زاویه دید

اولین‌ها جذاب‌ترند

داوری و قضاوت در مورد سریال‌هایی که پخش‌شان بتازگی از تلویزیون آغاز شده، زود است و دور از انصاف و الزامات اصولی و ابتدایی نقادانه. با این حال از همین آغاز کار و حتی با دیدن اسامی عوامل و بازیگران اصلی هر سریال می‌توان برداشت‌ها و پیش‌بینی‌هایی کلی و البته محتاطانه داشت.
کد خبر: ۸۲۰۹۸۷

سریال «تنهایی لیلا» که نمایش آن از شبکه سوم سیما کلید خورده، از یک لحاظ دارای ویژگی و امتیازی بارز و شاخص است؛ هر دو نقش اصلی این ملودرام مذهبی را دو بازیگر جوان بازی می‌کنند که با وجود شناخته‌‌شدن و معروفیت‌شان در سینما، برای اولین‌بار است که در مقام بازیگر جلوی دوربین تصویربرداری یک مجموعه تلویزیونی رفته‌اند؛ بهروز شعیبی و مینا ساداتی. مخاطبان پیگیر و علاقه‌مند آثار نمایشی تا امروز شعیبی را با فیلم‌های سینمایی‌ای که در آنها بازی کرده است به یاد می‌آوردند؛ نمونه‌هایش هم آژانس شیشه‌ای، طلا و مس و مهمان داریم. شعیبی البته در تلویزیون کارگردانی کرده و سریال جذابی همچون «پرده‌نشین» را به سامان رسانده است. تنهایی لیلا، اما اولین حضور و تجربه او برای بازی در یک سریال تلویزیونی است و همین می‌تواند کنجکاوی و علاقه مخاطب را برانگیزاند و مشتاقش کند تا برای دیدن بازی شعیبی هم که شده پای تلویزیون بنشیند و نظاره‌گر سریال باشد. به تعبیر بهتر، حضور یک بازیگر محبوب می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای دیدن یک اثر نمایشی.

بازیگر زن اول سریال تنهایی لیلا هم بیش و کم شامل همین قاعده می‌شود؛ مینا ساداتی هم با این‌که در سال‌های اخیر در فیلم‌های سینمایی مطرحی همچون عصر یخبندان، سعادت‌آباد، خانه پدری و عیار 14 بازی کرده، تنهایی لیلا، اما اولین تجربه حضور و نقش‌آفرینی او در تلویزیون است. حتی اگر این فیلم‌ها هم نتواند رگ کنجکاوی مخاطب را قلقلک دهد، بازی آخر او در فیلم محمد(ص) مجید مجیدی و در نقش آمنه بنت وهب، مادر گرامی پیامبر اکرم(ص) برای تحریک این حس کافی به نظر می‌رسد. ساداتی نشان داده که بازیگر توانمندی است و از پس نقش‌های سنگین و پیچیده بخوبی برمی‌آید. به نظر نمی‌رسد او در ایفای نقش «لیلا»ی سریال محمدرضا لطیفی دچار مشکل حاد و خاصی شده باشد؛ قسمت‌های ابتدایی سریال که گواهی بر این مدعا می‌دهد.

استفاده از بازیگران کمتر‌شناخته‌شده در آثار نمایشی تلویزیون یک نوع ریسک است که البته هر کارگردانی حاضر به پذیرفتن آن نیست. محمدرضا لطیفی، اما از این ریسک به عنوان یک برگ برنده برای سریالش استفاده کرده و با انتخاب شعیبی و ساداتی به عنوان بازیگران جوان و اصلی آن بر جذابیت‌های بصری اثرش افزوده است. به‌طور قطع تماشاگر عام تلویزیون بهتر و راحت‌تر می‌تواند با بازیگری که نقش خاصی از او را در پس ذهن ندارد ارتباط بگیرد و همذات‌پنداری کند.

سریال تنهایی لیلا عوامل حرفه‌ای و امتحان پس‌داده‌ای دارد؛ از کارگردان گرفته تا نویسنده و تیم بازیگری، با این حال به نظر می‌رسد استفاده از بهروز شعیبی و مینا ساداتی را بتوان در حکم برگ برنده آن به شمار آورد.

محسن محمدی

رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها