نگاهی به وضعیت صنعت برنامه‌های موبایلی فارسی در سال گذشته

دره سیلیکون ایران

بازی​های فکری

بازی‌های فکری در تلفن‌های همراه

در شرایطی که در اغلب خانواده‌ها دست‌کم یک گوشی تلفن همراه هوشمند یا یک تبلت وجود دارد این ابزار الکترونیکی فقط کارکرد ارتباطی ندارد و در گوشه و کنار می‌بینیم که تا چه اندازه افراد جامعه مشغول بازی با آنها هستند، بازی‌هایی اکشن، ورزشی و... اما در سال‌های اخیر بازی‌های فکری سهم زیادی از برنامه‌های موبایلی را به خود اختصاص داده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.
کد خبر: ۷۷۲۵۹۷
بازی‌های فکری در تلفن‌های همراه

آفتابه

آفتابه یک بازی فکری، سرگرم‌کننده و ترجیحا دورهمی است. شما در این بازی یک عبارت تقریبا بی‌ربط را از روی عکس هر مرحله باید حدس بزنید. در این بازی در واقع افزایش تعداد بازیکنان باعث حدس‌های بیشتر عبارت مورد اشاره عکس می‌شود. البته این بازی راهنمایی هم دارد و می‌توان با خرید سکه، برخی از کلمات عبارت موردنظر در هر مرحله را مشخص کرد. این بازی یکی از پر طرفدارترین بازی‌های تلفن همراه است که صددرصد ایرانی محسوب می‌شود. البته بازی‌های مشابهی هم وجود دارد که معمولا طرفداران آفتابه، وقتی بازی را به پایان رساندند سراغ آن بازی‌های مشابه می‌روند، مانند غلط نامه دهخدا و هندونه.

2048

این بازی که اخیرا به یکی از محبوب‌ترین بازی‌های فکری گوشی‌‌های تلفن همراه بدل شده است، بشدت اعتیاد آور است. در این بازی که محیطی شبیه جدول‌های 4 در 4 دارد، کافی است مضارب 2 را در کنار هم قرار دهید تا به عدد 2048 دست یابید. البته نمونه‌های مختلفی از این بازی در تلفن‌های دارای سیستم عامل اندروید وجود دارد.

لوگو کوئیز

برای دارندگان گوشی‌های هوشمند، لوگو کوئیز یک بازی خاص است. بخصوص برای کسانی که به برند بازی علاقه‌مند هستند. در این بازی به شما لوگوی برندهای مختلف جهان ارائه می‌شود و شما باید آن برند را حدس بزنید. همه‌جور برندی هم در این بازی فکری دیده می‌شود. از برندهای شرکت‌های اتومبیل تا لباس تا مواد خوراکی تا بانک‌ها و بیمه‌های بین‌المللی و لوازم آرایشی و هواپیمایی‌های مختلف جهان. این بازی بسیار هیجان‌انگیز است، چون تنوع برندها و مراحل زیاد بازی، آن‌قدر شما را وسوسه می‌کند که حتی برای یافتن لوگوی برخی از برندها ناچار به جستجو در اینترنت می‌شوید. از این بازی هم نسخه‌های مختلفی در بازار برنامه‌های تلفن‌های همراه وجود دارد.

فکر بکر

یک بازی رمزگشایی برای دو بازیکن است. این بازی به صورت امروزی به همراه چند میخ در سال 1970 میلادی از سوی مردخای میرویدز، یک رئیس دفتر پست متخصص ارتباطات اختراع شد. اما این بازی شبیه یک مداد و کاغذ بازی ابتدایی به نام گاو نر و ماده بود که اختراعش به بیش از یک قرن پیش بازمی‌گشت. نحوه بازی به این شکل است که چهار مهره توسط کامپیوتر به صورت تصادفی با چهار رنگ مختلف انتخاب و مخفی می‌شود و بازیکن از ترتیب و رنگ‌های آن بی‌اطلاع است. بازیکن طی هشت مرحله باید براساس آزمون و خطا و انتخاب‌هایش در هر مرحله، به ترتیب و رنگ‌های مهره‌ها پی‌ببرد. نمونه غیرکامپیوتری این بازی، از محبوب‌ترین بازی‌های فکری محسوب می‌شود.

آب من کجاست؟

تمساح مهربانی در زیر زمین زندگی می‌کند که روزها به سختی کار می‌کند و وقتی شب به خانه می‌رسد برای رفع خستگی دوش می‌گیرد. اما تمساح‌های بدجنس همسایه آب او را قطع کرده‌اند. شما باید با حل کردن پازل آب را به خانه او هدایت کنید تا تمساح مهربان بتواند حمام کند. این بازی که یکی از محبوب‌ترین بازی‌های اندروید در جهان محسوب می‌شود، نه‌‌تنها مهیج است، بلکه بسیار فکری است. چون برای رساندن آب به وان تمساح در بسیاری از مراحل باید براساس قوانین فیزیک، استاتیک و دینامیک عمل کنید.

ذهن برتر

مجموعه‌ای است از هشت بازی فکری که هر کدام قسمتی از مغز را هدف قرار می‌دهد. بازی ذهن برتر دارای جدول امتیازات عمومی هم هست تا شما امتیازتان را با رکوردداران مقایسه کنید. جدول حافظه، حفظ ترتیب، سرعت شمارش، تطبیق نماد، تطبیق رنگ، عبارت صحیح، کشف الگو و سنجش مقدار عناوین این بازی‌های فکری و ذهنی است.

تتریس

یکی از محبوب‌ترین بازی‌ها که میلیون‌ها نفر در جهان به آن علاقه دارند. این بازی آن‌قدر معروف هست که حدود دو دهه قبل کنسولی طراحی شده بود که فقط کاربران با آن تتریس بازی کنند. حتی در بسیاری از تلویزیون‌ها و گیرنده‌های دیجیتال این بازی تعبیه شده است. نحوه بازی هم به این شکل است که اشکال چهار خانه‌ای به صورت عمودی، افقی، مربع، ال و صلیبی از بالای صفحه به پایین می‌آید. شما باید با تغییر شکل آنها کاری کنید که این اشکال در کنار هم طوری قرار بگیرد که خانه‌های یک ردیف را پر کند و روی هم تلنبار نشود. با پر شدن هر ردیف، به شما امتیاز تعلق می‌گیرد. تفکر و سرعت عمل در این بازی حرف اول را می‌زند.

حباب‌های رنگی

حباب‌های رنگی روی صفحه نمایش داده می‌شود و باید با کنار هم قرار دادن دو یا سه و گاهی چهار حباب با رنگ مشابه (بسته به نسخه‌های مختلف) آنها را منفجر کنید. امتیاز شما به نسبت تعداد حباب‌هایی که می‌ترکد، افزایش می‌یابد و حباب‌های رنگی جدیدی به بازی اضافه می‌شود.

جواب معکوس

زمانی برنامه صبح جمعه در رادیو با همین بازی طرفداران بسیاری را جلب کرده بود. در این بازی شما باید به سوالات جواب معکوس بدهید. یعنی به جای بله بگویید خیر و به جای خیر بگویید بله. البته زمان زیادی برای فکر کردن ندارید نسخه اندرویدی این بازی سه سطح آسان، متوسط و سخت دارد. هر چه سوالات جلوتر می‌رود، سخت‌تر می‌شود و آن‌قدر پاسخ به سوالات دشوار می‌شود که ناخودآگاه ذهن شما می‌خواهد جواب درست را بگوید.

جدول جورچین

نمونه مدرن همان بازی با چوب‌های کبریت است. در این بازی عکس‌های چند تکه‌ای روی صفحه نمایش داده می‌شود. شما باید با جابه‌جا کردن تکه‌ها، اضافه یا حذف کردن برخی از آنها، عکس را کامل کنید. عکس‌های متنوعی با سطوح مختلف دشواری در اختیارتان قرار می‌گیرد که می‌توانید با توجه به مهارت‌های خود هر یک از آنها را انتخاب و کامل کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها