سردار اسکندر مومنی با اشاره به کاهش ۶.۵ درصدی تعداد تصادفات و افزایش شمارهگذاری وسایل نقلیه موتوری در کل کشور افزود: در سال ۵۷ کل وسایل نقلیه موتوری اعم از خودرو و موتورسیکلت ۱.۵ میلیون دستگاه بود اما اکنون تعداد شمارهگذاری وسایل نقلیه موتوری از مرز ۲۸ میلیون گذشته و شمارهگذاری خودرو به مرز ۱۸ میلیون دستگاه رسیده است.
وی اظهار کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب سه درصد مردم وسیله نقلیه داشتند که این آمار هماکنون به ۳۶ درصد رسیده است.
رئیس پلیس راهور ناجا توضیح داد: از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و ۱۰۴ هزار و ۴۱۰ خودروی صفر شمارهگذاری شده است که این تعداد نسبت به سال قبل ۷۳ درصد افزایش داشته است. همچنین ۸۱ هزار و ۱۳۲ خودروی وارداتی شمارهگذاری شده که این رقم افزایش ۵۳ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
مومنی ادامه داد: امسال ۴۵۶ هزار و ۱۰۷ دستگاه موتورسیکلت شمارهگذاری شده و تعداد کل خودروهای شمارهگذاری شده ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو اعلام شده است.
وی با اشاره به آمار فوتیهای تصادف، گفت: خوشبختانه ۱۰۱۳ نفر در بخش فوتیهای تصادف نسبت به سال گذشته کاهش آمار داشتهایم.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: این رقم باعث کاهش ۶.۵ درصدی کشتههای تصادفات بوده است.
مومنی، استان های مرکزی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مازندران و فارس را به عنوان پنج استانی اعلام کرد که بیشترین کاهش تصادفات را در سال گذشته داشتهاند.
وی گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام، تهران شرق و کهگیلویه و بویراحمد از جمله استانهایی بودند که بیشترین افزایش کشتهها را نسبت به سال گذشته به خود اختصاص دادهاند. همچنین خراسان رضوی، فارس و اصفهان نیز بیشترین فراوانی کشتهها را در سال گذشته به خود اختصاص دادهاند.
رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه به آمار جهانی کشتههای تصادف اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۱۴ آمار کشتهها از مرز یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر گذشته و به یک میلیون و ۳۰۰ هزار کشته در سال رسیده است. تا جایی که سازمان ملل در آخرین جلسه خود پیشبینی کرده است؛ در سال ۲۰۲۰ تعداد کشتهها به دو برابر خواهد رسید.
مومنی مهمترین علت تصادفات در دنیا را استفاده از تلفن همراه، ارسال و دریافت پیامک اعلام کرد و گفت: تلفن همراه و کاربرد پیامک مشکل جهانی در خصوص بروز تصادفات جادهای است، تا جایی که استفاده از تلفن همراه، گوی سبقت را در استفاده از مواد و الکل در وقوع تصادفات رانندگی ربوده است.
وی به تشریح فعالیتهای پلیس راهور همزمان با آغاز طرح نوروزی پلیس راهور پرداخت و گفت: طرح نوروزی پلیس راهور در تهران در دو مرحله آغاز میشود که مرحله نخست آن با شروع خریدهای نوروزی و مرحله دوم همزمان با آغاز تعطیلات نوروزی کلید میخورد.
رئیس پلیس راهور ناجا ابراز کرد: در اسفند ماه به دلیل افزایش خریدهای نوروزی در کلانشهرها، با افزایش ترافیک روبرو هستیم. از این رو پلیس راهور با انجام طرحهای ضربتی و کوتاه مدت، تمهیدات لازم را برای مقابله با ترافیک و ساماندهی تردد خودروها و موتورسیکلتها در روزهای پایانی سال اندیشیده است.
مومنی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه آیا پلیس با کمبود پلاک در سال جدید مواجه نمیشود، گفت: در حال حاضر با کمبود پلاک مواجه نخواهیم بود و پلیس راهور تمهیدات لازم را برای افزایش ظرفیت پلاکهای موجود و استفاده از رقمهای جدید در دستور کار خود قرار داده است.
وی به بحث موتورسیکلتها و افزایش آلایندگی این وسایل اشاره و اظهار کرد: در خصوص موتورسیکلتها، قوانین و مقررات بسیار خوبی وضع شده است و امیدواریم با افزایش کنترل این وسایل و همچنین افزایش استانداردهای ساخت و تولید موتورسیکلت چه در خصوص ایمنی و چه در بحث کیفیت، شاهد رشد کمی و کیفی شاخصها باشیم. ( مهر )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد