دومین روز اقامتم در یمن بود که با درگیری شدید میان مردم و نیروهای امنیتی همراه شد. آن طور که منابع خبری گفتند در همان روز 12 نفر کشته و 30 نفر مجروح شدند. اوایل صبح بود که برای گرفتن عکس به سمت میدان تغییر رفتم؛ محلی که مرکز اصلی تظاهرات مردمی بود.
با مردم همراه شدم تا اینکه تکتیراندازان به سمت ما شلیک کردند. وقتی قصد فرار از میدان را داشتیم، با تانکهایی مواجه شدیم که راه را بسته بودند. مجبور شدیم به مسجدی در نزدیکی این میدان برویم که به بیمارستان تبدیل شده بود. در همین جا بود که فاطمه را دیدم که زائد پسر مجروحش را در آغوش گرفته بود.
فضای مسجد بسیار تنشزا بود. همه در حال گریه و ناله کردن بودند. اما فاطمه آرامشی عجیب داشت و منتظر بود دکتر برای مداوا بر سر پسر هجده سالهاش حاضر شود.
پای زائد مجروح شده بود و تصور میکردند گلوله خورده است، اما او بر اثر شلیک گاز اشکآور بیهوش شده و روی زمین افتاده بود. زمانی که فاطمه از طریق اخبار متوجه شد تعدادی از تظاهرکنندگان کشته شدهاند، بسرعت خود را به مسجد رساند تا خبری از زائد بگیرد. این عکس دقیقا لحظهای که فاطمه پسرش را زنده پیدا کرد، نشان میدهد.
نحوه قرار گرفتن این مادر و پسر و همچنین نور موجود در فضا باعث شد عکس خوبی بگیرم. در عرض چند لحظه، پنج عکس گرفتم.
میدانستم عکس قوی از کار در آمده است، اما واکنشها به آن مرا حیرتزده کرد. در مورد جزئیات این واکنشها اطلاع چندانی نداشتم تا اینکه توانستم سال 2012 به خاطر همین عکس، جایزه بهترین عکس خبری سال را بگیرم. همین موضوع باعث شد باز هم به یمن بروم و این بار پای داستان این مادر و پسر بنشینم.
درباره عکاس
متولد: شهر بارسلونا در سال 1979
فراز: سال 2004 پروژهای در مورد مهاجران مراکشی انجام دادم که دولت اسپانیا را مجبور به عذرخواهی و تغییر سیاستهایش کرد.
فرود: اخراج از Geety Images به دلیل تمرکز بر موضوعات اجتماعی
راوی: سارا فیلیپس - گاردین
مترجم: حسین خلیلی
چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد