اول اینکه بهترین ساعات برای عکاسی بعد از طلوع خورشید و نزدیک به غروب است تا شدت نور کم باشد و رنگها به شکل طبیعی خود در عکس ظاهر شوند. دوم اینکه هر چند تلفنهای همراه هم اکنون از امکانات نرمافزاری خوبی برای ویرایش عکس بهرهمندند اما به دلیل نوع کاربری آنها نمیتوان بر روی لنزشان فیلتر نصب کرد. بنابراین؛ در ساعاتی که نور خورشید از شدت بالایی برخورداراست باید پشت به نور خورشید عکاسی کرد زیرا عکاسی رو به آفتاب حالت ضد نور ایجاد میکند و از کیفیت عکس شما میکاهد.
نکته سوم اینکه برای همه ما بسیار پیش آمده که هنگام برگریزان قدمزنان از روی برگهای پاییزی عبور کنیم. اما افراد کمی هستند که میتوانند با اندکی توجه و براحتی کنتراست (تضاد)های رنگی را کشف کنند و مثلا از برگهای زرد پاییز که بر روی سطح آسفالت تیره خیابان ریخته شده عکس بگیرند یا به آسمان آبی بالای سر خود نگاه کنند و تنها از تک شاخهای که در قاب آسمان قرار گرفته با کادر بسته عکس بگیرند. درست است که مناظر پاییزی بسیار شگفتانگیز هستند و ما علاقه مند هستیم مناظر را آنگونه که میبینیم ثبت کنیم، اما میتوانیم با اندکی خلاقیت و عکاسی از جزئیات در پاییز عکس متفاوتی خلق کنیم که با دیگر عکسهای ثبت شده در پاییز متفاوت است.
توصیه چهارم ما هم این است که از نرمافزار گوشی تلفن همراه خود به خوبی استفاده کنید. در روزهای پاییزی میتوانید، mode (حالت) آب و هوای ابری (cloudy) را برای دوربین تلفن همراه خود انتخاب کنید تا رنگها گرمتر به نظر آیند؛ آن هم در حالی که لازم نیست آب و هوا حتما ابری باشد.
توصیه آخر هم اینکه با توجه به عدم ثبات آبوهوا در فصل پاییز به خصوص در ابتدای این فصل، همیشه مراقب آبوهوای بارانی باشید تا دوربینتان زیر رگبار پاییزی خیس نشود. این اتفاق در خصوص تلفن همراه میتواند به قیمت از دست دادن آن تمام شود.
مژگان غریب / چمدان (ضمیمه پنجشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد