انتظار میرود «ایران شاهد» بلافاصله پس از بازرسی در جیبوتی، به مقصد برسد و محاصره آلسعود را که به فاجعهای انسانی در یمن منجر شده، بشکند.
هرچند پیش از این عربستان ادعاهایی درباره بازرسی از کشتی «ایران شاهد» مطرح کرده و با روشهای مختلفی چون تهدید و فرافکنی رسانهای تلاش کرده بود مانع رسیدن کمکهای انساندوستانه به مردم یمن شود، ولی حالا برخی رسانهها از تردید پنتاگون برای بازرسی کشتی ایرانی خبر داده و در فرجام، فقط سازمان ملل مجوز بازرسی از این کشتی را دریافت کرد. البته مسعود قاضی میرسعید، کاپیتان کشتی نجات دیروز اعلام کرده بود: «اگر شرایط جوی و فنی کشتی نجات به همین منوال پیش رود به یاری خدا از کریدور بینالمللی خارج میشویم و فردا صبح وارد تنگه بابالمندب خواهیم شد» اما حالا با تغییر مسیر کشتی به سمت جیبوتی، احتمالا رسیدن این کشتی به مقصد کمی طولانیتر خواهد شد. براساس گزارشهای منتشر شده از سوی خبرنگاران مستقر در کشتی نجات، با وجود ترددهای دریایی و هوایی شناورها و هواپیماهای تجاری و نظامی در منطقه خلیج عدن، هیچ گزارشی مبنی بر تحرک غیرعادی در اطراف این کشتی گزارش نشده است. تنها گفته شده به دلیل مسائل فنی، کمی از سرعت کشتی کم شده و این کاهش سرعت رسیدن به مقصد نهایی را با تاخیر جزئی روبهرو خواهد کرد.
روز گذشته نیز مرضیه افخم، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدات همیشگی عربستان مبنی بر برخورد با کشتی حامل کمکهای انساندوستانه ایران به یمن چنین گفت: اگر رفتاری خلاف روند هماهنگی رخ دهد، نه واکنش ما بلکه واکنش همه نهادهای مرتبط بینالمللی را به دنبال خواهد داشت و امیدواریم این کمکها به دست مردم یمن برسد و کمکهای دیگر کشورها نیز وارد یمن شود. وی افزود: ارسال کمکهای هوایی به جیبوتی دنبال میشود و هماهنگیهای ما با سازمان ملل در همین زمینه است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد