به گزارش جام جم آنلاین ، براساس اعلام مقامات صنعتی هم اکنون حدود 82 هزار واحد تولیدی کوچک در کشور فعال هستند که از نظر اشتغال در بخش صنعت سهم 45 درصدی دارند اما برخی از این واحدها هم اکنون از سرمایه در گردش مناسبی برخوردار نبوده و برای تولید خود با مشکل مواجه هستند که به گفته برخی ازفعالان صنعتی دلیل عمده آن ناشی از وضعیت رکودی حاکم براقتصاد کشور و بخشی نیز ناشی از سوءمدیریت است .
همچنین حدود 92 درصد از واحدهای تولیدی کشور در ردیف صنایع کوچک قراردارند که به گفته مسئولان در حال حاضر 15 هزار واحد صنعتی کوچک برای تامین سرمایه در گردش خود نیازمند دریافت تسهیلات هستند.
«مهدی پور قاضی» رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با جام جم آنلاین اظهار داشت : با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و گزارش های میدانی که از فعالیت واحدهای کوچک در استان تهران داشته ایم می توان گفت حدود 30 درصد آنها تعطیل و 50 درصد واحدها با ظرفیت 50 درصدی فعال هستند.
به گفته وی، با توجه به نظرسنجی که از صاحبان این واحدها صورت گرفته است عمده ترین مشکل آنها تامین مالی و سرمایه در گردش است که رکود اقتصادی به آن دامن زده است .
پورقاضی فعالیت دو ساله دولت در کنترل نرخ تورم و تعاملات بین المللی را مثبت دانست اما وی براین باور است که رکود عمیق و گستردهای در فعالیتهای اقتصادی کشور حاکم شده که باعث کاهش شدید میزان فروش بنگاهها شده است .
وی با اشاره به اینکه امروز دیگر نفت و گاز راهکار خروج از رکود نیست، گفت : بخشی از رکود عمومی اقتصاد مربوط به شرایط داخلی کشوراست ، منابع مالی و همچنین قدرت خرید محدود شده است، از طرفی هم بانکها اعتبارات پرداخت نمیکنند.
در سرمایه گذاریها احساسی رفتار کردیم نهعقلانی
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این پرسش که چند درصد از این واحدها بدون توجه به نیاز بازارهای داخلی و خارجی و مزیت ها ایجاد شده است گفت : سرمایه گذاری ها در کشور به جای انکه بر اساس فکر صورت گیرد بر اساس احساس انجام می شود. به دلیل آنکه در کشور فقر اطلاعات و آمار وجود دارد بسیاری از سرمایه گذاری ها بر اساس اطلاعات غیر مستند و غیر قابل اتکا در مورد وضعیت بازارصورت گرفته است.
این موضوع حتی در مورد ایجاد صنایع بزرگ نیز صدق می کند برای همین شاهد هستیم برخی صنایع فولاد در مکانهایی که آب کافی ندارد ایجاد شده است. اینگونه سرمایه گذاری ها نشان می دهد مطالعات لازم محیطی در مورد استقرار یک صنعت انجام نشده و همچنین بازار صادراتی موردتوجه قرار نگرفته و یا کم اهمیت دیده شده است بنابراین بعد از مدتی محصول تولید شده نمی تواند وارد بازار صادراتی شود و واحدها نمی توانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند درنتیجه با شکست مواجه می شوند.
وی افزود: هم اکنون اگر به شهرک های صنعتی سری بزنیم کاملا متوجه می شویم که کدام واحد ها تعطیل هستند و کدام واحدها با کاهش ظرفیت فعالیت می کنند. واحدهایی که تعطیل شده اند نشان می دهد یا مزیت نداشته اند یا آنکه مدیریتشان اشکال داشته است یا به خوبی جوانب سرمایه گذاری را مورد توجه قرار نداده اند، طبیعی است که این واحدها یا باید خط تولید خود را تغییر دهند و یا کار دیگری را دنبال کنند.
پورقاضی در پاسخ به این سوال که آیا افراد برای سرمایه گذاری با توجه به بازار و نیازها هدایت نمی شوند گفت: هدایت گری نمی تواند بر اساس دستورالعمل اداری باشد، هدایت باید با دادن اطلاعات و آمار صورت گیرد با دادن اطلاعات خود مدیران می توانند برای آنکه چه کاری انجام دهند تصمیم بگیرند.
وی افزود: یک زمان شرکت های ماکارونی در کشور دچار مشکل شده بودند و در آن زمان یکی از شرکت ها آمد و یک کار برجسته کرد و در شرایطی که همه ماکارونی سازان دچار مشکل بودند فروش خوبی داشت و حتی و حتی صادرات انجام داد و تبدیل به یک برند شد اگر صنعتی دچار مشکل است معنی اش این نیست که باید حتما تعطیل شود بلکه می توان با نوآوری، تغییر مدیریت و توجه به نیاز بازار فروش داشت.
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد