محققان مرکز پزشکی لوزان سوئیس در یک عمل جراحی موفقیت آمیز توانستند بینایی یک زن سوئیسی را پس از گذشت 15 سال به وی بازگردانند. این عمل جراحی می تواند امید به بینا شدن را در نابینایان زنده کرده و دنیای تاریک نابینایان را متحول کند.
در این عمل جراحی از پروتز شبکیه چشم کمک گرفته شد تا بیمار بتواند بینایی نسبی خود را بازیابد. بیمار بینایی کامل خود را به دست نیاورده اما با کمک این عمل جراحی توانست از دنیای تاریک نابینایان خارج شود.
چشم بیونیک به بیمار این اجازه را می دهد تا بتواند حاشیه و سایه اجسام روشن و تیره، تضاد رنگی، زیبایی یا تجسمی از اشیاء دور همانند تصاویری که با عینک دیده می شوند را داشته باشد.
چگونگی عملکرد پروتز
چشم بیونیک، یکی از ابزارهای کمک بینایی است که برای ارسال سیگنال های نوری به مغز استفاده می شود.
این پروتز «Argus II» نام داشته و از الکترودهای کوچکی ساخته شده که به شبکیه بیمار پیوند زده شده و بیمار می تواند از طریق یک دوربین بسیار کوچک که روی عینک نصب شده، پیام های اطراف را به صورت بصری دریافت کند سپس الکترودهای داخل پروتز با شبکیه چشم بیمار ارتباط برقرار کرده و تصاویر ابتدایی یا دید نسبی از اجسام و اطراف شخص را به او می بخشد.
پرفسور «توماس ولفانسبرگر» که سرپرستی این جراحی را برعهده داشته، گفت:با کمک این چشم می توان دید نسبی از محیط اطراف را به شخص بخشید هر چند که این عمل جراحی در حال تکمیل شدن است و می توان امیدوار بود که در آینده ای نه چندان دور، دید کاملتری را به نیز به نابینایان بخشید.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد