیگران این نمایش در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد که این گروه اعلام کرد هیچ‌گونه حمایتی از جانب مرکز هنرهای نمایشی نداشته‌ و روی پای خود ایستاده و کار کرده‌است.

برهانی‌مرند در ابتدای سخنانش گفت: زمان مدیریت آقای نادری بر مجموعه تئاترشهر پیشنهاد این کار مطرح شد که البته ابتدا دو متن از کارهای خودم و همچنین «مردی برای تمام فصول» را پیشنهاد داده بودم‌، اما گفتند برای این اجراها حمایتی نخواهیم داشت و من ترجیح دادم به بازتولید یک اثر فکر کنم و «مرگ فروشنده» را انتخاب کردم.

این کارگردان که پیش از این «مرگ فروشنده» را سال 88 روی صحنه برده بود، اظهار کرد: با وجود نگاه‌های منفی که درباره بازتولید مطرح می‌شود این کار یک سنت پسندیده است که در همه دنیا از سوی گروه‌های حرفه‌ای تئاتر انجام می‌شود. پس از چهار ماه تمرین شرایط اجرای این نمایش به‌گونه‌ای است که «مرگ فروشنده» به عنوان یک اثر جدید روی صحنه می‌آید و بازتولید آن، هم از جهت جزئیات اجرا و هم از جهت حضور بازیگران با اجرای قبل،‌ در بخش‌هایی 180 درجه متفاوت است.

او افزود: تاکنون هیچ‌گونه حمایتی نداشته‌ایم، ما در این کار تنهاییم و از بدیهی‌ترین امکانات از جمله محل تمرین هم محروم بودیم. با تمام غرورم می‌گویم که این بدترین دوره‌ای بود که برای اجرای یک نمایش تمرین کردیم و هیچ‌وقت این‌قدر احساس بی‌کسی و بی‌مدیری نکرده بودیم، اما همچنان روی پای خودمان هستیم و تئاتر کار می‌کنیم.

آذرنگ یکی از بازیگران نمایش «مرگ فروشنده» در این نشست پس از ارائه توضیحاتی درباره بازتولید آثار نمایشی و شرایط این کار گفت: ما همیشه بدهکار بوده‌ایم و دولت‌ها طلبکار و دولت‌های ما برخلاف دیگر کشورهای دنیا تئاتر را به ضعیف‌ترین شکل ممکن نگاه کردند.

او با بیان این‌که قد و قامت تئاتر آن قدر کوتاه شده که آدم از آن خجالت می‌کشد‌، ادامه داد: البته این از انفعال ماست که همه چیز را گردن مدیران می‌اندازیم.

مشکل در این است که برای یک اتفاق بزرگ خانه کوچکی راه انداخته‌ایم. این خانه کوچک نمی‌تواند خانه تئاتر شود، خانه‌ای که سال گذشته برای یکی از جشن‌های خود جلسه‌ای برگزار کرد تا بر سر این بحث کند که چرا خودکار 6000 تومانی به داوران هدیه دهند؟!

در ادامه رحیم نوروزی با تاکید بر این‌که بهتر است نگاه اقتصادی به تئاتر را از این هنر دور کنیم‌، گفت: وقتی بلیت 45 هزار تومانی برای اجرا در تئاتر شهر آن هم شبی دو اجرا از مردم گرفته می‌شود، می‌بینیم که نگاه کاسبی حاکم شده بنابراین شاید بهتر است تمام آنهایی که دنبال چنین رویکردی هستند بروند سینما فیلم بسازند.

محمودرضا رحیمی هم در ادامه به مشکلاتی که تئاتر خصوصی ایجاد کرده است، گفت: وارونگی در این بخش بیشتر از سوی گروهی به‌وجود آمد که بیشترین اجرا را در خارج از کشور داشت. در واقع آنهایی که به دنبال گیشه و سوپر استار در تئاتر بودند این هنر را نابود کردند، چون تئاتر خصوصی در تمام دنیا حداقل به معنی قرار دادن سالن در اختیار هنرمندان است.

نمایش «مرگ فروشنده» از امروز در سالن اصلی تئاترشهر اجرا می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها