نهرین نت گزارش داد، منابع دیپلماتیک اروپایی در بروکسل با اعلام نگرانی از این خبر اعلام کردند که یک سازمان جاسوسی اروپایی، اطلاعاتی را دو روز پیش از درون خانواده سلطنتی عربستان دریافت کرده که حاکی از آن است که محمد بن نایف ولیعهد به سلمان، شاه عربستان گفته اکنون که مردم مشغول جنگی هستند که ریاض علیه یمن به راه انداخته، فرصت خوبی برای رهایی از دست آیت الله نمر النمر است.
این منابع تاکید کردند که ولیعهد عربستان زمانی که وزیر کشور بود، علیه شیخ نمر که در خصوص جنایات پدرش نایف بن عبدالعزیز سخنرانی کرده بود، شکواییهای به دستگاه قضایی عربستان داد.
منابع مذکور در بروکسل گفتند که محمد بن نایف ولیعهد عربستان به جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته که آیت الله نمر در 14 ماه می جاری اعدام خواهد شد و با آن که این یک امر داخلی است، ولی مقامات سعودی مایلند مقامات آمریکایی از آن مطلع شوند.
کری از این موضوع متعجب شده، زیرا این خبر زمانی به وی اعلام شده که در حال گفت و گو در باره تحولات اوضاع بین عربستان و یمن بوده است. کری سئوال کرده که آیا واقعاً این کار انجام خواهد شد و ولیعهد عربستان به وی گفته، بله، نمر اعدام می شود و شاه نیز با این کار موافق است .وزیر خارجه آمریکا هم گفته که باید این مساله را به باراک اوباما خبر دهد.
به گفته این منابع، از زمان اعلام این خبر، نه ولیعهد عربستان و نه عادل الجبیر سفیر سابق این کشور در آمریکا و وزیر خارجه کنونی عربستان مستقیم و یا غیر مستقیم نامهای از واشنگتن که در آن باراک اوباما موضع خود را در خصوص این خبر اعلام کرده باشد، دریافت نکردهاند.سعودی ها هم سکوت اوباما را نوعی موافقت برای اعدام شیخ نمر تفسیر کردهاند.
به اعتقاد منابع دیپلماتیک اروپایی، اجرای حکم اعدام آیت الله نمر خشم گسترده مردمی را در قطیف و الاحساء که بیشتر ساکنان آن شیعه هستند، برمی انگیزد و احتمالاً به مناطق دیگر عربستان از جمله مدینه منوره که هزاران شیعه در آن ساکن هستند گسترش خواهد یافت و این خشم مردمی منجر به ظهور تشکل های مسلح شیعه و اجرای عملیات مسلحانه علیه تأسیسات نفتی در منطقه الشرقیه و همچنین هدف قرار دادن آمریکایی ها در این منطقه که چراغ سبز اجرای حکم اعدام را به مقامات عربستانی دادهاند، خواهد شد.
شیخ نمر باقر النمر مخالف عربستانی نخستین بار در سال ۲۰۰۶ میلادی هنگام بازگشت از بحرین و به دلیل مشارکت در همایشی بین المللی دربارهٔ قرآن کریم از سوی نیروهای امنیتی سعودی بازداشت شد.
در اتهام شیخ چنین آمده بود، وی از حکومت عربستان خواسته به وضعیت قبرستان بقیع رسیدگی کرده، مذهب تشیع را به رسمیت شناخته و شیوههای آموزشی و درسی کنونی حاکم بر کشور را تغییر داده یا لغو کند.
آیت الله نمر در بیستم تیر 1392 شمسی با حمله مسلحانه نیروهای امنیتی سعودی دستگیر و به مکان نامعلومی انتقال داده شد و یک سال بعد (15 اکتبر 2014) 23 مهر 1393 از سوی دادگاه ویژه جزایی عربستان محکوم به اعدام شد.حکم اعدام نمر، توسط عبدالله بن عبدالعزیز شاه سابق عربستان تا اطلاع ثانوی، به تعویق افتاده بود.(نسیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد