محمدرضا نعمت زاده امروز در اجلاس معدن با تاکید بر ضرورت حمایت از فعالیتهای معدنی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی برای اختصاص تسهیلات به معادن فعال شده، اما متقاضی برای استفاده از این تسهیلات وجود ندارد و البته مانعی نیز برای دریافت منابع ارزی و ریالی صندوق بر سر راه نیست.
وی افزود: تسهیلات بانکی برای اختصاص بخش معدن و صنایع معدنی ناچیز است و به معدنکاران و فعالان صنایع معدنی پیشنهاد می شود تا از منابع ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی استفاده کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: به نظر می رسد با گشایشی که در فضای بینالمللی ایجاد خواهد شد، رونق به کار در معدن و صنایع معدنی برگردد، ضمن اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد داده است تا در قالب لایحه اصلاحی، معادن از پرداخت مالیات بر درآمد معاف شوند.
به گفته نعمتزاده، ستادی برای بازسازی معادن زغال سنگ تشکیل شده است، چراکه نیاز به تحول جدی در اصلاح ساختار و بیمه نسبت به این معادن وجود دارد و واحدهای کوچک نیز باید ادغام شوند.
این عضو کابینه یازدهم خاطرنشان کرد: هر کسی که بتواند در معادن ایران سرمایهگذاری کند، از تسهیلات مناسبی برخوردار خواهد شد و اگر چنانچه در پهنه های اکتشافی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به متقاضیان معرفی می کند، مواد معدنی حتی در حد گستردهای کشف شود، حتما پروانه بهرهبرداری معادن به نام اکتشافکننده ثبت خواهد شد تا بتواند مراحل بعدی را پیش برده و معدن را به بهرهبرداری برساند.
به گفته وی، سرمایهگذاری در معادن بزرگ سنگ آهن، مس، سرب و روی، کرومیک و مواد نادر خاکی جزء اولویتهای وزارت صنعت است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امسال پیشبینی می شود ۴۵۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج شود که نسبت به آمار کشورهای بزرگ بسیار ناچیز است ولی روند رو به رشدی دارد که در این میان، ۶۵ میلیون تن سنگ آهن، ۲۰۰ میلیون سنگ آهک، ۲۰ میلیون تن سنگ ساختمانی و ۵۰ میلیون تن مس در برنامه قرار دارد.
نعمتزاده گفت: در سالجاری برنامهریزی بر این است که تولید فولاد خام به ۱۸ میلیون تن برسد که بر این اساس رتبه چهاردهم دنیا به ایران اختصاص خواهد یافت، ضمن اینکه در زمینه سیمان و سرامیک نیز رتبه چهارم دنیا را داریم.
این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: علیرغم رکود نسبی در فعالیتها و صنایع معدنی رشد ۱۰ درصدی در ارزش افزوده بخش معدن را تجربه کردیم که امیدواریم شرایط برای تحقق رشدهای مناسب در سالجاری فراهم شود.
وی در ادامه از احتمال وجود معدن رادیو اکتیو خبر داد و افزود: در گذشته این بخش بلامطالعه باقی مانده بود که با هماهنگی با دستگاههای ذیربط در حال شروع مطالعات و تکمیل اکتشافات هستیم در حالی که سازمان زمینشناسی به دلیل محدودیتهای مالی که دارد، نتوانسته به وظایف خود عمل کند و بنابراین حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی را در این بخش رونق دادیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد از پهنه های اکتشافی کشور که در گذشته بلوکه شده بودند، آزاد و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت تا اکتشاف شود، در حالی که در گذشته به مردم اجازه داده نمیشد تا به پهنه های اکتشافی بلوکه شده ورود کنند.
نعمتزاده گفت: از ایمیدرو نیز خواسته ایم تا اکتشافات در حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر را آغاز کند که در این زمینه ۱۰۰ هزار کیلومتر در دست اقدام قرار گرفته است.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: