دکتر علیرضا زالی اظهارداشت: بنده قدر مسلم می دانم که طرح چنین مطالبی منطبق بر واقعیت نیست و اساسا، این کار اتفاق نیفتاده و ابطال پروانه ای صورت نگرفته است.
وی با بیان این مطلب که همه همکاران گروه پزشکی سالهای سختی را در ادوار گذشته طی کرده اند، تاکید کرد: اما، آنچه مسلم است اینکه ماندن در کشور و خدمت رسانی به مردم را با هیچ جاذبه مالی و انتفاعی در خارج از کشور معاوضه نکرده اند.
زالی ادامه داد:آحاد جامعه پزشکی و بسیاری از بزرگان پزشکی و افراد مبرز و برجسته پزشکی کشور، کماکان بر این تعهد اخلاقی و حرفه ای خودشان پایبند خواهند بود و خیلی بعید می دانم چنین چیزی اساسا واقعیت پیدا کند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران اظهارداشت: اینکه امروز جامعه پزشکی ما آمادگی کامل دارد در کنار مردم باشد، کما اینکه در روزهای خیلی سخت تر از این هم در کنار مردم بوده است. جراحان بزرگ و همکاران بزرگ گروه پزشکی، همان گروهی بودند که در دوران دفاع مقدس و مقاطع مختلف، علی رغم اینکه از برخوردهای یک طرفه گله مند و مکدر بودند، اما این امر باعث نشد دست از خدمت بکشند و به خارج از کشور بروند.
زالی در ارتباط با اینکه گفته می شود برای پزشکان زیرمیزی بگیر در سازمان نظام پزشکی پرونده تشکیل شود، گفت: پیش بینی ما، همراهی و هم گامی احاد جامعه پزشکی است. زیرا، جامعه پزشکی شرایط خیلی سخت و پر التهابی را در سالهای گذشته پشت سر گذاشته و قدر مسلم، همراهی خیلی بیشتری را خواهد داشت.
وی در همین زمینه ادامه داد: اما، در عین حال این نوید را به جامعه پزشکی بدهیم، که آنچه به عنوان یک اتفاق بزرگ در نظام تعرفه گذاری افتاد، تازه آغاز راه است. و بخشی از نگرانی جامعه پزشکی، نگرانی تاریخی است. چون در سال های گذشته به برخی از حرکت های ملی در عرصه سلامت با نگاه بدبینی نگاه می کرد. طرح های مختلفی که با شکست مواجه می شد و جامعه پزشکی همواره نگران این بود که طرحی، ثبات و پایداری نداشته باشد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران به مواردی از نگرانی های جامعه پزشکی در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: ۲۰ سال نظام تعرفه گذاری ما تغییر نکرد و ۶ سال K جراحی منجمد شد، اینها تا حدی ایجاد نگرانی می کند.
زالی در ارتباط با معدود جراحانی که گفته می شود، طرح تحول نظام سلامت را همراهی نخواهند کرد، گفت: من اعتقادم این است که همه احاد پزشکی کشور، این طرح را همراهی خواهند کرد و آن چیزی که از فضای حاکم بر جامعه پزشکی متبادر می شود، دو اصل است. اصل اول، همگامی برای اجرای کتاب تعرفه های پزشکی است و اصل دوم، این است که شرایطی فراهم شود که این اعتماد به جامعه پزشکی منتقل شود که فرایند اصلاح تعرفه ها، فرایندی پویا، رو به جلو، غیر منجمد و فعال خواهد بود.
وی افزود: امیدواریم با شکل گیری دبیرخانه دائمی فرایند اصلاح تعرفه ها و قول مساعد وزرای بهداشت و رفاه برای انجام این فرایند، این احساس اعتماد عمومی به جامعه پزشکی برگردد.
زالی گفت: شکستن طلسم تعرفه ها به عنوان گام اول و آغازین است و سکانس های بعدی در انتظار خواهد بود. من این اطمینان خاطر را به جامعه پزشکی خواهم داد که در بازنگری های بعدی کتاب تعرفه ها، احاد بیشتری از جامعه پزشکی که در خلاءهای تعرفه ای وجود داشتند، مورد توجه قرار خواهند گرفت.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پایان گفت: اساسا خیلی علاقه مند به ترویج این موضوع که برخی از همکاران جامعه پزشکی بخواهند به خارج از کشور بروند نیستم. چون می دانم جامعه پزشکی، سال های خیلی سخت تر و ملتهب تر از این روزها را در ادوار گذشته طی کرده است. سخت ترین شرایط تحریم را جامعه پزشکی در دو سه سال گذشته طی کرد. تکان های ارزی، گرانتر شدن تجهیزات پزشکی و بار مضاعف اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها و... هیچکدام مانع تعطیل شدن خدمات در گروه پزشکی نشد.
این اظهارات در حالی عنوان می شود، که با اجرای فاز سوم طرح تحول سلامت و به دنبال اعلام تعرفه های جدید پزشکی، موضوع برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر جدی شد. همین مسئله باعث شد که معدود پزشکان و جراحانی که هیچ تمایلی به دریافت تعرفه های قانونی ندارند و در عین حال از چهره های معروف و مشهوری در حوزه پزشکی هستند، مدعی شوند که برای ادامه کار به آن سوی مرزها خواهند رفت. ( مهر )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد