اگرچه در بازار خودرو هیچ مرز و محدودهای برای خانمها وجود ندارد و عدهای از خانمها برخلاف آنچه تصور میشود به خرید خودروهایی بظاهر مردانه علاقه دارند، اما به نظر میرسد بعضی خودروها از نظر کاربردی برای خانمها مناسبتر است. ویژگی مشترک بیشتر خودروهایی را که خانمها میپسندند، میتوان در ابعاد کوچک و طراحی خاص آنها خلاصه کرد. خودروهایی که به آسانی پارک میشوند، در عین زیبایی خیلی پیچیده نیستند، لوازم یدکیشان همه جا در دسترس است، تعمیرات تخصصی نیاز ندارند و از همه مهمتر از نظر مصرف سوخت و هزینه، بسیار اقتصادی هستند.
کیا پیکانتو
نوع موتور: چهار سیلندر
حجم موتور: 1248 سیسی
حداکثر قدرت: 85 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 121 نیوتن در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده: چهار دنده خودکار تیپ ترونیک
شتاب صفر تا صد: 12.9 ثانیه
حداکثر سرعت: 160 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت ترکیبی: 5.3 لیتر درهر صد کیلومتر
وزن: 1035 کیلوگرم
قیمت بازار آزاد: بسته به امکانات از 69 تا 72 میلیون تومان
کیا پیکانتو یک خودروی جمع و جور با امکانات مناسب است که به نظر میرسد میتواند خودرویی متناسب با ترافیک شهری در شهرهای شلوغ و پر رفت و آمد باشد. این خودرو از جمله خودروهایی است که نام آن در فهرست پرطرفدارترینها برای خانمها در سطح دنیا به ثبت رسیده است. گرچه پیکانتو بتازگی وارد بازار خودروی ایران شده ، اما سابقه حضور آن در دنیا به هفت سال پیش بازمیگردد. وقتی داخل پیکانتو مینشینید و با امکانات متنوع آن از جمله صندلیهای مجهز به گرمکن و دیگر تجهیزات روبهرو میشوید، احساس نمیکنید سواری با یک خودروی کوچک در ابعاد 5/3 در 5/1 را تجربه میکنید. مهمترین ویژگی این خودرو امکان تجربه خوبی از رانندگی است. سیستم تعلیق پیکانتو حرکت خودرو را بسیار روان می کند. موتور این خودرو نیز برای رانندگی در مسیرهای شهری بسیار مناسب است؛ هر چند شاید نتواند با وجود موتور 87 اسب بخاری از نظر شتاب و سرعت آنطور که باید رضایت شما را جلب کند. مهمترین نکته منفی این خودرو فضای داخلی کوچک آن است که شرکت کرهای سازنده آن با افزایش طول خودرو تا حدی این مشکل را برطرف کرده است. در مدلهای جدید پیکانتو حجم صندوق عقب نیز افزایش یافته است. طبق بررسیهای انجام شده، این خودرو در هر صد کیلومتر حدود 99 گرم دیاکسید کربن در محیط منتشر میکند و بر این اساس از نظر آلایندگی در گروه خودروهای پاک قرار دارد. البته در مقایسه با دیگر رقبا مانند i20 این خودرو امکانات کمتری دارد. اگر پیکانتو با قیمت مناسبتری به بازار ایران عرضه میشد، میتوانست سهم بیشتری از بازار ایران را داشته باشد.
ام.وی.ام 110 (MVM 110)
نوع موتور: چهار سیلندر
حجم موتور: 1083 سیسی
حداکثر قدرت: 68 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 90 نیوتن در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده: پنج دنده دستی
شتاب صفر تا صد: 17 ثانیه
حداکثر سرعت: 130 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت: 5/5 لیتر در هر صد کیلومتر
وزن: 890 کیلوگرم
قیمت بازار آزاد: سه سیلندر حدود 20 میلیون و چهار سیلندر حدود 22 میلیون تومان
این خودروی کوچک چینی بر پایه دوو ماتیز طراحی شد و در حقیقت بهعنوان جایگزینی برای ماتیز به بازار خودرو قدم گذاشت. این خودرو در اصل بهعنوان یکی از محصولات شرکت خودروسازی چری شناخته میشود. اگر بخواهید از این خودرو بهعنوان یک خودروی شهری در شهرهای شلوغ و پر رفت و آمد استفاده کنید، میتوانید از بابت پیدا کردن جای پارک برای آن مطمئن باشید. زیرا در کوچکترین فضای مناسب میتوان براحتی آن را پارک کرد.
بخش عقب این خودرو براساس اصول اولیه ترمودینامیک بهگونهای طراحی شده است که موجب میشود این خودرو در سرعتهای بالا از پایداری خوبی برخوردار باشد. شاید جالب باشد بدانید ام.وی.ام 110 برخلاف ظاهرش از نظر ایمنی بسیار مطمئن است. سپرهای ضربه گیر و کلاف تقویتی که اطراف بدنه خودرو را در بر میگیرد، موجب افزایش ایمنی فضای داخلی کابین میشود. این ویژگی در کنار مصرف سوخت پایین موجب شده ام.وی.ام 110 از محبوبیت خوبی برخوردار باشد. این خودرو با اینکه کوچک و جمع و جور است اما فضای داخلی آن بسیار راحت و جادار است و این نشان میدهد در طراحی خودرو دقت زیادی اعمال شده است. با این حال ضعف گیربکس این خودرو موجب کندی شتاب اولیه آن میشود.
گرچه دنده پنج این خودرو در شرایط مساعد به سرعت 180 کیلومتر در ساعت هم میرسد اما گفته میشود سرعت زیاد برای خودرویی به این وزن مناسب نیست. فرمان هیدرولیک ام.وی.ام از دیگر مزیتهای آن است که رانندگی شهری را آسان میکند؛ گرچه در سرعتهای بالا نرمی فرمان خودرو میتواند خطرناک باشد. در مقابل عملکرد بسیار خوب کلاچ خودرو که در ترافیک موجب خستگی راننده نمیشود، باید به این نکته توجه داشت که ترمزها عملکرد ضعیفی دارد.
سایپا 111 (پراید هاچ بک)
نوع موتور: چهار سیلندر
حجم موتور: 1323 سیسی
حداکثر قدرت: 71 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 108 نیوتن در 3000 دور در دقیقه
جعبه دنده: پنج دنده دستی
شتاب صفر تا صد: 14.5 ثانیه
حداکثر سرعت: 170 کیلومتر
مصرف سوخت: 6.44 لیتر در هر صد کیلومتر
وزن: 905 کیلوگرم
قیمت بازار آزاد: در مدلهای مختلف از حدود 5/18 تا 5/20 میلیون تومان
پراید خودرویی است که از حدود 21 سال پیش در ایران تولید میشود. قیمت پایین این خودرو و کم مصرف بودن آن موجب شد تا در مدت زمان کوتاهی به عنوان یکی از پرفروشترین خودروهای تولید داخل شناخته شود. شاید تصور کنید تاریخچه پرایدهای امروزی را باید در کره جستجو کرد. اما حقیقت این است که پراید همان مزدا 2 است که در گذشته در کشور ژاپن تولید میشد. پس از چند ماه این خودرو به نام فورد فستیوا در آمریکای شمالی تولید شد. آن زمان بسیاری از کشورها به دنبال خودروهای ارزان قیمت مناسب برای دانشجویان بودند. فورد فستیوا توانست آرزوی بسیاری از دانشجویان آن روزها را برآورده کند. از سال 1987 با توجه به ناامن شناخته شدن فورد فستیوا، تولید این خودرو به شرکت خودروسازی کیاموتورز به ارث رسید. خودرو سایپا 111 از سال 1389 با هدف ارتقای سطح کیفی محصولات تولید این شرکت خودروسازی تولید میشود. شاید بتوان مهمترین مزیت پرایدهای هاچ بک را کم مصرف بودن و هزینه پایین تعمیرات و نگهداری آن دانست. لوازم جانبی این خودرو ارزان است اما عمر زیادی ندارد. طراحی این خودرو در مقایسه با دیگر خودروهایی که میتواند رقیبی جدی برای آن باشد، بسیار ساده است. وزن پایین این خودرو موجب میشود در سرعتهای زیادی در عملکرد خودرو اختلالاتی ایجاد شود. پراید هاچ بک بهعنوان یک خودروی شهری تولید میشود و بنابراین اگر بهعنوان یک خودروی شهری بخواهیم نمرهای به آن اختصاص دهیم، نمره قبولی میگیرد. اما برای استفاده در جاده خودروی ایمنی نیست. این خودرو براساس نتایج استخراج شده از آزمون ایمنی در بزرگراههای آمریکا بهعنوان بدترین خودرو شناخته شده است. به عبارت دقیقتر از پنج ستاره ایمنی فقط توانسته دو ستاره را از آن خود کند. با این حال کماکان جزو پرفروشترینهای بازار خودرو در ایران محسوب میشود و از اینرو لوازم یدکی آن در سراسر کشور در دسترس است. این شاید جزو مهمترین امتیازهای مثبت پراید هاچ بک باشد که هیچگاه به خاطر نبود قطعهای در راه نمیماند!
هیوندا i20
نوع موتور: چهار سیلندر
حجم موتور:1400 سیسی
حداکثر قدرت: 98 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 139 نیوتن در 4400 دور در دقیقه
جعبه دنده: چهار دنده اتوماتیک
شتاب صفر تا صد: 11.6 ثانیه
حداکثر سرعت: 181 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت ترکیبی: 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر
وزن: 1211 کیلوگرم
قیمت بازار آزاد: بسته به امکانات از 82 تا 105 میلیون تومان
پس از موفقیت هیوندا i30 در بازار، هیوندا خودروی i20 را بهعنوان خودرویی جمع و جور و کاربردی روانه بازار کرد. قیمت این خودرو در مقایسه با دو رقیب اصلی آن یعنی مزدا 2 و تویوتا یاریس پایینتر است. این خودرو در بازارهای جهانی انواع مختلفی دارد که از میان آنها هیوندا i20 با گیربکس چهار سرعته اتوماتیک راهی بازار داخل کشور شده است. موتور 1400 سی سی این خودروی 98 اسب بخار قدرت دارد و میتوان آن را در گروه موتورهای با بازدهی بالا قرار داد. البته شتاب این خودروی کرهای خیلی بالا نیست. در حقیقت وزن 1211 کیلوگرمیi20 که در مقایسه با دیگر رقبا وزن نسبتا بالایی است، موجب شده است با وجود مجهز بودن به یک موتور پرقدرت نتواند در شتابگیری آن طور که باید، موفق باشد. با توجه به این که میزان مصرف سوخت این خودرو در هر یکصد کیلومتر 5/6 لیتر برآورد شده است، میتوان آن را یک خودروی کم مصرف به حساب آورد. آنچه این خودرو را از i30 متمایز میکند، نمای عقبی آن است. کابین داخلی این خودرو از نظر طراحی از استانداردهای بالایی برخوردار است. آنچه شاید بتوان ویژگی منحصربهفرد این خودرو دانست، کسب پنج ستاره از موسسه ایمنی اروپا در آزمون تصادف خودروست که بیشک در فروش آن در بازارهای جهانی نقش بسیار مهمیداشته است.
حتی در سادهترین تیپهای این خودرو نیز شش کیسه هوا وجود دارد. این خودرو جهت رانندگی شهری بخصوص برای خانمها گزینه مناسبی است هرچند در جادهها هم میتوان از آن بهعنوان یک خودروی ایمن استفاده کرد. گرچه فضای صندوق عقب این خودرو خیلی جادار نیست اما صندلیهای عقب بسیار جادار است. اگر دنبال یک خودروی لوکس کوچک هستید، این خودرو بهترین گزینه برای شماست.
هافی لوبو
نوع موتور: چهار سیلندر
حجم موتور: 1075 سیسی
حداکثر قدرت: 65 اسب بخار در 5700 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 88 نیوتن در 3000 دور در دقیقه
جعبه دنده: پنج دنده دستی
شتاب صفر تا صد: 17.4 ثانیه
حداکثر سرعت: 140 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت ترکیبی: 4.7 لیتر در هر صد کیلومتر
وزن: 895 کیلوگرم
قیمت بازار آزاد: حدود 16.5 تا 17 میلیون تومان
این خودروی کوچک چینی از حدود 12 سال پیش تولید میشود. البته طراحی لوبو توسط طراحان ایتالیایی صورت گرفته و پایه ساختار اصلی آن براساس معیارهای ارائه شده از سوی شرکت انگلیسی لوتوس انجام میشود. در کشورهای روسیه، تایلند، مالزی و سریلانکا این خودرو با نامهای دیگری به بازار عرضه شده است. شرکت تولید کننده این خودرو که هاربین هافی نام دارد، از معتبرترین شرکتهای خودروسازی و از زیر مجموعههای صنایع دفاع کشور چین است. تولید خودروهای کم مصرف و دوستدار محیط زیست از مهمترین استراتژیهای این شرکت خودروسازی است. نخستین محصول تجاری این شرکت با نام لوبو به بازار عرضه شده است. در حقیقت لوبو یک خودروی نسبتا مدرن و کم مصرف با قیمت بسیار مناسب است که میتواند برای مسیرهای شهری گزینه مناسبی باشد.چراغهای مثلثی این خودرو بیش از هر ویژگی دیگری در ذهن میماند. آینههای جانبی این خودرو بزرگ است و دید خوبی را برای راننده فراهم میکند. البته این از جمله ویژگیهای خودروهای چینی است. هافی لوبو میتواند یک رقیب جدی برای ام.وی.ام باشد. قدرت موتور این خودرو در مقایسه با ام.وی.ام ضعیفتر است.
از نظر امکانات نیز ام.وی.ام یک سر و گردن بالاتر از هافی لوبو است با این تفاوت که قیمت پایینتری دارد و شاید از این نظر بتواند رقیبی جدی برای ام.وی.ام باشد. آنچه در کابین این خودرو مورد توجه قرار میگیرد، این است که نشاندهنده بنزین و کیلومترشمار این خودرو در وسط کنسول جلوی خودرو قرار دارد. گرچه کابین خودرو کوچک است اما از فضای خوبی برخوردار است. بنابراین میتوان گفت هافی لوبو یک خودروی کم مصرف با ابعادی مناسب برای رانندگی شهری است که اگر امکانات بیشتری برای آن در نظر گرفته شود، میتواند رقیبی برای دیگر خودروهای مشابه باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد