روزنامه اقتصادی وال استریت ژورنال ـ که کارش را سال 1889 میلادی صرفا برای اخبار بورس ثروتمندترین خیابان جهان آغاز کرد ـ امروز به عنوان روزنامهای بینالمللی با تیراژی میلیونی در بسیاری از نقاط دهکده جهانی به نامهای والاستریت آسیایی در هنگ کنگ از سال 1976 میلادی و وال استریت اروپایی در بروکسل از سال 1983 میلادی به صورت همزمان منتشر میشود. این روزنامه اکنون با تیراژ دو میلیون نسخه و یک میلیون مشترک پولی آنلاین، پرتیراژترین روزنامه آمریکاست.
والاستریت ژورنال توسط چارلز داون ادوارد جونز مالت، مالک شرکت داوجونز در هشتم جولای سال 1889 برای اولین بار به صورت یک بولتن خبری با اخباری محدود به همین شرکت، در نوبت بعدازظهر منتشر شد. این روزنامه که اوایل انتشار با رکود اقتصادی شدید در آمریکا و دیگر نقاط جهان مواجه شد اوایل کارش در ابعاد بسیار محدود منتشر میشد و پس از مدتی با اوج گرفتن شعلههای جنگ صرفا گاهی برای انتشار اخبار اقتصادی در دو صفحه منتشر میشد که این روند تا اوایل سال 1960 میلادی ادامه داشت.
براساس آمار موجود، تیراژ این روزنامه در سال 1900 میلادی 7000 نسخه بود که با توجه به تحولات مربوط به جنگ در سال 1939 به حدود 30 هزار نسخه رسید؛ در حالی که روزنامه نیویورک تایمز در همین زمان تیراژی معادل 482000 نسخه داشت.
مشکلات اقتصادی و رکود دوران جنگ باعث شد سیاستگذاران روزنامه والاستریت ژورنال با توجه به اهمیت سرمایهگذاری در دوران پس از جنگ با ارائه مطالبی مربوط به انواع سرمایهگذاری و البته راهکارهای اجرایی شدن آن کمکم میان مخاطبانش جایگاه ویژهای پیداکنند. پس از این دوره اخبار سیاسی و البته تحلیلهای اقتصادی نیز به صفحات افزوده شد.
از سال 2007 میلادی این نشریهمشهور اقتصادی با ابتکار عمل جالبی توانست قله موفقیتها را فتح کند. به این صورت که با ایجاد ارتباط با مدارس دانشکدهها و دانشگاههای مطرح اقتصاد در سراسر جهان زنجیرهای از تحلیلها و اطلاعات مفید اقتصادی مورد نیاز تحلیلگران، اقتصاددانان و همچنین علاقهمندان اقتصاد را فراهم کرد.
والاستریت ژورنال امروزه از دوشنبه تا آخرین روز کاری یعنی جمعهها با دو میلیون نسخه همراه مخاطبانش در سراسر جهان است؛ در حالی که با توجه به اهمیت و جایگاه این روزنامه، مجلاتی اقتصادی با نامهای بارون و اقتصاد شرقی یا پول هوشمند نیز توسط این گروه منتشر میشود. این نشریه بیش از 35 جایزه پولیتزر برای پوشش حوادثی مانند حملات 11 سپتامبر (2001) و رسوایی شرکتهای بزرگ آمریکایی (2003) دریافت کرده است. این روزنامه که متعلق به نومحافظهکاران و راستگرایان آمریکا است در کوران مسایل مربوط به برنامه هستهای ایران موضعی تند و ضد ایرانی در این خصوص داشت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: