محققان دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از رایانه پیشرفته «memcomputer» موفق به حل و انجام پیچیده ترین عملیات های محاسبات ریاضی شدند.
این رایانه علاوه بر حل مسائل ریاضی می تواند دستیاری برای متخصصان مغز و اعصاب باشد تا آنها را در شناخت عملکرد بهتر مغز انسان یاری کند.
در تراشه های امروزی که برای تولید رایانه ها استفاده می شود، قسمت پردازنده که محاسبات را انجام می دهد از واحد حافظه که وظیفه ذخیره سازی اطلاعات را برعهده دارد کاملا جدا است. تبادل و انتقال دائمی اطلاعات بین این دو بخش باعث کاهش سرعت و عملکرد رایانه ها می شود.
اما رایانه جدید عملکردی کاملا شبیه به عملکرد نورون های مغزی انسان دارد. نورون های مغزی به پردازش و ذخیره سازی اطلاعات می پردازند. محققان با استفاده از این عملکرد موفق به ساخت رایانه ای شده اند که قادر به حل پیچیده ترین مسائل ریاضی است.
محققان معتقدند با درک بهتر عملکرد نورون های مغزی می توان به نمونه های بسیار پیشرفته تری از رایانه «memcomputer» دست یافت. در ساخت این رایانه از تراشه ای با اسم «memprocessor» استفاده شده است. این تراشه می تواند پیچیده ترین عملیات های محاسباتی و ذخیره سازی را به طور متمرکز انجام دهد.
اکنون تحقیقات بیشتر برای ساخت رایانه ای آغاز شده که با داشتن تراشه های متعدد «memprocessor» بتواند به طور همزمان به حل یک معما یا مسئله بپردازد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد