سرگئی ریابکوف پنج شنبه شب که در جمع خبرنگاران روسی حاضر در وین صحبت می کرد، گفت: «شایعات مبنی بر اینکه یک متن تمام شده، برای بازنگری به مدیران سیاسی و وزیران خارجه ارائه شده، نادرست است.»
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وی در ادامه ابراز اطمینان کرد که طرفین می توانند در ضرب الاجل تعیین شده، به توافق دست یابند.
قطعا توافق می شود
ریابکوف در این مورد گفت: «نمی خواهم پیش بینی کنم که برای حل این مسئله چند ساعت (مذاکره) لازم است. اما همه طرف ها مصمم هستند ظرف چند روز آینده و بدون تمدید بیشتر، کار را جمع بندی کنند.»
وی افزود: «به عنوان بخشی از راهکار پیش رو، کنترل های عمیقی بر المان های کلیدی برنامه هسته ای ایران اعمال می شود، اما نه بر مبنای فشار، بلکه بر مبنای مصالحه.»
ریابکوف افزود: «نه فقط من، همه هیئت ها (در وین) مصمم هستند که در چند روز آینده این کار را تمام کنند. 7 جولای (16 تیر) ضرب الاجل است، اما اگر زودتر هم انجام شود، برای ما هم بهتر خواهد بود.»
دور تازه مذاکرات هسته ای که از اواخر ماه گذشته در شهر وین اتریش آغاز شد، همچنان در جریان است. این گفت وگوها قرار بود روز سه شنبه به پایان برسد، اما طرفین برای بحث بیشتر، ضرب الاجل را تا سه شنبه آینده تمدید کردند.
برخی اعضا به دنبال دسترسی فراپروتکل هستند
ریابکوف در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئله بازرسی ها پرداخت و گفت ساز و کار تعیین شده برای نظارت بر برنامه هسته ایران، برای کسب اطمینان از صلح آمیز بودن ایران برنامه کافی است.
وی در این مورد گفت: «حجم بازرسی های کنونی، از دید روسیه برای رسیدن به این جمع بندی که ایران هیچ گونه پروژه یا برنامه ای با اهداف تسلیحاتی ندارد، کافی است.»
او افزود: «من با تمام مسئولیت این حرف را می زنم و آماده هستم که از این موضع خود دفاع کنم.»
وی ادامه داد: «ما درک می کنیم که به دلیل سابقه ای که وجود داشته و عدم اعتماد بین طرفین، تعدادی از شرکایمان در 1+5، خواستار دسترسی مداوم به برخی تاسیسات در ایران هستند، که از پادمان های پروتکل الحاقی هم فراتر رفته است.»
لاوروف فعلا به وین نمی رود
ریابکوف به چشم انداز روابط تهران-مسکو پس از توافق نیز اشاره کرد و گفت: «اطمینان داریم که روابط میان روسیه و ایران، پس از حصول توافق جامع، تقویت خواهد شد.»
وی همچنین خبر داد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه طی روزهای جمعه و شنبه به وین سفر نمی کند.
معاون وزیر خارجه روسیه، در مورد مسئله بازگشت تحریم ها در صورت نقض تحریم ها و ساز و کاری که واشنگتن می گوید باید خودکار باشد، گفت: «کاملا مراقب خواهیم بودیم و اطمینان کسب خواهیم کرد که ساز و کار احتمالی تجدید تحریم ها، شامل بندی نباشد که موجب بازگشت خودکار تحریم ها، بدون رویه های مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل و بدون رای گیری در شورای امنیت باشد.»
روز چهارشنبه پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که واشنگتن پس از مقاومت روسیه در برابر ساز و کار خودکار بازگشت تحریم ها، طرحی را مد نظر قرار داده که بر اساس آن، قطعنامه الغای تحریم های ایران، موقت بوده و ادامه اجرای آن نیاز به رای گیری در دوره های مشخص بین 6 تا یک ساله دارد.
ریابکوف در اظهارات خود به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت محتوای این قطعنامه همچنان مورد بحث قرار دارد.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد