به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، در این بیانیه آمده است: عراق کشوری دارای حاکمیت است که توسط خود عراقیها اداره می شود و روابطی مثبت با کشورهای همسایه و از جمله آنها ایران دارد، و اجازه نمیدهد که در امور داخلی این کشور دخالت و یا به حاکمیت ملی آن تعرض شود.
این در حالی است که یونسی در مصاحبه اختصاصی با "شبکه العالم"، تأکید کرد، ایران به هیچ وجه در صدد مخدوش شدن تمامیت ارضی، استقلال کشورها و به ویژه عراق و یا دخالت در امور دولتهای منطقه نبوده است.
وی درباره مسائل مطرح شده در رسانهها به نقل از او در خصوص روابط ایران و عراق و وحدت و مشترکات دو کشور، بیان کرد: نه فقط ایران و عراق، بلکه ایران و افغانستان، ایران و آذربایجان و ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس وحدت فرهنگی، تاریخی و تمدنی دارد، ما معتقدیم که این کشورها در منطقه با اتحاد و نزدیک شدن و همکاری و هماهنگی می توانند در مقابله توسعه طلبی کشورهای خارج از منطقه مقابله کنند؛ این به معنای چشمداشت ایران به مرزهای سایر کشورها نیست.
مشاور رئیس جمهوری افزود: آنچه که من گفتم دقیقا این است که در گذشته در فلات ایران امپراتوری های بزرگی به نام ایران در زمان هخامنشیان، ساسانیان و اشکانیان بودند که کشورهای منطقه عضو آن امپراتوری بودند؛ ولی امروز نه بار دیگر دولت عثمانی باز می گردد، و نه امپراتوری عربی؛ و نه اینکه بنا است امپراتوری ایرانی بازگردد؛ امروز آنچه که می تواند جایگزین امپراتوریهای گذشته باشد هماهنگی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو فلات ایران است.
نامه ای که مایه بی آبرویی شد
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا در واکنش به نامه سناتورهای جمهوریخواه برای مقامات ایران آن را مایه بی آبرویی 47 امضاکننده آن دانست و این سوال را مطرح کرد که آنهاتلاش کردهاند به ایران در این مذاکرات مهم کمک کنند یا این که به اوباما ضربه بزنند.
به گزارش «انتخاب»، این نامه هشدار داد هرگونه توافق هستهای که با باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا به دست آید از دوره ریاست وی فراتر نخواهد رفت.
کلینتون که در سازمان ملل سخن میگفت روز سهشنبه گفت این نامه با سنتهای برتر آمریکا هماهنگ نیست.
این اظهارات نخستین اظهارات کلینتون درباره مناقشهای است که بر سر این نامه ایجاد شده هرچند وی در گذشته نیز در حمایت از مذاکرات با ایران سخن گفته است.
کنایه باهنر به هاشمی رفسنجانی
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که انتخاب آیتالله یزدی در جریان انتخابات سال آینده مجلس خبرگان رهبری تاثیر دارد.
محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی و دبیر کل جبهه پیروان در رابطه با انتخابات دیروز مجلس خبرگان رهبری به خبرنگار نامه نیوز گفت: از دیدگاه ما بهترین اتفاقی که باید میافتاد صورت گرفت. نمی توانیم برگردیم به گذشته مجلس خبرگان رهبری چون دیگر آیت الله مهدوی کنی در بین ما نیست اما در وضع موجود و از بین سناریوهای مختلقی که میتوانست اتفاق بیفتد، انتخاب آیت الله یزدی اتفاق خوبی بود.
وی اظهار داشت: رای خبرگان رهبری به آیت الله یزدی نشان داد که جایگاه معنوی و علمی آیت الله یزدی، جایگاه رفیعی است. این رای همچنین نشان داد که مجلس خبرگان نزدیک و همراه با فرهنگ اصیل اسلامی و مواضع جدی نظام است و بسیار هوشمندانه و به روز کار می کنند. البته معنایش این نیست که اگر رقبای آیت الله یزدی، انتخاب می شدند فاجعه ای اتفاق می افتاد نه من به این موضوع قایل نیستم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کسانی که در خبرگان هستند از فیلترهای لازم گذشته اند و ما در مجلس خبرگان به صورت عموم نمی توانیم به دنبال فرد ناصالح بگردیم زیرا همه صالح هستند.اما بالاخره اگر بخواهیم مقایسه کنیم باید بگوییم بهترین اتفاقی که باید می افتاد صورت گرفت.
کناره گیری اسد را فراموش کنید
سفیر سابق آمریکا در سوریه برای نخستین بار ضمن اذعان به اقدامات وحشیانه گروه های تروریستی علیه غیرنظامیان سوری، از مخالفان خواست پیش شرط کناره گیری بشار اسد رئیس جمهور سوریه از قدرت را کنار بگذارند.
به گزارش پایگاه خبری العالم، "رابرت فورد" سفیر سابق آمریکا در سوریه، در مقاله ای طولانی که نشریه آمریکایی "فارین پالیسی" آن را منتشر کرد، حذف بند کناره گیری بشار اسد از قدرت به عنوان پیش شرط هرگونه راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری های سوریه را ضروری دانست.
فورد که در چند سال اخیر همواره بر کناره گیری اسد از قدرت پافشاری کرده است، با اشاره به این که راهبرد کنونی آمریکا در سوریه جواب نمی دهد، از ضرورت طراحی راهبردی جایگزین سخن به میان آورد و گفت: یکی از بندهای اصلی این راهبرد که در واقع شرایطی برای مخالفان سوری محسوب می شود آن است که گروه های مسلحی که از فرماندهی مرکزی آمریکا کمک دریافت خواهند کرد، باید فقط تابع دستورات این فرماندهی باشند.
آیا رئیس جمهور بعدی آمریکا سنت شکنی می کند؟
نیویورک تایمز نوشت: پرزیدنت اوباما به دنبال توافقی است که حداقل ده سال تداوم داشته باشد، اما تهدید اخیر سناتورهای جمهوریخواه این سئوال را مطرح کرده است که آیا این توافق حتی 22 ماه تدوام پیدا می کند؟
به گزارش «انتخاب»، در ادامه مقاله نیویورک تایمز آمده است: 47 سناتور جمهریخواه در نامه ای بی سابقه عنوان کردند که رئیس جمهور بعدی آمریکا ممکن است توافق با ایران را لغو کند.
سخن سناتورهای جمهوریخواه، از یک جهت صحیح بود، در واقع رئیس جمهور جدید می تواند با مفاد و مواردی از توافق که از رئیس جمهور پیشین به ارث برده، موافقت نکند. اما این اقدام، سنت شکنی عجیبی خواهد بود که روسای جمهور آمریکا از آن دوری کرده اند.
به طور کلی، روسای جمهور توافق های بین الملی را لغو نمی کنند چراکه اعتبار دیگر توافق ها را به خطر می اندازد و متحدان را از ما بیگانه می کند و کاخ سفید را با شرایطی مواجه می کند که یک رئیس جمهور هرگز حاضر نیست آن را تحمل کند.
جان بلینگر مسئول حقوقی شورای امنیت ملی در دوران جرج بوش پسر، گفت: رئیس جمهور اختیار لغو توافقنامه ها را دارد، اما باید بداند که این اقدام نقض توافق های بین المللی است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: