علی اکبر جعفرنژاد اندواری، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان و مجری طرح «ماشین جمع آوری زباله های خشک معابر پیاده رو» گفت: این خودرو با عرض کمتر از ۱.۵ متر می تواند وارد پیاده رو شود و زباله های خشک از قبیل ظروف یکبار مصرف، برگ ها و ته سیگارها، کاغذهای مچاله را جمع آوری کند.
وی با بیان اینکه طراحی و ساخت خودرویی که بتواند در پیاده رو به جمع آوری زباله بپردازد، برای اولین بار در کشور انجام شده است، گفت: میل به سمت مکانیزه شدن و توسعه ماشین آلات بجای نیروی انسانی در جوامع کنونی باعث شد تا به سمت طراحی و ساخت این خودروی مکانیزه برویم.
جعفرنژاد افزود: امروزه کشورهای در حال توسعه می کوشند تا با مکانیزه شدن و کاهش نیروی انسانی از هزینه های مازاد جلوگیری کنند و به کارهای خودشان سرعت ببخشند که این خودروی مکانیزه می تواند از این هزینه ها بکاهد.
وی با تاکید براینکه حرکت به سمت این تکنولوژی ها در ایران نیز به سرعت در حال اجراست، گفت: مکانیزاسیون شدن و کاهش هزینه های مختلف از جمله سرلوحه های ارگانها و به خصوص شهرداری است تا با ورود به دنیای تکنولوژی به سرعت خدمات دهی را افزایش دهند و از هزینه های جاری آن بکاهند.
به گزارش مهر، مجری طرح «ماشین جمع آوری زباله های خشک معابر پیاده رو» در خصوص خودرو جمع آوری زباله های پیاده رو گفت: این خودرو با هدف قابلیت های فراوان در زمینه خدمات شهری با حجم کم و مصرف سوخت پایین طراحی و ساخته شده است.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه استفاده از این خودرو آسان است و تعمیر و نگهداری آن نیز هزینه زیادی ندارد، خاطرنشان کرد: عدم وجود نمونه مشابه این خودرو می تواند از جمله موارد بارز این طرح باشد. همچنین بهره گیری از اتدهای موجود دنیای ماشین آلات شهرداری و سبک خاص طراحی ظاهری آن می تواند از جمله موارد بارز در این خودرو باشد.
وی افزود: نتایج تحقیقات نشان می دهد هم اکنون در ایران ۸۰درصد کل مخارج مدیریت پسماندها، مربوط به جمع آوری و رفت و روب است که ۶۰درصد آن صرف حقوق و هزینه های جاری پرسنل می شود به گونه ای که طبق آمارهای اعلام شده سالانه حدود ۷۵ میلیارد ریال هزینه جمع آوری زباله و رفت و روب در یک شهرستان است که با کاربرد این خودرو هزینه قابل توجهی چه در بلند مدت و چه در کوتاه مدت به سیستم برمی گردد.
جعفرنژاد درباره مزیت های کاربرد خودرو جمع آوری زباله های پیاده رو گفت: کاهش هزینه های جاری، نگهداری و بیمه ای پرسنلی، افزایش سرعت رفت و روب در معابر عابر پیاده با عرض بالای ۲ متر، قابلیت افزایش کاربری، تعمیر و پشتیبانی آسان، ساخت هزینه نگهداری بسیار پایین از جمله مزیت های کاربردی این خودرو به شمار می روند.
مجری این طرح با بیان اینکه در حال حاضر نمونه اولیه آن ساخته شده است، اظهار داشت: ابتدا پس از طراحی های لازم در اتدهای مختلف و انتخاب نمونه نهایی پس از تایید، شروع به ساخت و مدل سازی اولیه در نرم افزار های مختلف تخصصی «از قبیل catia، sowlid works و ... » می کنیم. در نهایت با انجام تست های مختلف و پس از امکان سنجی به ساخت پایلوت نهایی می پردازیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد