در فراخوان نهمین جشنواره موسیقی جوان اعلام شد که موسیقی نواحی نیز از این پس به این جشنواره خواهد پیوست و جوانان فعال در این عرصه با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
دبیر جشنواره در اینباره توضیح داد: بخش موسیقی نواحی در دورههای نخست جشنواره موسیقی جوان در جشنواره حضور داشت، اما چند سال بعد حذف شد. به هر حال موسیقی نواحی برای خود جشنواره مستقلی داشت و بهدلیل گستردگی شاید فکر میکردیم، اگر این جشنواره مستقل برگزار شود، بهتر است.
وی افزود: آقای مرادخانی سال گذشته به ما پیشنهاد داد که بهتر است، در دور بعد جشنواره موسیقی جوان، موسیقی نواحی نیز گنجانده شود و ما پس از بررسی متوجه شدیم که این امکان وجود دارد؛ فقط باعث میشود که جشنواره کمی طولانیتر شود.
اسعدی با اعلام اینکه محمدرضا درویشی در بخش موسیقی نواحی با جشنوارهی جوان همکاری خواهد کرد، افزود: در فراخوانی که برای جشنواره منتشر کردیم، هم آوازهای موسیقی نواحی و هم 16 ساز را در نظر گرفتیم البته باید ببینیم که تعداد شرکتکنندگان به حد نصاب میرسد یا خیر؟
دبیر این جشنواره در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در بخش موسیقی نواحی فقط به انتشار فراخوان اکتفا شده است، گفت: علاوه بر سایت انجمن موسیقی و سایت جشنواره تعدادی از خبرگزاریها هم فراخوان را منتشر کردند البته باید بگویم در این دو سه سال اخیر خبرگزاریها توجه زیادی به جشنوارهی جوان نداشتهاند، اما ما سعی میکنیم به ادارهی ارشاد استانها نیز اطلاعرسانی کنیم تا همه از این رویداد خبردار شوند.
اسعدی در پاسخ به این پرسش که کدام ساز طی این دورهها بیشترین شرکتکننده و کدام ساز کمترین شرکتکننده را داشته است، افزود: دوره هفتم، فقط ویژه موسیقی ایرانی بود. در دوره هشتم موسیقی کلاسیک نیز اضافه شد و اکنون برای دوره نهم موسیقی نواحی در نظر گرفته شده است. باید بگویم در زمینه موسیقی ایرانی ساز سنتور بیشترین شرکتکننده را داشته است و تار و سه تار در رتبههای بعد قرار داشتند؛ اما نی، عود و آواز کمترین شرکتکننده را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: در زمینه موسیقی کلاسیک پیانو، گیتار و ویلن بیشترین شرکتکننده و سازهایی مانند ابوا، کلارینت و... کمترین شرکتکننده را داشتهاند.
اسعدی درباره تفاوتهای این دوره از جشنواره با دورههای قبل گفت: در دو بخش موسیقی کلاسیک و موسیقی ایرانی بخشهایی به جشنواره اضافه شده است. مثلا پیش از این ساز تمبک در جشنواره حضور نداشت، اما امسال تمبک اضافه شده است و دف و دایره نیز در بخش موسیقی نواحی شرکت میکنند. در بخش سازهای کلاسیک نیز تعدادی از سازهای بادی به جشنواره اضافه شدهاند.
وی افزود: این دوره از جشنواره نیز در دو مرحله برگزار میشود. در مرحلهی اول هیئت داوران آثار ارسالی را انتخاب کرده و پس از داوری به دوره دوم راه پیدا میکنند. در مرحله دوم اجرای صحنهای توسط 6 یا 8 شرکتکنندهی برتر برگزار میشود و سپس نوازندگان برگزیده اعلام میشوند.
او تأکید کرد: هم در بخش موسیقی کلاسیک و هم موسیقی ایرانی از استادان برجسته کمک گرفتیم و کار تخصصی است. کمیته پنج نفره داوری نیز در هر بخش استادان درجه یک را شامل میشود البته در موسیقی نواحی کار سختتر است و برای داوری از آقای درویشی و استادان موسیقی آن منطقه دعوت خواهیم کرد.
استاد دانشگاه تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه حمایت از برگزیدگان جشنواره جوان به چه صورت خواهد بود، گفت: وجود حمایت مستلزم این است که نهادی برای این کار وجود داشته باشد. من صرفا دبیر جشنواره هستم و وظیفهی مشخصی به من محول شده است اما شرکتکنندگان باید این نکته را در نظر بگیرند که این جشنواره به آنها اعتبار معنوی میدهد، زیرا یک جشنواره ملی است و استادان برجستهی کشور تقدیرنامههای آنها را امضا میکنند.
اسعدی افزود: افرادی که در این جشنواره شرکت میکنند، شناخته میشوند و بعدها برای همکاریهای هنری از آنها دعوت میشود.
نهمین جشنواره موسیقی جوان تابستان امسال برگزار خواهد شد.(ایسنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد