به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسن روحانی امروز سه شنبه پس از بازدید از مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و افتتاح چند طرح در دانشگاه آزاد اسلامی، در جمع مدیران، اساتید و کارکنان این دانشگاه گفت: بسیار خوشحالم که این فرصت فراهم شد تا از یک واحد نمونه بسیار مهم دانشگاه آزاد اسلامی بازدیدی داشته باشم .
وی با بیان اینکه چند طرح افتتاح شده در این دانشگاه می تواند باعث حرکت بهتر در مسیر توسعه و علم کشور باشد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی قدم مهمی برای توسعه فناوری ، علم و دانش در کشور بود.
روحانی با اشاره به تاسیس این دانشگاه در 33 سال پیش یادآور شد : تاسیس این دانشگاه در ابتدا با مشکلات فراوانی توام و شعارهایی آن روز در کشور حاکم بود که همه چیز باید دولتی باشد و حتی در مجلس نیز برخی چنین اعتقادی داشتند.
وی افزود: اگر نبود تلاش پیگیر آیت الله هاشمی رفسنجانی و موافقت امام راحل، شاید تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در آن روزگار غیر ممکن بود.
آقای روحانی گفت: بزرگان این مسئولیت را برعهده گرفتند و رهبر معظم انقلاب نیز در آن دوران به این کار بزرگ که شروع شده بود کمک کردند.
وی با اشاره به خدمات آیت الله هاشمی رفسنجانی به انقلاب اضافه کرد : ایشان در پیروزی انقلاب سهم فراوانی داشتند و در شکل گیری مجلس ، هماهنگی بین قوا در سالهای اولیه انقلاب و در دوران هشت سال دفاع مقدس در برابر تجاوز دشمن در مسائل مهم کشور حضور داشتند. رئیس جمهور گفت: بی تردید دانشگاه آزاد اسلامی برگ زرینی در توسعه کشور است که به دست آیت الله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت.
هر کاری به مردم و صاحبنظران واگذار شود، سریعتر و بهتر به نتیجه میرسد
رئیس جمهور با اشاره به مخالفتها در خصوص شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: البته آن مخالفتهایی که برخی می کردند قصد و غرضی نداشتند، تفکرات آنها بود.
روحانی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی این اصل را ثابت کرد که اگر ما هر کاری را حتی کار فرهنگی را به مردم و صاحبنظران و متخصصان واگذار کنیم آن کار سریعتر و بهتر به نتیجه می رسد.
وی اضافه کرد: این کاری که دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرد در آن زمان دولت بهتنهایی نمی توانست انجام دهد چرا که نه بودجه لازم را داشت و نه بوروکراسی دولت می توانست این کار عظیم را صورت دهد.
روحانی گفت: حدود یک سوم بار آموزش عالی کشور بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است و این بسیار پرافتخار است.
وی ادامه داد: هم اکنون دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و 700 هزار دانشجو و 26 هزار هیئت علمی تماموقت فعالیت می کند.
روحانی با تأکید بر اینکه باید کار را به متخصصان و مردم واگذار کرد و دولت در این زمینه می تواند نقش سیاستگذاری و تسهیلکننده و پشتیبانی و نظارت را برعهده بگیرد گفت: هرگاه که کار را به مردم واگذر می کنیم بهتر به نتیجه می رسیم.
رئیس جمهور افزود: وقتی دانشگاه آزاد اسلامی تعطیل شد عدهای نمایندگان مجلس با لحن تندی درباره این دانشگاه سخن می گفتند و آن را متعلق به سرمایهدارها و پولدارها میدانستند اما دیدیم در مقام عمل اینچنین نیست این یکی از تصورات نادرست بود که به این دانشگاه نسبت می دادند.
دانشگاه؛ محیط آزاد علمی، محیط نقد و سخن و محیط اعتراض
رئیس جمهور گفت: تصور نادرستی شکل گرفته بود که دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به یک طبقه خاص است.
روحانی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور حضور پیدا کرده و این حضور، هم حضور فرهنگی است و هم نشاط سیاسی می آورد و هم نشاط عمرانی می آورد، بسیار مهم است که بتوانیم فرهنگ، علم و دانش و حتی هویت ملی خود را در سطح کشور تعمیق ببخشیم.
وی با اشاره به اینکه همه ما یک روزی دانشجو بوده و به دانشگاه رفتهایم گفت: ورود به دانشگاه یک نوع شخصیت اجتماعی به دانشجو می دهد وقتی به کسی میگویند دانشآموز است و یا زمانی که می گویند دانشجو هستم، یک منزلت اجتماعی را احساس می کند، یک نشاط روحی می دهد.
رئیس جمهور افزود: ضمن اینکه دانشگاه محیط آزاد علمی است، محیط نقد و سخن است، محیط اشکال و محیط اعتراض است؛ هنوز حوزههای علمیه در زمینه آزادی در مباحث از دانشگاهها جلوتر هستند.
وی گفت: از ابتدایی که ما در حوزه های علمیه قم و مشهد طلبه بودیم، شاگرد بهراحتی در برابر استاد حرف میزد، حتی استاد هم یک شخصیت بنام بود و شخصیتی بود که دارای تقدس و مرجع تقلید بود و حتی برخی مرجع عام تقلید بود، مثل آیتالله بروجردی (ره) یک مرجع تقلید در دنیای شیعه بود، وقتی درس می گفت شاگردش حرف می زد و اعتراض می کرد و به صراحت می گفت نظر شما به این دلیل درست نیست.
روحانی ادامه داد: اما هنوز در دانشگاه این قدر آزادی نیست یک دانشجو بلند شود و به استادش بگوید نظر شما به این دلیل و به آن دلیل اشتباه است، اگر دو، سه بار این را بگوید، شاید در نمره امتحانیاش تأثیر بگذارد و مشکل پیدا کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با حجتالاسلام مصباحی مقدم دکتر پیغامی و دکتر صمصامی مطرح شد