یک سالن بتهوون

در حالی که به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم و بسیاری از مردم مشغول خانه‌تکانی و خرید شب عید هستند، ارکستر سمفونیک تهران هم خانه‌تکانی‌اش بالاخره به‌پایان رسید و سکوت سه ساله‌اش فردا با هدایت علی رهبری در تالار وحدت تهران می‌شکند.
کد خبر: ۷۸۰۳۱۲
یک سالن بتهوون

به گزارش جام‌جم، هر چند سه سال از تعطیلی ارکستر سمفونیک تهران بعنوان ارکستری با سابقه هشتاد ساله می‌گذرد، اما این بار سرانجام به وعده‌ها عمل شد و این ارکستر فردا عصر در تالار وحدت روی صحنه می‌رود تا دور جدید فعالیت‌های خود را آغاز کند.

علی رهبری، رهبر ارکستر ایرانی که شهرت جهانی دارد و هدایت این ارکستر را بر عهده گرفته است، روز گذشته آخرین تمرین خود را با اعضای ارکستر انجام داد تا فردا اجرایی خوب از یک سمفونی دشوار را روی صحنه ببرد. سمفونی نهم بتهوون، انتخاب رهبری برای این اجراست. او پیش از این گفته است هر چند نواختن این سمفونی بسیار دشوار است، اما نوازندگان ایرانی این قدرت را دارند تا بتوانند از پس انجام این کار برآیند. او در جلسات تمرین خطاب به نوازندگان گفت: همه مردم به سیستم‌های صوتی دسترسی دارند، پس مقایسه اجرای شما با آثار ضبط شده جهانی دیگر برای کسی نه مشکل است و نه غیرممکن و این نکته‌ای است که باید بسیار به آن توجه داشته باشیم.

حضور هنرمندانی چون فرشید حفظی فرد، ارسلان کامکار، بردیا کیارس، پدرام فریوسفی، علی جعفری پویان و بسیاری از نوازندگان مطرح روی صحنه نوید بخش اجرای خوبی برای این ارکستر خواهد بود و امید بیشتری را نسبت به احیای آن ایجاد خواهد کرد.

کامکار «کنسرت‌مایستر» ارکستر است و رهبری درباره او گفته است: کامکار پس از گذشت ده سال هنوز به خاطر دارد که من می‌خواهم چه چیزی بشنوم.

این ارکستر و ارکستر ملی سه سال پیش به دلایلی چون ساماندهی ارکسترها تعطیل شده و امکان فعالیت دوباره آنها فراهم نشده بود. پس از تغییر دولت و روی کار آمدن دولت یازدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وعده‌هایی مبنی بر امکان فعالیت دوباره ارکسترها داده بود که به نظر می‌رسد بخشی از این وعده‌ها محقق شده است. امید به این‌که این بار وزارت ارشاد برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی برای فعالیت ارکسترها داشته باشد و مانند سه سال گذشته شاهد تعطیلی ارکسترها و بروز مشکلات برای موسیقی کشور و نوازندگان نباشیم.

زینب مرتضایی فرد ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها