به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در هشتادمین نشست خبری خود افزود: بازپرس پرونده آقای بقایی ساعتی پیش او را احضار کرد و وی هم اکنون بازداشت است.
وی از بیان جزئیات پرونده آقای بقایی خودداری کرد و گفت: از بیان جزئیات معذورم.
دستگیری 5 نفر در پی حادثه رخ داده در هتل مشهد
سخنگوی قوه قضائیه گفت: از طرف خود و قوه قضائیه حادثه ای را که در هتل مشهد رخ داد تسلیت می گویم و تاکنون پنج نفر بازداشت شده اند.
محسنی اژه ای افزود: اتفاق بسیار بدی بود و تا لحظات قبل که با دادستان مشهد در تماس بودم ظاهراً چیزی که حکایت از عمدی و جنائی بودن حادثه باشد به دست نیامده است و البته این اظهارنظر، نهایی نیست.
وی گفت: به محض اینکه خبر به مقامات قضایی مشهد رسید بلافاصله پرونده تشکیل و بازپرس ویژه قتل مشخص شد.
محسنی اژه ای افزود: در شبانه روز گذشته تحقیقات از دست اندرکاران هتل آغاز شده است و پنج نفر هم اکنون بازداشت هستند.
وی گفت: نمونه برداری از فوت شدگان صورت گرفته و آنچه مسلم شده تاکنون علت مسمومیت بوده است اما اینکه چه سمی بوده و چگونه موجب فوت شده قرار است تا عصر امروز نتیجه آزمایش ها اعلام شود.
محسنی اژه ای افزود: آب و غذا هم نمونه برداری شده و در حال آزمایش است.
وی گفت: 24 نفر مجموعاً مسموم شدند که تعدادی پس از معالجه و اقدام پزشکی مرخص شدند و چند نفر هنوز تحت درمان هستند و متأسفانه چهار نفر هم فوت شدند.
دستگیری 5 نفر از مروجان فساد و فحشا
سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری پنج نفر از مروجان فساد و فحشا در تهران و برخی استان ها از جمله کرمان خبر داد.
اژه ای افزود: این تعداد از طریق شبکه های مجازی و اجتماعی اقدام به ترویج فساد و فحشا می کردند که شناسایی و بازداشت شدند.
وی گفت: این افراد گمان می کردند که خیلی پیچیده کار می کنند.
محسنی اژه ای افزود: ممکن است تعداد این افراد کم یا زیاد شود.
وی در خبر دیگری گفت: پنج شش نفر از کسانی که در ماه های اخیر مرتب در شبکه های مجازی و اجتماعی اقدامات ضد امنیتی و فراخوانی غیرقانونی داشتند هم با تلاش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شدند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: این افراد انگیزه ضد امنیتی داشتند و شاید تعداد این دستگیر شدگان افزایش یابد.
وی گفت: فرد دیگری هم که با برخی مدارک جعلی و با سوء استفاده از برخی فتاوای مربوط به عقد موقت، اقدام به تحصیل پول و درآمد می کرد دستگیر شد.
محسنی اژه ای افزود: این فرد ، افرادی را به صورت غیرصحیح با هم مرتبط می کرد و 170 میلیون تومان از این طریق درآمد کسب کرده بود که وی هم اکنون در بازداشت است.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در خبر دیگری گفت: از 24 اسفند تا امروز حدود 23 هکتار از اراضی تصرف شده در استان البرز و عمدتاً کرج رفع تصرف شد و در اختیار دولت قرار گرفت و حدود 8 هکتار از زمین هایی که غیر قانونی تغییر کاربری یافته بود با دستور قضایی به دولت بازگشت.
پرونده بدهکار نفتی
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده بدهکار نفتی با عنوان محاربه به دادگاه نرفته بلکه عنوان اتهامی، اختلال در نظام اقتصادی است که ممکن است دادگاه افساد فی الارض بگیرد که البته آن نیز به دو صورت است.
محسنی اژه ای افزود: یکی از اتهاماتی که برای پرونده بدهکار نفتی در نظر گرفته شده اخلال در نظام اقتصادی است و این که اتهام افساد فی الارض شامل این متهم می شود یا خیر؟ بستگی به رای و نظر قاضی دارد .
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا قوه قضائیه نمی خواهد با اخلالگران تجمعات به ویژه سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) برخورد کند، افزود: اخلال در نظام اجتماعی و اجتماعات در قانون پیش بینی شده و اگر منظور این است که دستگاههای امنیتی و انتظامی به وظیفه خود عمل کنند حتما باید اینگونه باشد و در درجه نخست این مسئله بر عهده قوه قضاییه نیست بلکه بر عهده دولت و دستگاههای امنیتی و انتظامی است که امنیت آن را تامین کنند تا اخلالی به وجود نیاید.
محسنی اژه ای گفت: اگر اخلالی به وجود بیاید در این صورت قضیه روشن است و بعد از آن دستگاه قضایی وارد می شود.
پرونده بنیاد تعاون ناجا
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده ای برای بنیاد تعاون ناجا تشکیل شده است و هفت نفر متهم نیز در این پرونده بازداشت شده اند.
اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره شکایت احمدی مقدم در سال های 90 و 91 افزود: آنچه که پیش از این در سایتها مطرح شده بود احمدی مقدم و فرزندش بازداشت نشده اند و این موضوع صحت ندارد و کذب محض است.
وی گفت: درباره بنیاد تعاون ناجا پرونده ای تشکیل شده که متهمانی دارد و شش هفت نفر از متهمان نیز تاکنون در بازداشت هستند.
محسنی اژه ای افزود: پرونده ای برای این بنیاد تشکیل و اتهاماتی برای افرادی وارد شده که پرونده در حال بررسی و رسیدگی است.
وی گفت: آقای احمدی مقدم نیز درباره بنیاد تعاون گزارش هایی داده و خواستار رسیدگی شده است که بیش از آن در مورد نوع جرم نمی توان اظهار نظر کرد چون ممکن است بعداً نوع اتهاماتی که به افراد یا متهمان وارد می شود فرق کند.
محسنی اژه ای افزود: به طور کلی پرونده ای برای بنیاد تعاون ناجا تشکیل شده و اتهام آن به طور کلی مفاسد مالی است .
پرونده برج دوقلوهای کیش
خبرنگار دیگری درباره پرونده برج دوقلوهای کیش پرسید و اینکه گفته می شود متهم اصلی این پرونده فرار کرده ، رسیدگی به این پرونده به کجا رسیده است؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: من نیز خبر آن را در سایت ها دیدم اما آنچه منتشر شده خلاف واقع بود چرا که اتهام آن اختلاس نبود بلکه دو نفر شاکی خصوصی در سال 90 علیه همدیگر شکایت کرده بودند.
وی افزود: فردی به نام مرسل جلالی به اتهام کلاهبرداری و اتهام مال غیر، بازداشت شده بود که به پرونده وی رسیدگی و سال 92 حکمش قطعی شد.
محسنی اژه ای گفت: متهم اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت است و به 35 میلیارد تومان و خرده ای به نفع شاکی محکوم شده است .
از ادامه فعالیت پدیده شاندیز جلوگیری نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: از ادامه فعالیت پدیده شاندیز جلوگیری نشده و کارهای خلافش اصلاح شده است چرا که معتقدیم مردم نباید متضرر شوند.
اژه ای در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده پدیده شاندیز افزود: اطلاع جدیدی ندارم اما برای سهامداران، فرجه ای قائل شد تا بتوانند سهام و مبلغ اضافه را بگیرند که هنوز فرصت برای این پرداخت ها به پایان نرسیده است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اتهاماتی که یکی از معاونان نهاد ریاست جمهوری در بحث مدیریت آب به قوه قضائیه وارد کرده بود، افزود: من از جزئیات آن اطلاعی ندارم چرا که باید همه صحبت فرد را شنید نه تکه ای از آن را.
معاون اول قوه قضائیه گفت: با این حال اگر دستگاهی بخواهد کمکاری، ناتوانی، سهل انگاری و یا وجود موانع بر سرراه خود را به گردن دستگاهی دیگر بیندازد کاری ناشایست است.
محسنی اژه ای موضوع آب را از مسائل مهم کشور و برخی کشورها دانست و افزود: مدیران مسئول باید در این قسمت همه تمهیدات و مدیریت خود را برای استفاده بهینه از آب به کار ببرند و سلیقهای عمل نکنند.
وی گفت : در این بحث در مقاطعی دولت مجوز چاه عمیق و برداشت های بی رویه را داده است و دستگاه و دولت بعدی دستورات آن دولت را غیر قانونی و خلاف تلقی کرده است و ما در این قسمت وظیفه داریم بر اساس قانون عمل کنیم.
محسنی اژه ای افزود: برخی کشاورزان مجوز در این خصوص دارند و مسئولی اگر می خواهد شکایت کند باید از مسئول قبلی که این مجوز را صادر کرده است شکایت کند نه از کشاورز.
وی گفت: البته در این بخش شکایت های فراوانی رسیده و در مواردی هم به نفع دولت حکم صادر شده است.
آب میوه ها و آبلیموهای تقلبی
خبرنگاری در ادامه پرسید رئیس تعزیرات حکومتی استان تهران در نامه ای به موسسه استاندارد و چند دانشگاه علوم پزشکی از وجود آب میوه ها و آبلیموهای تقلبی که نشان استاندارد و بهداشت دارد گلایه کرده است؛ آیا قوه قضائیه قصد ورود به این مسائل را ندارد؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: سازمان تعزیرات زیر نظر دولت و وزیر دادگستری است و وزارت بهداشت هم وظایف خاص خود را دارد و اینکه سازمان تعزیرات از وزارت بهداشت می خواهد که در اینگونه موضوعات ورود پیدا کند به این علت است که وزارت بهداشت موظف است اجازه تولید این مواد را ندهد.
معاون اول قوه قضائیه افزود: در عین حال هر آنچه که به سلامت انسان ها مربوط می شود قوه قضائیه خود را هم مسئول می داند و اگر گزارشی به ما برسد و یا دادستانها اطلاع پیدا کنند به طور قطع ورود می کنیم که در گذشته هم در بحث غذا و دارو مواردی ورود کرده ایم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: