آسیب وارده به نخاع باعث قطع جریان ثابت سیگنالهای الکتریکی از مغز به بدن میشود که این مساله میتواند به فلج شدن بدن از ناحیه آسیبدیده به پایین منجر شود.
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «کیس وسترون ریزرو» نشان میدهد که بافت اسکار که پس از بروز آسیب ایجاد میشود از ترمیم نخاع آسیبدیده جلوگیری میکند.
پروتئینهای قندی (sugary proteins) که توسط بافت اسکار منتشر میشود مانند چسب عمل میکنند و بخش دوکی شکل بلند عصب – آکسون – در صورت تلاش برای عبور از محل آسیبدیده، در دام این چسب گرفتار میشود.
محققان ماده شیمیایی را زیر پوست تزریق کردند که از نخاع عبور کرده و فعالیت این چسب را مختل میکند؛ این مسئله باعث حفظ روند رشد آکسون میشود.
این ماده از طریق مختل کردن چسبندگی که مانع از رشد سلولهای عصبی در زمان آسیب نخاعی میشود، عمل میکند.
آزمایشات صورت گرفته بر روی موشهای دچار آسیب نخاعی نشان میدهد در 21 موش از 26 موش تحت درمان با این روش، درجاتی از حرکت و کنترل مثانه پس از مصرف دارو مشاهده شد.
این روش درمانی به آزمایشهای بیشتری بر روی حیوانات بزرگتر پیش از شروع آزمایش بالینی بر روی انسان نیاز دارد، اما محققان مرکز تحقیقات نخاعی آمریکایی این دستاورد را یک پیشرفت واقعی در مسیر درمان افراد دچار ضایعه نخاعی عنوان میکنند.
نتایج این دستاورد در مجله «Nature» منتشر شد.(ایسنا)
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد