وزیر امور خارجه در یادداشتی پیشنهاد کرد

تاسیس مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای

همزمان با سفر وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گامی دیگر برای تنش‌زدایی در منطقه، در مقاله‌ای که دیروز به‌طور همزمان در چهار روزنامه عربی منتشر شد، پیشنهاد کرد مجمع گفت‌و‌گوی منطقه‌ای و بانک سوخت هسته‌ای در منطقه گشایش یابد.
کد خبر: ۸۲۲۹۵۳
تاسیس مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای

این پیشنهادها که پس از سفر اخیر ظریف به سه کشور عربی مطرح شده، می‌تواند پیام‌آور همگرایی منطقه‌ای برای همسایگان ایران باشد.

مقاله ظریف در چهار روزنامه الشروق مصر، السفیر لبنان، الرای کویت و الشرق قطر، ساعاتی پس از گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور کشورمان منتشر شد. حسن روحانی در این گفت‌وگو به کشورهای منطقه درباره تاثیر مثبت برجام بر تحولات خاورمیانه اطمینان داده بود.

توافق وین به زیان همسایگان نیست

ظریف در این مقاله خاطرنشان کرده است: «توافق وین یک شروع ضروری برای منطقه بود و نه تنها به ضرر هیچ‌یک از همسایگان ما نیست، بلکه دستاوردی برای تمامی منطقه است، زیرا به یک تنش غیرضروری و 12ساله که بیش از همه منطقه ما را تهدید می‌کرد، خاتمه داد. اینک زمان پرداختن به کارهای مهم‌تری است و در راس آنها جستجوی راهکارهایی است که به ایران و دیگر کشورهای منطقه برای ریشه‌کنی عوامل بی‌اعتمادی و تنش در منطقه کمک کند. تأسیس یک مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای در منطقه ما و در مرحله بعدی بین کشورهای مسلمان خاورمیانه به منظور تسهیل تعاملات، نیازی اساسی است که باید از مدت‌ها قبل به آن پرداخته می‌شد. این گفت‌وگوی منطقه‌ای باید براساس اهداف مشترک و برخی اصول عمومی پذیرفته شده بین کشورهای منطقه صورت گیرد که مهم‌ترین آنها عبارتند از: احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی تمامی کشورها؛ مرزهای غیرقابل نقض؛ عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها؛ حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات؛ ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور؛ و اشاعه صلح، ثبات، پیشرفت و سعادت در منطقه.»

به نوشته ظریف، «همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز می‌تواند یک نمونه بارز از این‌گونه همکاری‌ها باشد. دستیابی به فواید فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای براساس مقررات بین‌المللی، حق ایران و همه کشورهای مسلمان خاورمیانه است. همکاری تمامی کشورهای منطقه برای دستیابی به چنین اهدافی ضروری است. از موارد قابل پیگیری در این همکاری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: استفاده از امکانات غنی‌سازی به‌عنوان مرکز منطقه‌ای برای تولید سوخت هسته‌ای با همکاری کشورهای اسلامی منطقه در بعد فنی و تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه در بعد سیاسی.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها