به گزارش اداره کل روابط عمومی رسانه ملی، نتایج این نظرسنجی که در تاریخ 29 اردیبهشت 1392 با نمونه آماری 4672 نفر از افراد 18 سال و بالاتر ساکن شهر تهران و 31 شهر دارای مرکز صدا وسیما (نمونه ملی) بهصورت میدانی اجرا شده، نشان میدهد که برای 78 درصد پاسخگویان، توافق هستهای ایران با کشورهای 1+5 در حد «خیلی زیاد و زیاد» و برای 16 درصد نیز در حد «کم یا خیلیکم» اهمیت دارد.
34.7 درصد از پاسخگویان نیز عنوان کردهاند که در میزان اعتماد به کشور آمریکا در پایبندی به تعهداتش در مذاکرات هستهای «اصلا» اعتماد ندارند. 50.1 درصد هم گفتهاند که در حد «کم یا خیلی کم» به این پایبندی اعتماد دارند.
در واقع حدود 85 درصد پاسخگویان بیاعتمادی خود را به آمریکا در این مذاکرات اعلام کردهاند. از دیگر یافتههای این نظرسنجی که بهصورت محلی ـ میدانی انجام شده، بیاعتمادی 75.4 درصدی پاسخگویان به پایبندی کشورهای 1+5 به تعهداتشان در مذاکرات هستهای با ایران است.
در بخش دیگر این نظرسنجی از پاسخگویان خواسته شده تا نظر خود را درباره تاثیر عوامل مختلف در دست نیافتن به توافق جامع هستهای بیان کنند که «زیادهخواهی کشورهای 1+5» با 75درصد، «دخالتهای کنگره آمریکا در روند مذاکرات» با 70.1 درصد و «اختلاف نظر کشورهای 1+5 درخصوص متن نهایی توافق» با 63.5 درصد از مهمترین موانع عدم دستیابی به توافق جامع برشمرده شده است.
موارد دیگری همچون «شرط بازرسی از اماکن نظامی ایران و بازرسیهای سرزده» از دیگر موانع اشاره شده توسط پاسخگویان است.
پاسخگویان این نظرسنجی درخصوص اقدامات ایران در صورت عدمتوافق با کشورهای 1+5 نیز پیشنهادهایی را ارائه کردند که «ادامه غنی سازی بالای 20 درصد» با پیشنهاد 72.9 درصد از پاسخگویان در صدر این فهرست قرار دارد.
پس از آن نیز «بیاثرکردن تحریمها با حمایت از تولیدات داخلی و کاهش واردات» با 70.3 درصد، «بستن تنگه هرمز» با 37.2 درصد و «قطع روابط با کشورهای 1+5» با 33.9 درصد از جمله پیشنهادهای مردم بوده است.
درخصوص ارزیابی عملکرد رسانهای سازمان صدا و سیما در زمینه بررسی بیانیه سوئیس و مذاکرات هستهای اخیر ایران با کشورهای 1+5 برای نگارش توافقنامه نهایی، 77.1 درصد پاسخگویان، عملکرد صدا وسیما را در زمینه «اطلاعرسانی بموقع از جزئیات و محتوای بیانیه»، 69.6 درصد در زمینه «دعوت از کارشناسان موافق و مخالف بیانیه»، 64.4 درصد در زمینه «رعایت بیطرفی در پخش نظرات موافق و مخالف بیانیه» و 60.5 درصد در زمینه «پوشش کامل جزئیات در مقابل رسانههای رقیب از جمله ماهواره» را «کاملا مناسب» و «مناسب» ارزیابی کردهاند.
53.8 درصد پاسخگویان با توجه به تهدید نظامی آمریکا، ادامه مذاکرات هستهای را در حد «خیلی زیاد و زیاد» و 35.1 درصد در حد «کم یا خیلی کم» منطقی میدانند و 10.2 درصد نیز ادامه مذاکرات را اصلا منطقی نمیدانند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد