به گزارش ایرنا، علیاکبر وحدتی افزود: این گور در سال 91 و هنگام کار برای ایجاد بوستانی در مجتمع پردیس (تپه عشق) بجنورد پیدا شد که باهدف تکمیل بررسیهای باستانشناسی، اطلاعرسانی درخصوص آن تاکنون به تاخیر افتاده است. وی گفت: متاسفانه هنگام برداشت خاک از سوی ماشینآلات سنگین پیمانکار نیروی انتظامی، برای ساخت بوستان در مجتمع پردیس بجنورد، به اسکلت داخل گور و ظروف پیرامونی آن خساراتی وارد آمده است.
به گفته وی نمونهای از استخوانهای کشف انسان برای مشخص شدن «دی.ان.ای» به آزمایشگاه فرستاده شده و در بررسی انجام شده روی ظروف و قبر مکشوفه، قدمت آن 4200 ساله و نشانههای اولیه تمدن ایران و دین زرتشت در محل مشاهده شده است. وحدتی به وجود خاکستر داخل گور و نیز اسکلت سگی در مجاورت قبر اشاره کرد و آن را از نشانههای خاکسپاری مردگان در آیین زرتشتی دانست.
وی افزود: مطالعات انجام شده روی این یافتهها و محل کشف آن از وجود یک گورستان باستانی در حومه بجنورد حکایت دارد و نشان میدهد که جمعیتهای انسانی در آن روزگار در دشت بجنورد استقرار داشتهاند. وی گفت: این بررسیها، ارتباط عمیق فرهنگی میان جنوب و شمال «کپه داغ» (سرزمین کنونی خراسان شمالی و ترکمنستان) از4200سال پیش را تائید میکند. وحدتی افزود: مطالعه روی شواهد و قرائن محل، از شباهت آن با آثار یافته شده در تپه «گنور» در منطقه مرو ترکمنستان نشان دارد و حاکی از آن است که ریشههای دین زرتشت را باید پیش از تاریخی که به صورت سنتی مطرح میکنند، در این خطه جست.
وی گفت: هر چند پژوهشگران و باستانشناسان سابقه استقرار در دشت بجنورد را به دوره اسلامی نسبت میدهند ولی شواهد به دست آمده میگوید که بجنورد حداقل از 4200 سال پیش مسکونی بوده و آثار حضور اقوام ایرانی را در این خطه میتوان دید. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی افزود: شواهد به دست آمده بر پیوندهای قوی فرهنگی در دو بعد ملموس و ناملموس بین خراسان شمالی و ترکمنستان که زمانی هر دو، بخشی از پیکره خراسان بودهاند، صحه میگذارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: