اسماعیل مهاجر افزود: با توجه به نامه سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر شیوع آنفلوآنزای مرغی در سرزمینهای شمال ایران (کشور روسیه) و احتمال سرایت این بیماری به انسان، شکار و زندهگیری هر گونه پرنده مهاجر آبزی در استان گلستان ممنوع است.
به گزارش ایرنا، وی گفت: به همین دلیل، پروانه صید و شکار از سوی سازمان حفاظت محیطزیست صادر نمیشود.
مهاجر با بیان این که مأموران محیطزیست استان به صورت شبانهروزی با تخلفات احتمالی برخورد خواهند کرد، به شکارچیان و علاقهمندان به شکار توصیه کرد از شکار و زندهگیری این پرندگان خودداری کنند. وی با اشاره به ارزش حفاظتی مناطق تالابی گلستان گفت: تالابهای بینالمللی استان جزو مناطق زیستی بسیار غنی بوده و مأمن گونههای در معرض تهدید پرندگان مهاجر بسیاری است.
مهاجر افزود: در سال گذشته 311 پرونده تخلف در استان تشکیل شد که 252 پرونده شکار و صید غیرمجاز از جمله آن بود.
وی گفت: در سال جدید به دلیل پیگیری بیشتر در اعمال مقررات و قوانین شکار و صید و نیز حضور محیطبانان، میزان تخلفات بیش از 50 درصد کاهش نشان میدهد.
پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی، هر ساله از اوایل مهر، مهاجرت خود را از سرزمینهای شمالی و سیبری آغاز میکنند و با طی مسافت 3000 کیلومتر، در تالابهای بینالمللی گلستان و سواحل خزر فرود میآیند.
براساس سرشماری، در فصل مهاجرت سال گذشته، 98 گونه پرنده آبزی و کنارآبزی به تعداد یکصد هزار پرنده، با مهاجرت به تالابهای گلستان، زمستان خود را در این تالابها گذراندند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد