به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سردار ابراهیم کریمی در خصوص فرایند معافیت های پزشکی گفت: مشمولان قبل از اعزام به خدمت ابتدا توسط پزشکان، معاینه اولیه می شوند تا سلامت آنها تایید شود، چرا که براساس قانون تنها افراد سالم می توانند به سربازی بروند.
وی افزود: بخشی از بیماری ها به صورت بالینی قابل تشخیص هستند مانند آنکه فردی عضوی از بدن خود را از دست داده باشد، این افراد به شوراهای پزشکی ما مراجعه کرده و پس از رسیدگی، رای نهایی برای آنان صادر می شود.
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: برخی از بیماری ها نیاز به انجام معاینات دارد چرا که به ظاهر قابل تشخیص نیست، به عنوان مثال فردی ادعا می کند که سرطان یا دیسک کمر دارد، بنابراین این افراد باید به پزشکان متخصص و معتمد ما که در بیمارستان های نیروهای مسلح مشغول به کارند، مراجعه کنند تا آنها براساس آزمایش های مختلف، نظر خود را اعلام کنند.
سردار کریمی افزود: بیمارستان هایی که مشمولان برای ادامه مراحل پزشکی می توانند مراجعه کنند، در اولویت اول، کلیه بیمارستان های نظامی در سطح کشور و سپس بیمارستان دولتی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و در اولویت بعدی، با برخی از بیمارستان های خصوصی نیز تفاهم نامه هایی به امضاء رسانده ایم تا در صورت لزوم از این بیمارستان ها نیز استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه، نتایج اعلامی از سوی بیمارستان های معتمد سازمان به شورای پزشکی ارسال می شود، افزود: براساس قانون، شورای پزشکی متشکل از سه پزشک نظامی یا معتمد می باشد که پس از بررسی های لازم، نظر خود را اعلام می کنند. در حقیقت این شورا می تواند با رد و یا تایید بیماری، نظر بدهد فرد باید به خدمت اعزام، معاف از رزم و یا معاف دائم شود.
کریمی با اشاره به اینکه، تمامی مراکز سازمان وظیفه عمومی شهرستان ها، برخوردار از شورای پزشکی اند، گفت: سازمان وظیفه عمومی ناجا، نظر شواری پزشکی را با قانون تطبیق می دهد و در صورت مغایرت با قانون و همچنین اگر مشمول به رای صادره اعتراض داشته باشد، پرونده به شورای عالی پزشکی ارجاع داده می شود.
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: شورای عالی پزشکی متشکل از 5 پزشک متخصص است که پس از بررسی مجدد، رای قطعی را اعلام می کنند که نظریه این شورا، قطعی و لازم الاجرا است و فرد نمی تواند به این رای، اعتراض داشته باشد.
وی در خصوص جعل کارت های پایان خدمت نیز گفت: با الکترونیکی کردن کارت های پایان خدمت، امکان جعل آنها غیرممکن خواهد بود.
سردار کریمی افزود: دریافت کارت پایان خدمت واقعی از روش های غیرقانونی به چند صورت در حال حاضر توسط جاعلان دنبال می شود. به عنوان مثال افرادی که معلول بوده و یا والدین معلول دارند، باید از شورای پزشکی بهزیستی نامه بگیرند و به سازمان وظیفه عمومی ارائه دهند که ممکن است فرد، نامه جعلی به این سازمان ارائه کند بنابراین ضمن شناسایی اینگونه شگردها، هم اکنون با در اختیار گرفتن سامانه مانع این اقدام مجرمانه شده ایم روش های جازنی، جعل مدارک پزشکی، جعل مدارک استعلاجی از شگردهایی است که جاعلان دنبال می کنند که به دنبال فعال کردن سامانه ای هستیم که مانع از اقدام مجرمانه جاعلان باشد که به زودی این سامانه عملیاتی خواهد شد.
این مقام مسئول انتظامی گفت: برخی از افراد ممکن است از طریق تطمیع دیگران، مدارک پزشکی جعلی بگیرند اما در نهایت جعلی بودن این مدارک از طریق بررسی توسط شورای پزشکی، مشخص می شود بنابراین سازمان وظیفه عمومی ناجا باید با رصد و شناسایی روزنه ها، اقدامات مجرمانه در این حوزه را به شدت کاهش دهد.
وی در خصوص فوتبالیست ها نیز گفت: قطعا کسانی که از پول و شهرت برخوردارند، طعمه جاعلان می شوند که در خصوص این افراد نیز همین گونه بود.
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: متهمان، مدارک را با راهنمایی جاعلان جعل کرده و سپس به سازمان وظیفه عمومی ارائه داده بودند. بیشتر جاعلان شناسایی و دستگیر و به مقامات قضائی تحویل داده شدند و هم اکنون پرونده آنها در قوه قضائیه در حال رسیدگی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد