اعتراف بزرگ

یک ماه از تجاوز عربستان به تمامیت ارضی یمن می‌گذرد. در طول این مدت هزاران نفر قربانی و ده‌ها هزار نفر آواره و بی‌خانمان شده‌اند. بر اساس گزارش‌های منتشره یمن پس از حملات عربستان با فاجعه انسانی روبرو شده است.
کد خبر: ۷۹۳۰۵۴
اعتراف بزرگ

در کنار آنچه در عرصه داخلی یمن در جریان است یک نکته مهم مشاهده می‌شود و آن سخنان نماینده پیشین سازمان ملل در امور یمن است.

جمال بن عمر، فرستاده سابق سازمان ملل به یمن اعلام کرد که حملات عربستان موجب تشدید اختلافات و سخت شدن مذاکرات میان گروه‌های یمنی برای رسیدن به راهکار بحران یمن شد و این موضع در آینده نیز حل دیپلماتیک بحران را مشکل می‌کند.

این دیپلمات مراکشی افزود: با مذاکراتی که میان گروه‌های یمنی انجام شد، بسیار به توافقی نزدیک بودیم که براساس آن قدرت میان تمامی طرف‌ها از جمله انصارالله تقسیم می‌شد. انصارالله با عقب نشینی نیروهای خود از شهرهای یمن توافق کرده بود تا نیروهای دولتی جای آنها را بگیرند. در مقابل نیز عبدربه منصور هادی (رئیس جمهوری مستعفی یمن) بخشی از هیأت اجرایی می‌شد که رهبری مرحله انتقالی در کشور را برعهده می‌گرفت، اما حمله عربستان همه چیز را متوقف کرد. وی تأکید می‌کند تنها راه برای حل بحران مذاکرات میان گروه‌های یمنی بدون دخالت و دستورالعمل‌های خارجی است.

این سخنان یک نکته بسیار مهم را آشکار می سازد و آن اینکه برخلاف ادعای آمریکا و عربستان مبنی بر ناتوانی یمنی‌ها برای رسیدن به راهکار سیاسی و لزوم اجرای گزینه نظامی برای بازگرداندن ثبات در یمن ادعایی واهی و توجیهی برای تجاوزات آنها به این کشور بوده است. سخنان نماینده سازمان ملل نشان می‌دهد که حملات عربستان به یمن نه برای تحقق ثبات سیاسی بلکه برای برهم زدن توافقات بوده است که نشأت گرفته از خوی سلطه گرایانه عربستان و آمریکا است. اظهارات نماینده سازمان ملل نشان می‌دهد که راهکار پایان بحران یمن، واگذاری امور به یمنی‌ها و پایان دادن به دخالت‌های خارجی در امور این کشور است.

آنچه مسلم شده آن است که عربستان برای رسیدن به منافع شخصی از جمله تثبیت قدرت پادشاه و فرزندانش و جلوگیری از استقلال یمن این جنگ و کشتار را به راه انداخته در حالی که آمریکا نیز برای حفظ منافع خود در عربستان و یمن با این کشتار همراهی کرده و شریک عربستان در قتل عام مردم یمن است.

بر این اساس راهکار پایان بحران یمن برابر است با مقابله با عربستان و آمریکا که زمینه ساز تحقق مذاکرات درونی یمن است، چنانکه یمنی‌ها در ماه سپتامبر 2014 توانستند توافقنامه صلح و مشارکت را تصویب و در اوایل 2015 با خودداری منصور هادی از اجرای تعهداتش به عنوان رئیس جمهور، شورای ریاستی را برای اجرای امور کشور تشکیل دادند.

قاسم غفوری - جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها