به گزارش جامجم، بیست و هفتم اسفند سال گذشته دختر جوان با تلفن خانه مادرش تماس گرفت تا به او اطلاع دهد که تا ساعاتی دیگر به دنبالش میآید تا به مسافرت بروند، اما کسی پاسخگو نبود.
او دل نگران مادرش شد و در تماس با دیگر اعضای خانوادهاش موضوع را خبر داد و از آنها خواست به خانه مادر بیایند. آنها با حضور در مقابل خانه مادرشان در خیابان شهدای شهر همدان چند بار زنگ در را به صدا درآوردند، اما کسی پاسخگو نبود. فرزندان زن میانسال در تماس با پلیس و آتشنشانی موضوع را اطلاع دادند. دقایقی بعد آتشنشانان و ماموران در محل مورد نظر حضور یافتند.
کشف جسد زن میانسال در خانه
همزمان با شروع تحقیقات ماموران با هماهنگی قضایی اجازه دادند آتشنشانان وارد خانه زن میانسال شوند. امدادگران با حضور در این خانه با جسد غرق در خون زن پنجاه و پنج ساله روبهرو شدند.
ماموران انتظامی نیز در بازرسی از محل حادثه متوجه شدند هیچ وسیلهای از این خانه به سرقت نرفته و به نظر میرسد زن میانسال قربانی انتقامگیری شده باشد.
با گزارش وقوع این جنایت به بازپرس کشیک قتل دادسرای همدان، تحقیقات کارآگاهان جنایی پلیس آگاهی برای رازگشایی از این جنایت آغاز شد. تحقیقات اولیه پلیس نشان میداد زن میانسال در خانه تنها بوده و قرار بود همراه فرزندانش به مسافرت برود که پیش از سفر این حادثه برایش رخ داده است.
در ادامه پزشکان نظر دادند که این زن بر اثر اصابت ضربههای جسم سخت به سرش، جان باخته است.
کارآگاهان جنایی ابتدا به تحقیق از همسایهها پرداختند که مشخص شد، زن کشته شده با کسی اختلاف نداشته و نمیدانند چه کسی دست به این کار زده است. تحقیقات از خانواده مقتول نشان میداد داماد سی و سه ساله خانواده با مقتول اختلاف قدیمی داشته است.
کشف سرنخ جنایت
همین سرنخ کافی بود تا پلیس به این مرد مظنون شود بنابراین زمانی که برای دستگیری وی به خانه او اعزام شدند، پی بردند متهم آنجا را ترک کرده و همسرش از وی بی خبر است. در بازرسی از خانه نیز لباس خونین مرد جوان در انباری کشف شد.
کارشناسان تشخیص هویت هم با آزمایشهای تخصصی اعلام کردند، خون برجای مانده روی لباس متعلق به مقتول است.
مخفیگاههای احتمالی داماد خانواده زیرنظر گرفته شد تا این که ده روز بعد از حادثه وی در خانه یکی از دوستانش، شناسایی و دستگیر شد.
متهم با انتقال به پلیس آگاهی بازجویی شد و اظهارات متناقضی را بیان کرد، تا این که چند روز پیش در ادامه بازجوییهایی پلیسی به قتل مادرزنش اعتراف کرد.
اعتراف متهم به قتل با قصد انتقامگیری
رئیس پلیس آگاهی استان همدان در این باره به جامجم گفت: با تحقیق از متهم به قتل معلوم شد او از مدتی پیش با مادرزنش اختلافهایی داشته و چند بار از او خواسته بوده تا کمتر در زندگی او و همسرش دخالت کند که همین موضوع باعث اختلاف میان آنها شده بود بنابراین روز حادثه به عنوان مهمان و با ادعای این که میخواهد به اختلاف خود و مادرزنش پایان دهد وارد خانه او شده و پس از مشاجره لفظی، با چکشی که همراه آورده بوده دو ضربه به سر وی زده و باعث مرگ مادر زن خود شده و پس از فرار از آنجا به خانه خودش رفته و بعد از عوض کردن لباس خون آلودش گریخته بود.
سرهنگ رضا زارعی افزود: با اعتراف متهم به قتل، وی روز گذشته صحنه حادثه را مقابل کارآگاهان جنایی بازسازی کرد و به زندان منتقل شدتا با تکمیل تحقیقات به زودی در دادگاه کیفری استان به اتهام قتل محاکمه شود.
تلنگر
دلایل وقوع قتلهای خانوادگی
نورالله عزیزمحمدی - قاضی جنایی تهران
قتلهای خانوادگی از جهات مختلفی قابل بررسی است. این دسته از جنایتها به دلیل اینکه در محیط خانه رخ میدهد، معمولا از سوی پلیس یا دستگاه قضایی قابل پیشگیری نیست.
در جنایتهای خانوادگی قاتل و مقتول با هم نسبت خونی داشته و همچنان همسرکشی مهمترین قتل خانوادگی محسوب میشود. بررسی پروندههای جنایتهای خانوادگی نشان میدهد، اغلب قاتلان بر اثر خشم آنی و کنترل نکردن رفتارشان در حالت عصبانیت، دست به قتل زدهاند. این قاتلان بعد از جنایت، از کار خود ابراز پشیمانی میکنند که دیگر هیچ سودی ندارد. برای پیشگیری از وقوع قتلهای خانوادگی باید به سمت اقدامات فرهنگی رفت و هموطنان را با راههای کنترل خشم آشنا کرد.
طی سالهای اخیر شاهد کاهش آستانه تحمل افراد جامعه بودهایم که این موضوع افزایش نزاع و درگیریها را در پی داشته است.
اگر به شهروندان آموزش دهیم چگونه خشم خود را کنترل کنند بسیاری از حوادث تلخ بخصوص قتلهای خانوادگی کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر باید فرهنگ استفاده از مشاوران باتجربه در خانوادهها نهادینه شود زیرا گاهی یک اختلاف ساده که با کمک مشاوران باتجربه قابل حل است، تبدیل به بحرانی در زندگی خانوادگی شده و پایانی تلخ را رقم میزند.
در پایان نباید نقش مواد مخدر بخصوص مواد مخدر صنعتی را در جنایتهای خانوادگی نادیده گرفت. ردپای شیشه در پروندههای همسر و فرزندکشی پررنگ است و خانوادهها باید اعتیاد یکی از اعضا به شیشه و توهمات ناشی از مصرف آن را جدی بگیرند.
رسانهها بخصوص رسانه ملی در این زمینه وظیفه سنگینی دارند و با اطلاعرسانی مستمر باید در جهت افزایش آگاهی و فرهنگسازی در جامعه گام بردارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد