سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
هجری شمسی
23 آبان 1294
به علت مهاجرت عده زیادی از نمایندگان مجلس شورای ملی به قم، مجلس از اکثریت افتاد و تعطیل شد.
23 آبان 1325
میرزا مهدی غروی اصفهانی بنیانگذار مکتب تفکیک درگذشت. وی در سال 1264 در اصفهان به دنیا آمد و پس از تحصیل در خدمت پدردر دوازده سالگی به عتبات رفت و از محضر عالمان نامداری آن دیار استفاده کرد و به مقام اجتهاد رسید. وی پس از مدتی اعتکاف در مسجد سهله و مکاشفهای که به او دست داد، جزوههایی را که در حین اشتغال به فلسفه و عرفان نوشته بود در رود کوفه انداخت و مکتبی جدید مبتنی بر قرآن و احادیث پدید آورد که مکتب تفکیک نام گرفت و توسط چند تن از شاگردانش به کمال رسید. او در این مکتب معتقد بود که فلسفه اسلام را باید از متن قرآن و سنت معصوم استخراج کرد. حکیمغروی اصفهانی در سال 1305 ش به مشهد رفت و تا پایان عمر به مدت بیست سال به تدریس و تالیف همت گماشت
23 آبان 1345
سعید نفیسی ادیب معاصر در تهران درگذشت.
23 آبان 1350
حاج آقا محمد ایرانی مجرد موسیقیدان درگذشت. وی گنجینه ای مستند از اطلاعات موسیقی یکصدساله اخیر ایران بود. استاد محمد ایرانی مجرد بهترین سازهای سنتی ایران را در منزل خود نگهداری می کرد و پذیرای علاقه مندان موسیقی ایران بود.
23 آبان 1358
جیمی کارتر رئیس جمهور آمریکا دستور توقیف کلیه دارائیها و اموال ایران در خاک آمریکا را صادر کرد.
هجری قمری
20 محرم 656
عزالدین ابوحامد مداینی مشهور به ابن ابی الحدید دانشمند، مورخ، شاعر و فقیه مسلمان درگذشت. او فرزند قاضی مداینی بود و در بغداد تحصیل کرد. ابن ابی الحدید در سرودن شعر طبعی رسا و روان داشت و مناجات و اشعار عرفانی او مشهور است. شرح نهج البلاغه در بیست جزء از مشهورترین آثار اوست که مجموعه ای از تاریخ و کلام است. ابن ابی الحدید در زمان حمله هلاکوخان به بغداد به شفاعت ابن علقمی از مرگ نجات یافت؛ اما مدتی بعد درگذشت.
20 محرم 1258
قرارداد مودت و بازرگانی میان ایران و اسپانیا منعقد شد. این قرارداد یک مقدمه و هفت ماده داشت و در پایتخت عثمانی به امضای میرزا جعفرخان مشیرالدوله وزیر مختار ایران در عثمانی و آنتوالی وزیرمختار و نماینده ایزابل دوم ملکه اسپانیا درآمد.
میلادی
14 نوامبر 1889
جواهر لعل نهرو از مبارزان آزادیخواه و از سیاستمداران هند متولد شد. او در رشته حقوق در انگلستان تحصیل کرد و در بازگشت به هند از اعضای نهضت ملی هند شد. او سپس به ماهاتما گاندی پیوست و مدتی نیز زندانی شد. نهرو در 1946 به وزارت خارجه حکومت مستقل موقت هند برگزید ه شد و سرانجام به نخست وزیری هند منصوب شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد