به گزارش جام جم آنلاین، سخنگوی دولت در تازه ترین موضع گیری در مورد بررسی توافق نامه وین اعلام کرده که «برجام» نیازی به تصویب مجلس ندارد و مجلس در قانون، الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای ملت ایران تاکید کرده که در راستای صیانت از منافع ملی هر گونه نتایج مذاکرات هستهای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات به صورت شفاف رعایت شود و از جمله آن الزامات، لغو همه تحریم ها به صورت یکجا و رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.
وی با استناد به اصول 77 و 125 قانون اساسی یاد آور شده که نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود چون بر این مبنا تنها قطعنامه ها ، مقاوله نامه ها ، قراردادها و موافقت نامه های بینالمللی باید به تصویب مجلس برسد، اما این اظهار نظر نماینده دولت در مجلس وحتی شورای نگهبان واکنش هایی را به دنبال داشته و دارد بطوریکه خطیب جمعه در واکنش به سخنان برخی اعضای تیم مذاکره کننده که تاکید داشته که باید برجام بصورت لایحه ارائه شود .
حتی رئیس مجلس نیز در نظراتی گفته است که ارایه "لایحه" از سوی دولت درباره برخی تعهدات برجام به مجلس را به لحاظ "سیاسی" بسیار مفید است .
از سوی دیگر چندی پیش 201 نماینده مجلس نیز با استناد به اصول 77 و 125 قانون اساسی خواستار بررسی برجام در قالب لایحهای از سوی دولت به مجلس شدند که با این اتفاق به نظر می رسد نظرات ،مبنی بر این که توافق باید جایگاه "قانون" پیدا کند، دارای دیدگاههای متفاوت ازمنظر مذاکرهکنندگان هستهای وحتی نمایندگان مجلس است.
نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به اینکه برجام در شرایط کنونی در حال اجراست افزود: اگر ما در مجلس برجام را تصویب و تبدیل به قانون کردیم، اما بعد از تصویب برجام ،طرف های مقابل از اجرای آن سر باز زدند آن وقت آیا مجلس باید قانون خود را رد کند؟
نماینده ممسنی با اشاره به تصویب قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای گفت که بر اساس این قانون، دولت باید برجام را به مجلس ارائه دهد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می تواند بر حسن اجرای آن نظارت کند.
وی یاد آور شده که نباید فراموش کنیم که شورای عالی امنیت ملی بر برجام نظارت می کند تا منفعتی برای کشور حاصل شود.
از سوی دیگر مهدی دواتگری دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه چون برجام جنبه الزامآور دارد،باید بر اساس قانون اساسی به تصویب مجلس برسد گفت که نمایندگان در مصوبه خود در قانون «الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای ملت ایران» با رای قاطع بررسی برجام را به شورای عالی امنیت ملی واگذار کردند و حالا که خودشان دستشان را بسته اند خواستار بررسی برجام هستند.
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با تاکید کرد که اگر امروز مجلس بیانیه ونامه می دهد بخاطر اختلاف حقوقی است که با دولت در مورد بررسی برجام در مجلس پیدا کرده است.
نماینده ورامین با تابیان اینکه مجلس در مصوبه الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای دست خودش را بسته گفت: حالا متوسل به قانون اساسی شدیم اما به هر حال برجام باید در کمیسیون ویژه بررسی شود.
علی محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه وبودجه و یکی از نمایندگان امضا کننده بیانیه برای ارائه برجام به صورت لایحه به مجلس نیز به جام جم آنلاین گفت:هر چند بحث حقوقی در این زمینه میان دولت ومجلس مطرح است اما شخصا عقیده دارم که وقتی آمریکا می گوید کنگره باید برجام را بررسی کند، پس طبیعی است که ما هم باید این توافق را در فرآیند قانون گذاری بگذاریم .
نماینده دهلران تاکید کرد: البته نکته این است که اگر برجام بصورت لایحه به مجلس بیاید ولی مدیریت نشود و به گونه ای بررسی شود که مجلس مانعی بر سر تحقق نهایی باشد آیا قضیه پیچیده شده نخواهد شد؟
وی یادآور شد که این بیم وجود دارد که اگر توافق نامه به مجلس بیاید و ما نگاه تخصصی به موضوع نداشته باشیم امکان دارد که بندی رای بیاورد یا مصوب نشود که همگام با موضوع منافع ملی نباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد