به گزارش خبرنگار جام جم، با وجود وعده های قبلی، دولت اکنون اقدام کاملی در شناسایی اقشارمرفه نکرده و علت این امر را کامل نبودن بانکهای اطلاعاتی، ناقص بودن روشهای شناسایی و سرانجام پرهیز از نگران کردن مردم اعلام کرده است. اما هر چه هست، حذف یارانه پردرآمدها به جایی نرسید و گواه این امر چرخشی است که در نگاه دولت به شناسایی اقشارکم درآمد به جای پردرآمدها بهوجود آمده است. طرحی جدید که دیروز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت کلی از آن پرده برداشت وباید منتظر اعلام جزئیات بیشتری از آن بود.
به گزارش تسنیم، علی ربیعی در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه بررسی برای شناسایی دهکهای کمدرآمد انجام شده و این افراد دهکبندی شدهاند، گفت: ملاک دولت در پرداخت یارانه بر مبنای شناسایی دهکهای پایین جامعه است.
وی درباره شناسایی دهکهای درآمدی برای دریافت یارانه افزود: در حال انجام این کار هستیم و قبل از اعلام کامل دهکهای درآمدی باید آسیبهای این کار انجام شود. اکنون فشار دولت برای شناسایی دهکهای پایین جامعه است و در حال حاضر کمدرآمدها دهکبندی شدهاند.
ربیعی با بیان اینکه معیار دولت برای پرداخت یارانه واریز به دهکهای درآمدی پایین است، گفت: در حال بررسی برای شناسایی افراد در دهکهای پایین هستیم. دولت قصد دارد یارانه افراد کمدرآمد را پرداخت کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اعلام «برای اولین بار سال آینده سهم اشتغال را از محل هدفمندی یارانهها در بودجه دریافت خواهیم کرد» اظهارکرد: طی مدتی که طرح هدفمندی اجرا میشد تاکنون سهم اشتغال پرداخت نشده بود. امسال این امر با اختصاص بودجه مشخص شده گام موثری در حمایت از مشاغل و واحدهای تولیدی است.
وی با تأکید براینکه بیش از 90 درصد مشاغل در بنگاههای کوچک است، اظهار کرد: بنگاههای کوچک بهسرعت آسیب میبینند و در درازمدت آسیبشان ترمیم میشود.
مهمترین اقدامی که طی مدت گذشته توانستیم انجام دهیم جلوگیری از ریزش 240 هزار شغل در واحدهای کوچک بود.
نیلی:حذف یارانه پردرآمدها پیچیده است
مشاور رییس جمهور در امور اقتصادی گفت: حذف دهکهای ثروتمند در ارتباط با یارانههای نقدی موضوعی پیچیده است که در کنفرانس اقتصاد ایران بررسی میشود که در این زمینه چه اقداماتی باید صورت گیرد.
به گزارش جامجم، مسعود نیلی دیروز در نشست خبری کنفرانس اقتصاد ایران افزود: اقتصاد ما در شرایطی قرار گرفته که نمیشود تغییرات بزرگی در آن اعمال کرد. افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال 93 در شرایط بد اقتصادی اتفاق افتاد، اما نه در رکود اثر گذاشت و نه در تورم، زیرا جنبههای مختلف حاملهای انرژی در آن دیده شده بود.
وی درباره نرخ تورم نیز گفت: نرخ تورم در سال 93 حدود 25 درصد هدفگذاری شده بود، این در حالی است که بیش از 5 درصد از تورم پیشبینیشده سال جاری جلوتر حرکت کردهایم.
وی با بیان اینکه نرخ تورم در بلندمدت باید کاهش یابد که کاری دشوار است، اظهار کرد: بانک مرکزی به طور جدی موضوع کنترل رشد پایه پولی را دنبال میکند، در عین حال بخش نظارتی بانک مرکزی و قائممقام این بانک به موضوع اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی توجه ویژهای دارد و سعی میکند که وضع را طوری کنترل کند تا از سمت بانکها فشاری بر پایه پولی ایجاد نشود.
وی خاطرنشان کرد: رشد نقدینگی بتدریج در حال کاهش است و تلاش میکنیم که تورم در سال آینده نیز روند کاهشی داشته باشد.
نیلی تصریح کرد: امامسالهای که در سالهای نهچندان دور با آن مواجه خواهیم بود که الان نیز فشار قابل ملاحظهای را به زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم وارد میکند، موضوع اشتغال است که این امر حاصل نمیشود؛ مگر اینکه اقتصاد رشد کند و آن هم رشدی پایدار و مستمر.مشاور اقتصادی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید بتوانیم برای موج جمعیتی متولدین دهه 60 اشتغال ایجاد کنیم که این کار طی هفت هشت سال گذشته انجام نشده است، افزود: موضوع دیگر حفظ و ارتقای رشد اقتصادی است که هماکنون آن را به دست آوردهایم.
کنفرانس اقتصاد ایران معجزه نخواهد کرد
نیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود از برگزاری کنفرانس اقتصاد ایران در روزهای چهاردهم و پانزدهم دیماه جاری خبر داد و گفت: در برگزاری این همایش نقطه نظرات اقتصاددانها و صاحبنظران باتجربه و کارکرده داخل و خارج از کشور دریافت شده است، در عین حال موضوع اصلی کنفرانس این است که روند اقتصاد ما با شرایط فعلی ادامه یابد یا اینکه میتوانیم شرایط اقتصادمان را بهبود بخشیم، اما باید بگویم که این کنفرانس معجزه نخواهد کرد.
نیلی اظهار کرد: از اقتصاددانان خواسته شده تا راهکار مناسبی را برای تقویت اقتصاد کشور پیشنهاد کنند.
وی اضافه کرد: اقتصادمان از یک طرف ضرورتهایی پیش رو دارد و از طرفی دیگر با مشکلاتی مواجه است که بین آنها فاصلهای وجود دارد که پر کردن آن نیاز به نگاه عمیق و کارشناسی به مسائل دارد. از طرف دیگر، آنچه هماکنون مورد نیاز است دستیابی به یک اجماع و وفاق در مورد راهحلهایی است که اقتصادمان برای پر کردن فاصله ضرورتها و مشکلات نیاز دارد.
نیلی گفت: از سوی دیگر در سال 94 با موضوع کاهش قیمت نفت مواجه هستیم و این موضوع فاصله ما را با قیمتهای جهانی کمتر میکند، اما ضرورت تداوم اصلاح بازار انرژی براساس قانون هدفمندی یک مطالبه قانونی است که باید دنبال شود.
وی در خصوص احتمال بازنگری قیمت نفت پیشنهادی در بودجه 94 هم این گونه توضیح داد که یکی از نشستهای کنفرانس اقتصاد ایران مربوط به نفت و انرژی است و بناست چشمانداز بازار نفت نیز مورد بررسی قرار گیرد. باید مسیر قیمت نفت واقعبینانه دیده شود و اگر جمعبندی حاصل شود که قیمت نفت کمتر میشود باید پیشبینیهای لازم هم صورت گیرد.
گروه اقتصاد / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد