هجری شمسی
15 بهمن 1299
پروفسور لطفعلی عسگرزاده مشهور به پروفسور زاده فیزیکدان و بنیان گذار منطق فازی، در شهر باکو در جمهوری آذربایجان متولد شد.
15 بهمن 1313
سنگ بنای دانشگاه تهران گذاشته شد. طرح تاسیس دانشگاه تهران در سال 1313 به صورت لایحه قانونی به مجلس شورای ملی ارائه شد و پس از تصویب به مرحله اجرا درآمد. دانشگاه تهران در بدو تاسیس شامل شش دانشکده بود و ریاست آن از ابتدا تا سال 1317 بر عهده دکتر عیسی صدیق با همکاری دکتر علی اصغر حکمت بود. دانشگاه تهران در زمان وزارت دکتر علی اکبر سیاسی از نظر ادای و فنی به استقلال رسید و رئیس دانشگاه از میان روسای دانشکده های به رای شورای دانشگاه انتخاب می شد.
15 بهمن 1322
روابط ایران و آمریکا به سطح سفیر ارتقاء یافت. این روابط در 12 فروردین 1315 به دنبال توهین پلیس آمریکا به عبدالغفارخان سفیر ایران قطع شده بود و در 5 بهمن ۱۳۱۶با عذرخواهی نماینده اعزامی دولت امریکا مجدداً برقرار شده بود.
15 بهمن 1327
محمدرضا پهلوی در مقابل دانشکده حقوق هدف گلوله قرار گرفت. ضارب که منابع حکومت شاه او را عضو حزب توده معرفی کردند در پی این حادثه با شلیک گلوله محافظان شاه کشته شد. در پی این حادثه در تهران حکومت نظامی اعلام شد و تعداد زیادی مظنون بازداشت شدند حزب توده نیز در همین روز غیرقانونی اعلام شد.
15 بهمن 1357
جواد شهرستانی شهردار تهران در حضور امامخمینی از مقام خود استعفا کرد. امام سپس وی را مجدداً به عنوان شهردار منصوب کردند. اما شهرستانی بلافاصله از سوی دولت بختیار ممنوعالخروج شد.
15 بهمن 1358
با برگزاری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری بنیصدر توسط امامخمینی ، اولین دوره ریاست جمهوری در تاریخ ایران رسماً آغاز شد.
هجری قمری
14 ربیعالثانی 66
مختار بن ابی عبیده ثقفی قیام خود را آغاز کرد. پس از شهادت امام حسین(ع)، نفرتی عمیق از بنی امیه در میان مردم ایجاد شد. با شکست قیام توابین که مختار آن را چندان تایید نمیکرد، به خونخواهی امام حسین(ع) قیام کرد و بسیاری از شیعیان گرد او جمع شدند. او طی این قیام، کسانی را که در شهادت امام حسین(ع) نقش داشتند به سزای عملشان رساند و انتقام خون امام حسین(ع) را گرفت. مختار نزدیک به یک سال بر کوفه حکومت کرد اما در نهایت از سپاه مصعب بن زبیر شکست خورد و به شهادت رسید.
14 ربیعالثانی 1023
اللهوردیخان سردار نامدار و با کفایت شاه عباس اول درگذشت. او در اصل گرجی و مسیحی بود که در جوانی به خدمت شاه طهماسب درآمد و به سبب شایشتگی و لیاقتی که از خود آشکار کرد در زمان شاه عباش به امیرالامرایی حکومت فارس برگزیده شد. وی در مدت کوتاه به سرداری سپاه ایران دست یافت و در جنگهای بسیار و رشادتهای فراوان از خود نشان داد. اللهوردیخان اقدامات اجتماعی و رفاهی ارزندهای هم به انجام رساند که از میان آن میتوان به بنای پل اللهوردیخان یا سی و سه پل بر روی رودخانه زاینده رود در اصفهان اشاره کرد. این پل از جمله زیباترین بناهای تاریخی شهر اصفهان به شمار میرود.
14 ربیعالثانی 1326
روزنامه اخوت شیراز به مدیریت عبدالکریم معروفعلی نعمتاللهی تأسیس شد. در شماره نخستین روزنامه هدف از انتشار این روزنامه ترقی افکار عمومی و چاپ اطلاعات و اخبار بدون غرض و نظر خاص ذکر شده بود. در روزنامهی اخوت شیراز رویدادهای ایران و جهان، اخبار فارس و نظمیه شیراز و پرسش و پاسخ درج میشد. از شماره سوم تصویر تبرزین و کشکولی بالای اسم روزنامه افزوده شد.
میلادی
4 فوریه 1848
نخستین شرکت تلگراف تاسیس شد. این موسسه که شرکت تلگراف مغناطیسی نام داشت در شهرهای مختلف آمریکا شعبه هایی دایر کرد. این شرکت برای مخابره هر ده کلمه، دست سنت دریافت می کرد.
4 فوریه 1945
کنفرانس یالتا در شبه جزیره کریمه در شمال دریا سیاه آغاز شد. در این کنفرانس مهم سیاسی، تصمیم نهایی درباره آلمان و وضعیت آن پس از جنگ جهانی دوم اتخاذ شد و مقرر گردید آلمان بدون قید و شرط تسلیم شود و کمیسیون نظارت مرکب از نمایندگان شوروی، آمریکا، انگلیس و فرانسه در برلین تشکیل شود. این شورا وظیفه داشت بر امور آلمان نظارت کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد