مهران سرمدیان افزود: برای استحکامبخشی، مرمت و بازسازی این اثر تاریخی 250 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی هزینه شده است.
وی گفت: خانه تاریخی کارخانهچی متعلق به دوره قاجار در مجاور تکیه «ولی سلطان» در گذر دروازه فین قرار گرفته است؛ فضاهای مسکونی این خانه در دو جبهه شمالی و غربی واقع شده و مشخصه بارز این بنا بادگیرهای مدوری است که در جبهه شمالی آن وجود دارد.
به گزارش ایرنا، وی افزود: پیبندی و زیربندی دیوار با آجر فشاری، اجرای اندود کاهگل و سیمگل روی آن و مرمت بادگیرهای منحصر به فرد خانه شامل تراشیدن بدنههای بادگیر، اصلاح تیغههای بادگیر، نماسازی بادگیر با طرح قدیم و همچنین برداشت لایههای کاهگل فرسوده بامها و اجرای اندود کاهگل حفاظتی روی آن از جمله اقدامهای انجام شده برای بازسازی این اثر تاریخی است.
سرمدیان بیان کرد: شهرستان کاشان از نظر دارا بودن خانههای تاریخی جایگاه ویژهای در منطقه دارد که بیشتر این خانهها همه دارای فضاهای بزرگ و کوچک با نظم و ترتیبی خاص پیرامون حیاطی باصفا و با حوضی در میانه آن بنا شده است.
به گفته سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کاشان، این فضاها همگی با اشکال و اندازههای متناسب در هندسهای متقارن و موزون چیده شده و در عین تنوع و تعدد، همگی تحت یک انتظام فضایی خاص، ترکیب همسان و یکپارچهای را ایجاد کردهاند و تا حد امکان سعی شده هیچ فضایی ساده رها نشود و با تزئینات گوناگون آراسته شده است.
خانه تاریخی کارخانهچی سال 1384 با شماره 12969 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد