علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفتوگو با ویژه نامه نوروزی روزنامه اطلاعات به مسائلی در خصوص مذاکرات هستهای و آخرین روند آن پرداخت که گزیدههای آن از نظر خوانندگان میگذرد.
***
* سلطهگران در تلاش چندین ساله خود در ترویج ایرانهراسی ناکام ماندهاند. ضمن اینکه درک دقیقتر طرف مقابل از تواناییهای متخصصان صنعت هستهای آنان را به این نتیجه رسانده که چارهای جز کنار آمدن با واقعیت پیشرفتهای هستهای کشورمان برای آنان باقی نمانده است.
* حضور قدرتمندانه همکاران سازمان در عرصه و ارائه استدلالهای فنی باعث شده کار بهانه جویی برای طرفهای غربی به ویژه آمریکا دشوارتر شود.
* ما برای بسیاری از نگرانیهای البته بیمورد طرف مقابل راهحلهای فنی که همزمان متضمن حفظ حقوق کشورمان میباشد را یافتهایم که زمینه خوبی برای موفقیت در مذاکرات ایجاد میکند.
* در حال حاضر تقریباً مباحث فنی به انتهای خود رسیده و وقت آن است که طرف مقابل در صورت وجود اراده لازم با تصمیم سیاسی، منطق و استدلال محکم حقوقی- فنی کشورمان را بپذیرد.
* ما تاکنون دیپلماسی و روش کار موفقی برای کار با آژانس داشتهایم به طوری که علاوه بر همکاری نزدیک با آژانس و پاسخگویی به سؤالات و ابهامات متعدد مطرح شده و گرفتن بهانه برای وارد آوردن فشارهای بیشتر سیاسی در مواردی با علنی کردن تناقضات و اشتباهات آژانس، اشکالات قانونی و حقوقی پیگیری موضوعات ارائه شده توسط سرویسهای امنیتی کشورهای غربی به خصوص رژیم صهیونیستی را برجسته و نمایان کردهایم.
* مذاکرات به مراحل پایانی خود نزدیک میشود و طرف مقابل در طول این مذاکرات متوجه شده است که ادامه فشارها در قالبهای مختلف از جمله اعمال تحریم راه به جایی نخواهد برد.
* آژانس در قراردادهای پادمانی خود با آژانس متعهد میشود که اطلاعات طبقهبندی دریافت شده از آنان را محفوظ نگاه دارد. در عین حال بخشهای مهمی از این اطلاعات را در مراحل مختلف به خصوص قبل از جمعبندی نهایی مدیرکل در اختیار اعضا قرار میدهد و به نظر میرسد بخش مهمی از اطلاعات از طریق همین اعضا به بیرون راه پیدا میکند. متاسفانه آژانس در چنین مواقعی حساسیت لازم را از خود نشان نمیدهد و در واقع به گونهای رفتار میکند که جسارت برخی از اعضا در عدم رعایت موازین حقوقی، بیشتر میشود. این در حالی است که آژانس حاضر نیست مدارک اتهامی را در اختیار کشوری که به آن اتهام وارد کرده (به بهانه مسئولیت حفاظت از اسناد و مدارک طبقهبندی شده) قرار دهد. حتی بعد از رفع ابهام و اتهام متاسفانه هیچگونه مکانیسم جبرانی به ویژه برای جلوگیری از تکرار اتهامات نداشته و لازم است کشورهای عضو تلاش کنند تا تغییرات مورد نظر را ایجاد کنند.
* نمایشگاه موجود خراب کاری در صنعت هستهای کشورمان که هم اکنون نیز برقرار است به خوبی نشان میدهد که دراین حوزه نیز با عنایت به الطاف الهی و تلاشهای مستمر و شبانهروزی متخصصان کشورمان موفق بودهایم.
* ما آماده همکاری با کشورهای دنیا در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی در راستای کمک به فرایند توسعه بهرهمندی از فناوری صلحآمیز هستهای در کشورهای دوست هستیم.
* کشورهای منطقه برای ما از اولویت بیشتری برخوردار میباشد و ما آمادگی داریم تجربیات خود را به ویژه در حوزههای مختلف ایمنی، امنیت و ظرفیتسازی در اختیار کشورهای دوست قرار دهیم.
* صنعت هستهای علاوه بر حوزه انرژی و برق به خصوص در حوزههای پزشکی و بهداشت، کشاورزی و دامداری و نیز صنعت، اطلاعات بیشتری به ملت شریف داده شود. در عین حال فکر میکنیم کار فشرده و گستردهای نیز میبایست برای اطلاعرسانی به خارج از مرزها به خصوص در منطقه صورت گیرد چه اینکه طرف مقابل در راستای طرحهای ایران هراسی تلاش کرده تا اطلاعات غلطی در خصوص پیشرفتهای کشورمان در حوزه صنعت هستهای منتشر کند. در این میانه رسانهها به ویژه رسانههای برون مرزی بسیار مهم و حائز اهمیت هستند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب