آمارها نشان میدهد در ایالات متحده آمریکا، 13 هزار فرودگاه وجود دارد. این به آن معناست که در هر 700 کیلومترمربع از این کشور یک فرودگاه وجود دارد. 700 کیلومترمربع، مساحت شهر تهران است. بعد از آمریکا برزیل با 4000 فرودگاه در جایگاه دوم است و مکزیک با 1714 فرودگاه جایگاه سوم را در اختیار دارد. کانادا، روسیه، آرژانتین، بولیوی، کلمبیا، پاراگوئه و اندونزی که فعلا درگیر سقوط هواپیمای ایرآسیاست در جایگاه چهارم تا دهم قرار دارند. واضح است که نکته جالب صدرجدولیها، حضور پررنگ کشورهای آمریکای لاتین است.
اما در قعر جدول، 27 کشور قرار دارند که فقط یک فرودگاه دارند. در میان این 27 کشور، دیدن کشورهای ثروتمندی چون برونئی، مالت و ماکائو جالب توجه است. البته باید در نظر داشت که کشورهای تک فرودگاهی، معمولا کشورهای کوچکی هستند که عملا قرار دادن چند فرودگاه در آنها معقول نیست. مثلا کشور ماکائو، فقط 30 کیلومتر مربع وسعت دارد و این یعنی مساحت این کشور کمتر از یک منطقه شهر تهران است! بنابراین روشن میشود که تعداد فرودگاهها در یک کشور نسبتی از وضعیت جغرافیایی کشورها (هم بزرگی و هم یک تکه بودن و پراکنده نبودن سرزمین)، قدرت مادی آنها و وضعیت صنعت هواییشان است.
حتما برایتان سوال پیش آمده که ایران در کجای این جدول قرار دارد. کشور ما با 319 فرودگاه در جایگاه 22 قرار دارد و از این منظر رتبه نخست منطقه خاورمیانه را دارد. عربستان سعودی با 214 فرودگاه در جایگاه دوم این منطقه قرار دارد اما کشورهایی چون ژاپن، ایتالیا و پاکستان هم هستند که در رتبههای جهانی بعد از ایران قرار دارند. این در حالی است که کشور ما از نظر تعداد فرودگاه، با کشور بزرگ و پرجمعیت هند فاصله اندکی (27 فرودگاه) دارد.
در این جدول، قرار داشتن پاپوآی گینه نو ـ مجمعالجزایری که به خاطر مهاجرت اجباری ایرانیان از سوی دولت استرالیا، نام آن را شنیدهایم ـ و نیز کشور اکوادور در رتبههای نخست جدول جای تعجب دارد و از آن سمت وقتی بدانیم کشورهای قطر، لبنان و سنگاپور کمتر از 10 فرودگاه دارند هم حتما شگفتزده خواهیم شد.
در نگارش این مطلب از سایت Worldfactbook استفاده شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر