به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، علی لاریجانی در همایش اقتصاد مقاومتی که به همت اتاق بازرگانی به جهت برگزاری پنجمین جلسه هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق بازرگانی برگزار شد به ایراد سخنانی در خصوص موضوع هستهای پرداخت.
وی با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی اعضای اتاق بازرگانی گفت: بنده نقدها را شنیدم که نشان میدهد تفرقه دارید اما انگار دل پُری از اقتصاد دارید. حالا ما را تنها پیدا کردید و همه را سر ما سرریز کردید.
لاریجانی با بیان اینکه باید تغییر رویکرد مهمی را در اقتصاد پیگیری کنیم افزود: ابعاد و مولفههای تغییر رویکرد مشخص است که باید پایهی کار بر ادارهی کشور مبتنی بر عقلانیت باشد. به طوری که باید به بهترین نحو از ظرفیتهای عقلانی جامعه استفاده کرد و بر اساس آن از متخصصین در حوزه های مختلف بهره گرفت.
چرا وقتی اطلاع ندارید اظهار نظر میکنید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به سرانجام رسیدن مذاکرات هستهای و آغاز اجرای برجام گفت: مصاف 12 سالهای در حوزهی هستهای داشتیم که نفس گیر بود و مشکلاتی هم داشت. در 3 سال اخیر مذاکرات تنگاتنگ برای حل و فصل موضوع پیگیری شد . حال این سوال است که آیا این اتفاق و پیگیری برای حل و فصل موضوع مذاکرات کار عقلانی و درست و منطبق با منافع ملت بود یا خیر؟در این رابطه اختلاف نظر وجود دارد. برخی فکر میکنند که این تصمیم لحظهای بود و میگویند چرا سریع تصمیم گرفته شد، باید در پاسخ گفت که ما سه سال است مذاکره میکنیم و اصلا تصمیم لحظهای نبوده است.
وی افزود: شاید بیشترین وقت مسئولان کشور صرف همین موضوعات شد، به طوری که شورای هستهای به عنوان تصمیم گیر در مسائل بیش از 20 جلسه در این قضیه داشت و تمامی ابعاد را بررسی کرد وهمچنین مذاکره را هدایت میکرد. در این شرایط برخی میگویند جلسات کم فایده غیر راهبردی بود باید به آنها گفت که چرا وقتی اطلاع ندارید اظهار نظر میکنید؟
تلقی غلط از موضوع به جامعه ندهیم
لاریجانی خاطر نشان کرد: قانون مصوب مجلس ناظر بر این است که در مواردی که ممکن است آنها بخواهند اسرار ما را لو بدهند همکاریمان را کاهش دهیم. یا اگر بازرسی بخواهد رفتار نادرستی داشته باشد دولت مربوطه حق دارد آن بازرس را راه ندهد و بخواهد بازرس دیگری بفرستد. پس موضوع قابل علاج است و احتیاج ندارد که ما تلقی غلطی از موضوع به جامعه بدهیم.
وی تاکید کرد: کشور با چشم باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و اصلا چیز لحظهای نبود. بخشهای بسیار دقیق، فنی و حرفهای انجام شد و در نهایت کشور پذیرفت که در ازای محدودیت در برخی کارها که این محدودیتها در برخی امورات نیز لطمهای به ما نمیزند تحریمها برداشته شود موضوعی که باعث ایجاد گشایش در اقتصاد کشور میشود و مقداری شرایط تغییر میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید در این مسیر با خوش خیالی قدم برداریم گفت: موانع اجرا پیچیدگیهای بسیاری دارد؛ بنابراین باید ساز و کار دقیقتری برای اجرای برجام در نظر گرفت.
حال نوبت ماست که ما اقداماتمان را انجام دهیم
رئیس قوه مقننه توضیح داد: داستان از این قرار است که ابتدا نظریهای بود مبنی بر اینکه آنها یک گام برای برداشتن تحریمها بردارند و ما نیز یک گام برای محدودیتها برداریم، سپس در پروسه یک ساله و بحث های متعدد نتیجه آن شد که باید تحریمها برداشته شود تا ما گام برداریم. این پیشنهاد را ما دادیم که باید یک باره تحریمها لغو شود. بر این اساس آنها باید تحریمها را یک باره لغو کنند و ما قدمهایی برداریم. بعد از آن ما گفتیم که باید ببینیم طرف مقابل تصمیم برای لغو یک باره تحریمها گرفته تا ما گام بعدی را برداریم. این بدان معناست که قطعنامه در شورای امنیت صادر شود و سپس اتحادیه اروپا و آمریکا برای لغو تحریمها تصمیم بگیرند که این اتفاق افتاده است؛ حال نوبت ماست که ما اقداماتمان را انجام دهیم چون اقدامات ما مقداری زمانبر است؛ ما باید کارهایمان را انجام دهیم و طرف مقابل نیز دستورالعملهایشان را بنویسند.
وی در ادامه گفت: براساس این روند ابتدا آنها گام اول را برداشتهاند؛ پس این صحبتها که ما روی زمین کار میکنیم و آنها روی کاغذ چه معنایی دارد؟ پس باید روشن شود که گام اول از نظر تصمیم گیری برای لغو تحریم طرف مقابل برداشته است و ما باید در عمل اقداماتمان را انجام دهیم؛ بیان این صحبتها و ایجاد اضطراب در جامعه کار درستی نیست. اگر کار درستی انجام شد باید آن را به درستی منعکس کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: برخی فکر میکنند مساله هستهای مربوط به قبیلهای است؛ مسالهی هستهای کشورمان مسالهی ملی است و باید با نگاه ملی به آن توجه کرد، چون منافع کشور در آن است. قطعا اگر این طور نگاه شود خیلی از دغدغهها حل خواهد شد.
نگاهم به آینده کشور با تمامی مشکلات مثبت است
لاریجانی با بیان این که نگاهم به آینده کشور با تمامی مشکلات مثبت است گفت: این گام برداشته شده نیز میتواند فضایی را برای حل مسائل ایجاد کند؛ آن هم به شرطی که روشهای قبلی را دنبال نکنیم؛ چون در صورت طی کردن روشهای قبل شاید حداقل به رشد 5 درصدی اقتصاد و اشتغال زایی برسیم و در نهایت به شرایط دهه 80 بر گردیم که این نوبری برای کشور نیست. ما باید از تحریمها پند و عبرت بگیریم و اقتصادمان را سالم کنیم.
باید با طلا نوشت: کشور بدون اقتصاد سالم نمیتواند به آرمانهایش دست یابد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد