هشدار روسیه نسبت به انقلاب رنگی در ارمنستان

نزدیک به ده روز است که گروه‌هایی از مردم ایروان، پایتخت ارمنستان در اعتراضاتی که بیشتر ریشه اقتصادی دارد، در خیابان‌های این شهر تجمع کرده و علیه اقدامات دولت شعار می‌دهند. با تداوم این اعتراضات، مقامات مسکو نگران این شده‌اند که کشورهای غربی از این جریان سوءاستفاده کرده و یک انقلاب رنگی را در ارمنستان راه‌اندازی کنند. روسیه از زمان سقوط دولت گرجستان در سال 2003 در جریان انقلاب گل سرخ، انقلاب نارنجی اوکراین در 2003 تا 2004 و اعتراضات کی‌یف در 2014 بشدت نگران ناآرامی در مرزهای خود است؛ روسیه معتقد است در این انقلاب‌های رنگی غرب از معترضان حمایت کرده و به این وسیله دایره نفوذ خود را گسترش می‌دهد.
کد خبر: ۸۱۴۱۸۱

بر همین اساس، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در نشست جوانان بریکس با حضور نمایندگانی از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در مسکو گفت: همه ما می‌دانیم که انقلاب‌های رنگی و اعتراض‌های سال 2014 اوکراین چگونه آغاز شد. وی افزود: گرچه تحولات کنونی در ارمنستان کاملا ریشه اقتصادی دارد، اما بسیاری تلاش می‌کنند احساسات ضددولتی را تحریک کنند. به نظر می‌رسد این روند برای برخی سودآور است و این تحولات را به مسیر سیاسی هدایت می‌کنند. لاوروف گفت: غرب خصوصا بر نقش جوانان در شکل‌دهی «اعتراضات صلح‌آمیز» توجه بسیاری می‌کند. این اولین بار است که یک مقام ارشد روسیه می‌گوید غرب ممکن است نقشی در اعتراضات ارمنستان داشته باشد؛ این کشور میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است. به گفته لاوروف تلاش آنها با هدف خارج کردن ارمنستان از مدار روسیه است.

در همین حال سازمان‌دهندگان جنبش اعتراضی ارمنستان اعلام کردند به دلیل آن‌که مقامات این کشور نتوانسته‌اند مطالباتشان را برآورده سازند، به اعتراضات خود در شهر ایروان ادامه خواهند داد. مطالبات اصلی معترضان در پایتخت ارمنستان نخست کاهش بهای افزایش یافته مصرف برق و دوم مجازات افسران پلیسی بود که در برخورد با شرکت‌کنندگان در تجمعات آرام و همچنین خبرنگاران در مواردی متوسل به خشونت شدند. اعتراضات ارمنستان پس از آن بالا گرفت که مقامات این کشور حدود دو هفته پیش اعلام کردند بهای برق مصرفی خانوار در این کشور تا 16 درصد افزایش می‌یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها