حسینعلی امیری در دومین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: چند هفته پیش که وزیر کشور از کلید خوردن انتخابات در وزارت کشور سخن گفت در مطبوعات استقبال گسترده ای صورت گرفت.
وی گفت: وزیر کشور در آن برنامه از مدیران سیاسی وزارت کشور که قصد نامزدی در انتخابات سال آینده را داشتند خواست تا اول اسفند امسال از سمت خود استعفا کنند که در برخی رسانه ها برداشت این بود که این موضوع مربوط به همه بخشهای کشور است.
سخنگوی وزارت کشور افزود: بر اساس دستور وزارت کشور تاکنون تعدادی از مدیران سیاسی وزارت کشور و معاونان استانداران به سبب نامزدی در انتخابات سال آینده استعفا کرده اند.
امیری با اشاره به اینکه شرایط سیاسی کشور را روزانه رصد می کنیم، گفت: هیچکدام از مدیران وزارت کشور در اقصی نقاط کشور نباید له یا علیه جریان، شخص و تشکل سیاسی موضع گیری داشته باشند.
برگزاری انتخابات شورایاری مستلزم تصویب قانون
سخنگوی وزارت کشور گفت: برگزاری انتخابات شورایاری مستلزم تصویب قانون است و شورای اسلامی شهر تهران می تواند از طریق شورای عالی استانها طرحی به مجلس تقدیم کند.
وی افزود: اگر شورای اسلامی شهر تهران به برگزاری چنین انتخابی اصرار دارد می تواند در خواست خود را از طریق شورای عالی استانها در قالب طرحی سه فوریتی به مجلس ارائه دهد و اگر این طرح در مجلس مصوب شد وزارت کشور خود را موظف به اجرای قانون می داند.
امیری گفت: وزیر کشور این موضوع را با بیّن های مستدل به رییس شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرده است.
برنامه ریزی بهتر برای خدمت رسانی به زائران
وی از برنامه ها و دیدارهای هفته گذشته در وزارت کشور سخن گفت و افزود: هفته گذشته در سفر وزیر کشور عراق به کشورمان تصمیمات خوبی در زمینه همکاری های انتظامی صورت گرفت و مقرر شد در اربعین سال آینده برنامه ریزی های بهتری برای خدمت رسانی به زائران صورت گیرد.
سخنگوی وزارت کشور در ادامه به موضوع طرح تقسیمات کشوری اشاره کرد و گفت: دولت از این پس موضوع تقاضاهای تقسیمات کشوری را با شرایطی می پذیرد که به توسعه متوازن و پایه دار منجر شود.
امیری افزود: اخیرا گزارشی تهیه کردیم که نشان می دهد جمعیت شهری در مقایسه با روستایی افزایش یافته است؛ به این ترتیب که در گذشته جمعیت شهری 30 درصد بود اما اکنون جمعیت شهری 71 و جمعیت روستایی 21 درصد شده که این اخطار است.
وی گفت: بر همین اساس آمار توزیع بودجه ها بیشتر صرف ساختمان سازی و امور جاری می شود.
امیری در ادامه به جلسه کارگروه ویژه مرز شورای امنیت کشور اشاره کرد و افزود: توسعه مناطق مرزی و ایجاد اشتغال در این مناطق مورد توجه دولت است.
تشکیل مجتمع فوریت های خدمات اجتماعی
وی همچنین از تشکیل مجتمع فوریت های خدمات اجتماعی خبر داد و گفت: رییس جمهور برای جمع آوری متکدیان و کارتن خواب ها در دو استان البرز و تهران دستور ویژه صادر کرده است و در این خصوص از همکاری شهرداری تهران قدردانی می کنیم.
سخنگوی وزارت کشور در ادامه شناخت ظرفیت های ناشناخته و کشف منابع جدید را از اولویت های دولت یازدهم خواند و افزود: در آینده نزدیک نشست مشترک استانداران با سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه و سفرای کشورهای همسایه در کشورمان برگزار خواهد شد که روسای اتاق بازرگانی استانها نیز در آن حضور دارند.
استقبال وزارت کشور از الکترونیکی برگزار شدن انتخابات
امیری با اشاره به استقبال این وزارتخانه برای الکترونیکی برگزار شدن انتخابات، گفت: این اقدام نیازمند اختصاص چهارصد میلیارد تومان اعتبار است که اگر اختصاص یابد انتخابات الکترونیکی برگزار می شود.
وی افزود: انتخابات 25 فرآیند دارد که امکانات الکترونیکی 24 فرآیند آن فراهم است و یک فرآیند عبارت است از جایگزین کردن 95 هزار دستگاه الکترونیکی به جای 95 هزار صندوق که اعتباری 400 میلیارد تومانی می خواهد.
سخنگوی وزارت کشور گفت: هر درصدی از این اعتبار تأمین شود انتخابات الکترونیکی را به همان درصد برگزار می کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تعیین تکلیف خانه احزاب گفت: خانه احزاب دولتی نیست و خود احزاب باید آنرا تشکیل دهند و وزارت کشور صرفاً تسهیلات تشکیل خانه احزاب را فراهم می کند چرا که خانه احزاب تشکیلات صنفی حزبی ـ سیاسی است البته در دولت قبل وسایل مربوط به خانه احزاب توقیف که با دستور وزیر کشور این وسائل به متولیان تحویل داده شد.
امیری با اشاره به اینکه ما از بازگشایی خانه احزاب استقبال می کنیم، افزود: در این خصوص باید خود احزاب ورود پیدا کنند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از میان 20 حزب تأسیس شده در کشور چه تعداد اصلاح طلب و چه تعداد اصولگراست، گفت: ما در وزارت کشور تبارشناسی نمی کنیم که کدام حزب اصلاح طلب است و یا اصولگرا و برخی را هم خودمان نمی دانیم که اصلاح طلبند یا اصولگرا.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا استاندار قم استعفا کرده است؟ افزود: وی هم اکنون سر کارش است و امروز با من ملاقات دارد و معاون استاندار قم به سبب اینکه قصد نامردی در انتخابات مجلس را دارد استعفا کرده است.
امیری درباره گزینه استاندار استان مرکزی هم گفت: چند نفر در حالی بررسی هستند و هنوز به جمع بندی نرسیده ایم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا لغو مراسم بزرگداشت بازرگان برای کشور تبعات سیاسی ندارد؟ افزود: از استاندار تهران در این خصوص پرس و جو کردم و استاندار گفت: درخواستی برای برگزاری این مراسم نشده است که بخواهد لغوی صورت گیرد.
در نشست امروز، استاندار کرمان هم با اشاره به برخی قابلیت های این استان به طرحهای افتتاح شده این استان در دهه فجر اشاره کرد.
علیرضا رزم حسینی گفت: در دهه مبارک فجر بیمارستان تاریخی که سابقه ای 160 ساله در کرمان دارد بازسازی شده است و با 75 تخت افتتاح می شود.
وی افزود: سفارش 30 هزار مترمربع فرش هم در دهه فجر در استان کرمان رقم می خورد که هزار دار قالی در کرمان مجدد احیا می شود.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه هم اکنون 40 هزار میلیارد تومان پروژه در استان در حال اجراست، افزود: استان رتبه اول در صادرات غیرنفتی را کسب کرده است و از آغاز دولت یازدهم تا پایان دی امسال 601 هزار و 542 تن کالا به ارزش یک میلیارد و 671 میلیون دلار از این استان صادر شده است.
رزم حسینی اجرای هوشمند عملیات گمرکی در کرمان را موجب افزایش صادرات در این استان خواند.
وی گفت: طرح همیاران آب را برای استفاده بهینه آب را در استان اجرا کردیم که موجب صرفه جوبی بسیار خوبی در ذخایر آب استان شد.
استاندار کرمان در پاسخ به سؤالی در خصوص تغییر و تحولات فرمانداران استان گفت: از همه جناح های سیاسی استفاده کرده ایم و از 23 فرماندار، یک نفر تثبیت شد، دو نفر جابجا شدند و بقیه تغییر پیدا کردند.
25 طرح برای احیای دریاچه ارومیه اجرا شد
سخنگوی وزارت کشور از اجرای 25 طرح برای احیای دریاچه ارومیه به همت استانداران استان های آذربایجان غربی و شرقی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح ها آب دریاچه ارومیه سه سانتیمتر بالا آمده است.
امیری در نشست خبری افزود: به دستور وزیر کشور اتوبوس هایی که باک اضافی و غیراستاندارد دارند ملزمند تا یک ماه آینده آن باک را از خودروی خود بردارند چرا که وجود این باکها علاوه بر اینکه با توجه به وزن حدود 500 کیلوگرمی آن اتوبوس را از حالت تعادل خارج می کند در بحث قاچاق سوخت هم دخالت دارد.
وی گفت: به همت استانداری استان لرستان، با حضور شرکت کنندگان در همایش تقریب مذاهب همایشی برای بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیتهای اشتغال و اقتصادی کشورهای عضو مجمع تقریب برگزار شد.
جیش العدل ابزار دست سرویس های بیگانه
سخنگوی وزارت کشور در خصوص نقش جیش العدل در به شهادت رساندن مأموران سپاه در سیستان و بلوچستان گفت: این گروهک به دنبال ایجاد شکاف میان مذاهب و اقوام است و این گروهک ابزار دست سرویس های بیگانه محسوب می شود.
امیری افزود: نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان در دو هفته گذشته در عملیاتی موفقیت آمیز بیش از 20 نفر از اعضای این گروهک را دستگیر کرد و قاتل معلمان و تعدادی از مولوی های اهل سنت هم در میان دستگیرشدگان بودند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وزارت کشور در خصوص فیلتر کردن شبکه های اجتماعی چه نظری دارد؟ گفت: این موضوع به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط می شود و به ما ارتباطی ندارد.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بحث تقسیمات کشوری به بحث ایالت بندی مربوط می شود یا نه؟ افزود: این بحث هیچ اساسی ندارد و مطلقاً تکذیب می کنیم و خبری که قبلاً اعلام شده بود صحیح نیست.
وی در پاسخ به سؤالی خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا قرار است خبر پرونده اسید پاشی اصفهان هم مانند موضوع آقای دانایی فر در هاله ای از سکوت بماند؟ گفت: پرونده آقای دانایی فر مسکوت نشده و در دستور کار است و در خصوص پرونده اسید پاشی اصفهان هم با توجه به همه پیگیریها و کارهای گسترده در بحث چهره نگاری هنوز عامل یا عاملان شناسایی نشده اند.
مباحث قبیله ای عامل قتل معلم در سیستان و بلوچستان
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به شهادت یکی از معلمان شاغل در استان سیستان و بلوچستان در سوم بهمن امسال گفت: قاتل این شهید دستگیر و در تحقیقات مشخص شد که مباحث قومی و قبیله ای عامل این قتل بوده است.
امیری درباره سرنوشت سارقان مسلح گلپایگان نیز گفت: سه برادر در این موضوع دخیل بودند که دو نفر آنان در درگیری با نیروی انتظامی کشته شدند و تحقیقات از نفر سوم در حال انجام است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا خبر برخورد بامداد امروز با کاروانی از اشرار را که قصد ورود به کشور داشتند تأیید می کنید؟ گفت: ساعت 2 و نیم بامداد امروز مأموران در پاسگاه مرزی جکیگور مشغول گشت زنی بودند که با اشرار مسلح درگیر شدند و این درگیریها منجر به متواری شدن اشرار شد و البته چند نفر هم مجروح شدند.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا به برخی مهاجران افغانی تابعیت ایرانی داده می شود؟ افزود: به آن دسته از افاغنه که تابعیتشان محرز است تابعیت ایرانی داده نمی شود اما برخی از افاغنه که مجهول التابعه هستند و ادعا می کنند ایرانی اند تقاضایشان در شورای تأمین هر شهرستان بررسی می شود.
وی گفت: اگر شورای تأمین تشخیص داد که آنان ایرانی هستند رأی به ایرانی بودن داده می شود و ثبت احوال برای آنان شناسنامه ایرانی صادر می کند.اگر ایرانی بودن این افراد برای شورای تأمین احراز نشود تقاضای آنان رد می شود.عده ای هم تقاضای پروانه اقامت دارند که این موضوعی دیگر است.
سخنگوی وزارت کشور افزود: آقای رحمانی فضلی به سبب اهمیت موضوع شناسنامه ایرانی، خودشان شخصاً برخی موارد را پیگیری می کنند تا اشتباهی صورت نگیرد.
امیری با اشاره به حضور قانونی و غیرقانونی افاغنه در کشور گفت: بر همین اساس معاون امنیتی وزارت کشور موظف شده است طرح ساماندهی افاغنه را تهیه کند.(واحد مرکزی خبر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد