امانالله طوقی در گفتوگو با ایرنا افزود: نبود کارگاههای فرآوری و بستهبندی و برندسازی این محصول، از مهمترین دغدغههای مسئولان و پسته کاران خاش است که متاسفانه محصول تولیدی آنان با آرم رفسنجان صادر میشود.
وی گفت: با توجه به ظرفیت خوب شهرستان در تولید پسته، طرح توسعه باغهای مختص این محصول با هدف رونق بخشیدن به موضوع اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در کنار صرفهجویی بهینه در مصرف آب در منطقه در دستور کار دولت است. وی ادامه داد: هماینک 5050 هکتار باغ پسته در شهرستان خاش وجود دارد که 1500 هکتار آن غیر بارور و 3550 هکتار آن بارور است. متوسط برداشت پسته از هر هکتار باغ شهرستان خاش 1200 کیلوگرم است.وی افزود: بعد از خرما بیشترین سطح زیر کشت باغهای این شهرستان به پسته اختصاص دارد.
طوقی ادامه داد: در چند سال گذشته بخش عمدهای از نهال قابل کشت پسته از استانهای دیگر به این شهرستان فرستاده میشد که مشکلاتی را به همراه داشت، اما هم اینک خاش بخش زیادی از نهال مورد نیاز کشاورزان خود و حتی دیگر شهرستانهای استان را نیز تأمین میکند.
مدیر جهاد کشاورزی خاش، یکی از اساسیترین مشکلات باغداران پسته در این شهرستان را نبود کارخانههای بستهبندی و فرآوری عنوان کرد.
بخشدار مرکزی خاش نیز با اشاره به این که دوسوم باغهای پسته شهرستان در این بخش واقع شده است، تلاش برای برندسازی، بستهبندی و فرآوری محصول پسته را از اولویتهای مهم دولت عنوان کرد. مجتبی شجاعی در کنار این موضوع، برپایی جشنوارههای پسته را برای معرفی توانمندیهای کشاورزان شهرستان خاش مهم برشمرد.وی افزود: کشاورزان شهرستان مجبور هستند، پسته خود را که به لحاظ کیفیت به مراتب بهتر و بالاتر از پسته رفسنجان است، به دلیل استقبال کم و نبود کارخانه بستهبندی به رفسنجان ارسال کنند. به همین دلیل پسته خاش با نام پسته رفسنجان وارد بازار میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد