پیک مصرف برق ایران بار دیگر به خط قرمزهای مصرف تعیین شده از سوی مسئولان وزارت نیرو نزدیک شد و پیش بینی میشود در هفته جاری با تداوم گرمای هوا در اکثر استانهای کشور بار دیگر رکورد مصرف برق ایران جا به جا شود.
شرکت مدیریت شبکه برق ایران امروز با انتشار گزارش کوتاهی، اعلام کرد: بالاترین میزان پیک مصرف روزانه برق کشور روز گذشته شنبه ۱۷ مرداد ماه در ساعت ۱۴:۲۳ بعد ازظهر و به میزان ۴۹ هزار و ۶۹ مگاوات به ثبت رسیده که حدود هفت هزار مگاوات بیش از مدت مشابه سال گذشته است.
بر این اساس پیک مصرف برق شبانه هم در ساعت ۲۱:۴۱ شامگاه گذشته به میزان ۴۴ هزار و ۷۴۹ مگاوات به ثبت رسیده ضمن آنکه روز گذشته میزان ذخیره برق نیروگاههای برق کشور بین ۵۵۸ تا هزار و ۷۸۴ مگاوات در نوسان بوده است.
علاوه بر این روز گذشته در حالی صنایع کشور بیش از سه هزار و ۲۴۵ مگاوات برق مصرف کرده اند که با وجود جهش دوباره مصرف در ساعات اوج، کل مبادلات برق ایران حدود یکهزار و ۵۵۲ مگاوات بوده که از این میزان سهم واردات ۳۶۵ مگاوات و صادرات برق سهمی یکهزار و ۱۸۷ مگاواتی داشته است.
به گزارش مهر، در همین حال توانیر هم اعلام کرده است: بررسی آمار مصرف روز گذشته همزمان با پیش بینی های سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش دما، نشان می دهد که پیک مصرف برق به ۴۹ هزار و ۶۹ مگاوات رسیده است که با توجه به گزارشهای اعلامی، تا چند روز آینده نیز دمای هوا همچنان گرمتر خواهد شد.
در این گزارش تاکید شده است: با توجه به این که در فصل گرما، بیشترین میزان مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی و سپس روشنایی است، به ویژه در ساعت های پیک که بهتراست کولرهای آبی روی دور کند و کولرهای گازی روی درجه ۲۴ تا ۲۶ درجه تنظیم شود.
در این بین با اوج گیری دوباره مصرف برق در کشور، برخی از استانداران با ارسال نامه هایی به ادارات و سازمان های دولتی خواستار صرفه جویی ویژه در مصرف برق و انرژی به ویژه در ساعات پیک مصرف شده اند.
وزارت نیرو با انتشار گزارش کوتاهی اعلام کرده است: استانداران برخی از استانهای کشور با ابلاغ بخشنامهای، تمامی نهادها، سازمانها و دستگاههای اجرایی را ملزم به صرفهجویی و مصرف بهینه برق برای گذر از پیک تابستان سال جاری کردند.
استانداران در این بخشنامه تاکید کردند با توجه به پیشبینی وزارت نیرو مبنی بر رشد و افزایش مصرف برق از تیر تا شهریور ماه سال جاری به دلیل افزایش دما، تمامی دستگاهها و نهادها و سازمانها ضمن پرهیز از هر گونه اسراف و زیاده روی در مصرف برق، ضمن مدیریت بهینه مصرف در ایام تابستان و اوج بار، به گونهای برنامهریزی نمایند که تأمین نیاز مشترکان و مصرف کنندگان با مشکل و محدودیت مواجه نشود.
در این بخشنامهها آمده است: «نظر به اینکه بخش مهمی از مصارف برق در دوره زمانی مذکور، مربوط به ساختمانهای اداری و به ویژه ساعات ظهر و بعداز ظهر (۱۱ تا ۱۶) صرف سیستمهای سرمایشی میشود همکاری و مساعدت همه سازمانها و دستگاههای اجرایی در مدیریت مصرف برق تاثیر بسزایی خواهد داشت لذا با توجه به اهمیت موضوع انتظار میرود، مدیران ضمن درک حساسیت شرایط و توجه ویژه در جهت بهینهسازی مصرف برق و کاهش مصارف غیر ضروری با تنظیم سیستمهای سرمایشی و نظارت جدی برنحوه مصرف در جهت مدیریت این مهم که از ارکان اقتصاد مقاومتی است، اقدام نموده و نهایت همکاری را با وزارت نیرو برای عبور از فصل گرما به عمل آورند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد