فرید براتی سده با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر جزو 10 بیماری شایع غیرواگیر مزمن در جهان است، هشدار داد که رشد شمار مبتلایان به این بیماری نگران کننده است.
وی با بیان اینکه بیشتر سالمندان به این بیماری مبتلا می شوند، افزود: درحال حاضر یک میلیون و 700هزار سالمند شناسایی و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی قرار دارند که باید با اجرای طرح غربالگری سالمندان کشور را شناسایی کنیم.
براتی سده با بیان اینکه جمعیت کشور درحال سالمند شدن است، گفت: 6 میلیون سالمند در کشورزندگی می کنند که اگر وضع به همین روال پیش برود، در افق سال ١٤٣٠ حدود ٢٥ میلیون سالمند خواهیم داشت و این به آن معنا است که اگر جمعیت کشور به صد میلیون برسد، از هر چهارنفر یکی سالمند خواهد بود.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور افزود: سازمان بهزیستی به علت رشد صعودی آلزایمر در جامعه سالمندان اقدام به تشکیل کارگروه تخصصی به منظور پیشگیری از آلزایمر کرده است.
براتی سده با بیان اینکه این کارگروه استراتژی های خاصی در برنامه خود دارد، گفت: حساس سازی، پایش، آموزش یا پیشگیری و مراقبت، از جمله مراحل پیشگیری آلزایمر در کشور است.
وی افزود: نخستین مرحله در این برنامه شناسایی افراد در معر ض خطر و افراد مبتلا به آلزایمر است تا بتوانیم برنامه ریزی های خود را متناسب با جامعه هدف تنظیم کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور اظهار کرد: هم اکنون در برخی استان های ایران مانند گیلان و خراسان جنوبی آمار جمعیت بالای ٦٥ سال از مرز ١٠ درصد عبور کرده است و این شیب تند سالمندی در کشورمی طلبد که تمامی ارگان ها و سازمان ها، هماهنگ با هم برای رویارویی با این پدیده آماده شوند.
وی افزود: همچنین طرح شناسایی سالمندان مبتلا به آلزایمر و اعلام اسامی آنها به نیروی انتظامی با همکاری انجمن آلزایمر و ناجا اجرایی می شود.
براتی سده گفت: در این طرح، انجمن آلزایمر مشخصات افراد مبتلا به آلزایمر را به نیروی انتظامی اعلام می کند تا در صورت مفقود شدن افراد مبتلا به آلزایمر، نیروی انتظامی بتواند آنها را شناسایی و به خانواده هایشان برگرداند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر