رهبر انقلاب همچنین کاهش عجیب قیمت نفت در یک مدت کوتاه را حرکتی سیاسی و غیراقتصادی خواندند و افزودند: دشمنان مشترک ما از نفت بهعنوان یک حربه سیاسی استفاده میکنند و قطعا در این کاهش شدید قیمت نفت نقش دارند.
ایشان با تائید توافقات صورت گرفته میان روسای جمهور ایران و ونزوئلا برای مقابله هماهنگ با کاهش قیمت نفت خاطرنشان کردند: البته همکاریهای دو کشور منحصر به مسائل نفتی نیست و باید سطح مبادلات و سرمایهگذاریهای میان دو کشور را که اکنون کمتر از حد انتظار است، افزایش داد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه با تجلیل از مقاومت، مواضع و اقدامات ونزوئلا در عرصه منطقهای و بینالمللی گفتند: کشورهای آمریکای لاتین در واقع عمق استراتژیک ونزوئلا هستند و آرمانهای ونزوئلا موجب بیداری بسیاری از ملتهای آن منطقه شد، که علت دشمنی آمریکا با دولت و ملت ونزوئلا نیز همین مساله است.
رهبر انقلاب در همین زمینه به مواضع بسیار خوب دولت ونزوئلا در جنگ 51 روزه غزه و همچنین سخنان رئیسجمهور ونزوئلا در این دیدار اشاره کردند و افزودند: رژیم صهیونیستی در دنیا و بخصوص در میان ملتهای منطقه ما، کاملا منفور است و مواضع شجاعانه شما علیه این رژیم، دوستان زیادی برای شما در بین ملتها پدید خواهد آورد.
ایشان همچنین با آرزوی موفقیت برای دولت ونزوئلا، خطاب به آقای مادورا تاکید کردند: شما جوان و برخوردار از عزم و اراده هستید و تصمیم قطعی جمهوری اسلامی نیز ادامه و افزایش همکاریهایی است که سالهاست بین دو کشور آغاز شده و استمرار و تقویت آنها به نفع هر دو کشور است.
در این دیدار که آقای روحانی رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای نیکلاس مادورا رئیسجمهور ونزوئلا با تشکر از کمکها و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران، گفت: آقای چاوز همواره در سخنان خود، رهنمودهای جنابعالی را یادآوری میکرد و احترام ویژهای برای ملت، جایگاه و تاریخ ایران قائل بود و ما نیز همچون او، ایران را خانه خود میدانیم.
وی اعتماد بین دو کشور را سرمایهای ارزشمند برای توسعه روابط دانست و افزود: باید با استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای دو کشور، در مسیر توسعه جهشی روابط گام برداریم.
رئیسجمهور ونزوئلا در ادامه با اشاره به افت جهانی قیمت نفت گفت: در تلاش هستیم که اجماعی را برای کنترل قیمت نفت میان کشورهای عضو اوپک و همچنین دیگر کشورهای صادرکننده نفت از جمله روسیه ایجاد کنیم تا با همکاری و بهرهگیری از مکانیسمهای نوین، قیمت نفت را به حد قابل قبولی بازگردانیم.
آقای مادورا در بخش دیگری از سخنان خود به مساله فلسطین اشاره و تاکید کرد: فلسطین یکی از آرمانهای اصلی بشریت است و ملت و دولت ونزوئلا، خود را مدیون آرمان فلسطین میداند و اطمینان داریم که روزی، فلسطین آزاد خواهد شد. رئیسجمهور ونزوئلا همچنین گفت: فلسطین قربانی سیاستهای استکباری و ویرانگر دولت آمریکا شده و دولت آمریکا تلاش میکند چهره ضد بشری و سلطهگر خود را پشت هزار چهره موجه پنهان کند.
تاکید روحانی بر ضرورت همکاری کشورهای همسو
همچنین رؤسای جمهوری ایران و ونزوئلا با اشاره به آرمانها، منافع و راهبردهای مشترک دو کشور نسبت به مسائل جهانی، منطقهای و دوجانبه، بر توسعه و گسترش مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تهران ـ کاراکاس تأکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی دیروز در نشست مشترک با رئیسجمهور ونزوئلا با اشاره به روابط صمیمی و راهبردی دو کشور، گفت: توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، از سیاستهای دولت یازدهم است.
رئیسجمهور با ابراز خرسندی از حضور نیکلاس مادورا در تهران، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای صدور کالا، خدمات فنی و مهندسی و سرمایهگذاری در ونزوئلا اعلام کرد و افزود: امیدوارم با توافقات انجام شده در این سفر شاهد توسعه تجارت و سرمایهگذاری، صادرات خدمات فنی و مهندسی، ایجاد صنایع دارویی، ادامه همکاریهای دوجانبه در حوزه کشتیسازی و راهاندازی خط پرواز مشترک به منظور توسعه گردشگری باشیم. روحانی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران میتواند در زمینه مسکن، راهسازی، صنعت و محصولات غذایی و دارو، همکاریهای لازم را با ونزوئلا به منظور رفع نیازهای این کشور داشته باشد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در مسائل سیاسی و بینالمللی، افکار و مواضع دو کشور نزدیک به یکدیگر است، خواستار همکاریهای بیشتر دو کشور در عرصه سازمانهای بینالمللی، نظیر سازمان ملل متحد و سازمان کشورهای غیرمتعهد شد.
وی تصریح کرد: همکاری تهران و کاراکاس در این سازمانها به نفع منطقه خاورمیانه و آمریکای لاتین است و در عرصه بینالمللی نیز میتواند به استقرار امنیت و توسعه منجر شود.
رئیسجمهور با اشاره به وضع بازار نفت، گفت: بدون تردید همکاری کشورهای همسو در اوپک میتواند ضمن خنثی کردن برنامه برخی قدرتها علیه اوپک، به تثبیت قیمت قابل قبول برای نفت، در سال 2015 کمک کند. روحانی افزود: هر دو کشور با تروریسم و افراطیگری در جهان مخالف هستند و در جهت برقراری ثبات و امنیت در سراسر جهان به یکدیگر کمک میکنند.
رئیسجمهور بر تنظیم مبادلات مالی و بانکی و زمینهسازی برای توسعه همکاریهای اقتصادی میان دو کشور در نشست مسئولان دو جانبه تأکید کرد و گفت: ونزوئلا میتواند پایگاهی مناسب برای صدور کالا و خدمات ایران به آمریکای لاتین باشد.
رئیسجمهور ونزوئلا نیز با اشاره به روابط خوب دو کشور در عرصه بینالمللی و دوجانبه عنوان کرد: ونزوئلا به دنبال گسترش روابط زیربنایی در همه زمینهها بویژه در عرصه اقتصادی و سیاسی با جمهوری اسلامی ایران است و این سفر میتواند روابط دوجانبه را در همه سطوح به بالاترین مرحله برساند.
نیکلاس مادورا با بیان اینکه تهران و کاراکاس در مبارزه با استکبار و تقویت بنیه اقتصادی دو کشور راهبردهای مشترکی دارند، خواستار تداوم حضور شرکتهای ایرانی در حوزه ساخت مسکن، ایجاد صنایع دارویی و خودروسازی در کشورش شد.
مادورا با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی ایران، گفت: ایران سردمدار مبارزه با خشونت و افراطیگری است و ونزوئلا نیز در مقیاسی کوچکتر در همین چارچوب حرکت میکند.
رئیسجمهور ونزوئلا با اشاره به نقش سازمان کشورهای غیرمتعهد در مسائل منطقهای و بینالمللی در زمان ریاست ایران بر این سازمان، افزود: ونزوئلا رئیس دوره بعدی این سازمان است و از ایران میخواهم تا تجربیات خود را در این زمینه به ونزوئلا منتقل کند. مادورا با اشاره به تحولات بازار نفت، خواستار همکاری کشورهای صادرکننده نفت برای بازگرداندن ثبات قیمت به این محصول استراتژیک شد. رئیسجمهور ونزوئلا همچنین خواستار برقراری مجدد خط پروازی کاراکاس ـ تهران شد و گفت: این خط پروازی میتواند زمینه آشنایی بیشتر ملتهای دو کشور و نیز گسترش صدور محصولات را بیش از پیش فراهم آورد. وی افزود: بازار ونزوئلا بسیار بزرگ است و کشور ما میتواند سکوی اتصال شرکتهای ایرانی به بازار آمریکای لاتین باشد.
پیش از این نشست، روسای جمهور دو کشور نشست خصوصی داشتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگوی اختصاصی با سه نماینده مجلس الزامات سرمایهگذاری در تولید را بررسی کرد
حسن روشن در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛
در گفتوگوی «جامجم» با یک کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان مطرح شد