به گزارش تسنیم، پیروز حناچی افزود: تلاش برای حفظ و احیای معماری سنتی ایرانی و اسلامی بسیار مهم تر و کمهزینهتر از ایجاد فرهنگ جدید معماری و مقدم بر آن است.
وی اظهار کرد: وقتی صحبت از معماری ایرانی-اسلامی میکنیم یعنی از فرهنگ و هویت خود سخن به میان آوردهایم و مهمترین مصادیق آنها بناهایی است که داریم و در صورت تخریب آنها بخشی از تاریخ و عبارتهای کتاب تاریخ ایران را از بین برده و مخدوش کردهایم.
حناچی افزود: معاونت معماری و شهرسازی دو وظیفه عمده را در حوزه اقدامات جاری و اقدامات ترویجی انجام میدهد. در اقدامات جاری، این معاونت، برای نقاط مختلف کشور طرحهایی را تهیه و بازبینی میکند سپس به تصویب میرساند و برای اجرا به شورای شهر و استانداران ابلاغ میکند که مبنای اجرا و پیگیری حقوقی در همه شهرهاست. برای نمونه، در صورت بروز مشکلات بین شهرداری و مالکان که منجر به ورود قوه قضاییه میشود مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی ملاک دستگاه قضا خواهد بود.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی به اقدامات ترویجی این معاونت در ارزیابی کیفیت امور شهرها در درازمدت اشاره و اظهار کرد: اقدامات ترویجی و تصمیمهای معاونت معماری و شهرسازی تاثیر بلندمدتی بر کیفیت امور شهرها میگذارد. این اقدامات گرچه به ظاهر در کوتاهمدت تغییری ایجاد نمیکند اما در بلندمدت، کیفیت امور شهری را بهبود میبخشد. در واقع نظم و انضباط شهری و معماری همسو با فرهنگ ایرانی-اسلامی و منطبق با دانش بینالمللی از دستاوردهای اقدامات ترویجی این معاونت است.
وی به گسترش سریع شهرها در نیم قرن اخیر اشاره کرد و با بیان تفاوت دیدگاه در حفظ داشتههای میراثی بین ایران با دیگر نقاط جهان گفت: در سایر کشورها، تلاش بر این است که میراث معاصر حفظ شود، حتی اگر این میراث، کارخانهای قدیمی در دل شهرها باشد. زیرا آن مکان در وهله نخست، بخشی از تاریخچه و پیشینهشهر است و در مرحله بعدی به عنوان عقبهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و میراثی برای آیندگان محسوب میشود که نشانی از گذر تاریخ بر بخشهای مختلف و حتی بخشهای صنعتی دارد، در حالی که در کشور ما وضع حفظ داشتههای تاریخی دستخوش نوسان فراوانی است.
حناچی درباره ضرورت توجه به معماری ایرانی-اسلامی در شهرهای جدید تصریح کرد: معماری ایرانی-اسلامی ویژگی تازهای نیست که بتوانیم آن را در شهرهای جدید «خلق» کنیم بلکه این معماری در دل شهرهای ایران نهفتهاست. تنوع معماری عقلانی و منطبق با طبیعت در معماری ایرانی ویژگی منحصر بهفردی است و وقتی در همایشهای جهانی صحبت از معماری ایران میشود، همه سر ستایش فرومیآورند و از آن به عنوان یک ارزش بیبدیل نام میبرند اما متاسفانه برخوردها به گونهای است که در داخل کشور گروههای زیادی برای این ویژگیها، ارزش قائل نیستند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش